Uutiset - Autoliitto
28.9.2023 | Lehdistötiedote

Autoliitolta lisää lasten liikennekasvatusta tukevaa materiaalia

Autoliitto on tehnyt koulujen ja kotien liikennekasvatuksen tueksi lisää opetusvideoita siitä, miten pyöräilevä lapsi voi välttää tyypillisiä vaaratilanteita liikenteessä.

20.9.2023 | Uutinen

Kitkat vai nastat? Moottori vertaili halpoja nastarenkaita ja laatukitkoja

Nastarengasta pidetään yleisesti jäisellä tienpinnalla ajettaessa turvallisimpana vaihtoehtona. Tilanne ei kuitenkaan ole niin yksioikoinen. Jos vastakkain asetetaan nk. premium-luokan nastattomat talvirenkaat ja halvat nastarenkaat, niin asetelmat muuttuvat.

18.9.2023 | Uutinen

Älä käytä kännykkää ajon aikana! Autoliitto mukana kansainvälisessä kampanjassa

Autoliitto käynnisti tänään yhdessä FIA:n sekä 32 sisarjärjestönsä kanssa kampanjan, jolla muistutetaan ihmisiä matkapuhelimen käytön vaaroista liikenteessä.

4.9.2023

Tiedätkö, milloin autosi takavalot palavat?

Moni kuljettaja ajaa tietämättään auton perä pimeänä. Syksyn tullen kannattaa tarkistaa, missä valokytkimen asennossa sekä ajo- että takavalot varmasti palavat.

31.8.2023

Lauantaina vietetään Auton Päivää jo 27. kerran

Vuotuisen Auton Päivän tarkoituksena herättää keskustelua auton käytön ja tieliikenteen merkityksestä. Autoliiton edunvalvonnan yhtenä painopisteenä on tiestön kunnossapito. Huonokuntoiset tiet pidentävät matka-aikoja, lisäävät päästöjä ja heikentävät liikenneturvallisuutta.

28.8.2023

Valtion talousarvioesitys: Tiestön korjausvelka kasvaa edelleen

Valtion talousarvioesitys vuodelle 2024 vie noin 30 miljoonaa euroa perusväylänpidosta. Tiestön korjausvelan ennakoidaan kasvavan 200 miljoonalla eurolla.

28.8.2023 | Uutinen

Älä aja suin päin vesilammikkoon

Suomeen saapuvat rankkasateet aiheuttavat tietyissä teiden ja katujen kohdissa helposti tulvimista. Vesilammikkoon ajaminen voi aiheuttaa autolle kalliin vahingon.

21.8.2023 | Uutinen

Nuoret käyttäytyvät entistä vastuullisemmin

Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen pohtii uusimman Moottorin näkökulmassa nuorten liikenneturvallisuutta sekä ajokorttikeskustelua.

17.8.2023 | Lehdistötiedote

Heijastimet mukaan autoon ja iltalenkille

Vaikka iltalenkille lähdettäessä olisikin vielä valoisaa, tulee pimeä jo yllättävän nopeasti.