AL-Sport autourheilu

Autoliitto hallinnoi  kolmea eri autourheilulajia, mutta Autoliiton paikallisosastoissa harrastetaan  autourheilutoimintaa useassa eri autourheilulajissa sekä toimitsijoina että kilpailijoina.
Tutustu lajeihin ja Autoliiton autourheilutoimintaan tarkemmin!

 

 

punainen_auto_tarra_kyljessä

AKK-Motorsport ry on autourheilun kattojärjestö maassamme, mutta Autoliiton vastuulla Suomessa harrastettavista autourheilulajeista ovat AutoSlalom, EcoRun (taloudellisuusajo) sekä Tasanopeusajo. Näiden lajien lisäksi Ajotaito SM-kilpailut kuuluvat AL-Sport-lajeihin.
Autoliiton AL-Sport autourheilutoimintaa koordinoi AL-Sport toimikunta.

Kaikkien AL-Sport -lajien osalta  kilpailunjärjestäjät  asioivat Autoliiton kanssa. AL-Sport -lajien kehittäminen ja sääntötyö kuuluvat AL-Sport –toimikunnalle sekä sen lajiryhmille. AL-Sport toimikunta laatii myös  kilpailukalenterin.

Autoliitto myöntää kilpailuluvat ja kilpailijalisenssit hallinnoimiensa lajien kilpailuihin, mutta myös AKK:n myöntämillä kilpailijalisensseillä on oikeus osallistua. AL-Sport -lajien kilpailulupia voivat anoa joko Autoliiton osastot tai AKK-Motorsportin jäsenseurat. Historic-rallien yhteydessä ajettavien tasanopeusluokkien kilpailuluvat  myöntää AKK Motorsport ry.

AutoSlalomissa, EcoRunissa (taloudellisuusajo) ja Tasanopeudessa ajetaan AL-Sport Cup-sarja ja sen lisäksi Tasanopeudessa ja EcoRunissa järjestetään myös Pohjois-Euroopan NEZ-sarja. Tasanopeus luokkia ajetaan myös Historic-rallien yhteydessä.
Edellisten kolmen lajin lisäksi AL-Sport lajeihin kuuluvat Ajotaito SM – taitoajokilpailut.

AL-Sport nyt myös somessa:
Facebook
Instagram

AL-Sport tietosuojaseloste

AL-Sport toimikunta

 • Jorma Halttu
  Heli Hietala
  Terho Havumäki
  Jyrki Knuutinen
  Rauli Koivunen, EcoRun lajipäällikkö
  Petri Kymäläinen
  Juha Lamberg, Autoslalom lajipäällikkö
  Markku Lehisto, Tasanopeus lajipäällikkö
  Seppo Rehakka, Ajotaito SM lajipäällikkö
  Taina Kytäjä-Roimu, sihteeri, Autoliitto ry

   

Autoliiton osasto AKK-Motorsportin jäsenseurana

Suomessa autourheilua koordinoi AKK-Motorsport ry. Osa Autoliiton osastoista on myös AKK-Motorsportin jäsenseuroja. Näiden osastojen kautta on Autoliiton jäsenillä mahdollisuus osallistua  autourheilutoimintaan joko toimitsijana tai kilpailijana. Tällöin muun muassa (AKK jäsenseura / ja muu kuin AL-Sport -laji) kilpailijalisenssiasiointi tapahtuu AKK-Motorsportin ohjeiden ja sääntöjen mukaan.

AL-Sport tietosuojaseloste.

Lisätietoja AL-Sport toiminnasta: Taina Kytäjä-Roimu, taina.kytaja-roimu(at)autoliitto.fi.

Materiaalipankki

 • AL-Sport lajien kilpailulupahakemus kausi 2022

  Kilpailulupamaksut:
  AutoSlalom 50 €
  EcoRun 50 €
  Tasanopeusajo 50 €

  Kilpailulupahakemus

  Kilpailulupahakemus tulee olla AL-Sport toimikunnalla asianmukaisesti täytettynä kuusi (6) viikkoa ennen kilpailua. Muista kaikki tarvittavat allekirjoitukset (kilpailun johtaja sekä tuomariston pj)  sekä lisenssitiedot. 
  Harjoituskilpailuista on myös hyvä toimittaa kilpailulupahakemus AL-Sport toimikunnalle. Kilpailulupamaksua ei harjoituskilpailuista peritä.
  Lähetä täytetty kilpailulupahakemus: taina.kytaja-roimu(at)autoliitto.fi tai Autoliitto ry/ AL-Sport, PL 35, 00551 Helsinki

   

  Vuoden 2023 kilpailupäivämäärät tulee ilmoittaa liittoon huhtikuun 2022 loppuun mennessä päällekkäisten kilpailuajankohtien välttämiseksi. Tämän jälkeen tulleet kilpailupäivämäärät on hyväksytettävä lajiryhmien päälliköillä.

 • Autoliitto on teettänyt kilpailunjärjestäjille tiedottamiseen liittyvän oppaan eri tilanteisiin liittyvien tiedotusmallipohjien kera.

  AL-Sport tiedotusopas
  Kilpailun ennakkotiedote
  Kilpailun jälkitiedote
  Kilpailijan hylkääminen
  Kilpailun keskeyttäminen
  Kilpailun peruminen
  Kilpailun tulosten muuttuminen
  Vakava ulosajo tiedote 1
  Vakava ulosajo tiedote 2

Yhteistoimintakerhot

 • Autoliitto ry:hyn  kuuluu jäseninä myös yhteistoimintakerhoja, jotka ovat  pääsääntöisesti autourheiluseuroja. Seurat ovat Autoliiton lisäksi myös AKK Motorsport ry:n jäseniä. Yhteistoimintakerhojen jäsenet harrastavat autourheilua omassa seurassaan.

  Perusteet kerhon / seuran / yhdistyksen Autoliitto – jäsenyydelle:

  Rekisteröity tai rekisteröimätön kerho, seura tai yhdistys voi liittyä Autoliitto ry:n yhteistoimintakerhoksi seuraavin perustein:

  • Kerholla on nimetty johtokunta /hallitus, jonka jäsenistä vähintään yksi on Autoliiton henkilöjäsen.
  • Kerholla on pankkiyhteys
  • Kerholla on yhteystiedot
  • Kerhon toimintaperiaatteet ovat linjassa Autoliitto ry:n sääntöjen pykälä 2:n kanssa.
  • Kerhon jäsenten ei tarvitse olla Autoliiton jäseniä
  • Seuran tulee olla AKK- Motorsport ry:n jäsenseura.

   

  Yhteistoimintakerhon vuotuinen Autoliiton jäsenmaksu on 60 euroa, joka sisältää:

  • Kaksi  Moottorin vuosikertaa
  • Yhden Autoliiton järjestämän esityksen seuran tilaisuudessa. Esityksen aihe, ajankohta ja toteuttaja sovitaan tapauskohtaisesti yhteisesti Autoliiton edustajan ja seuran edustajan kesken.

  Lisätietoja: Autoliitto ry, järjestöpäällikkö, Taina Kytäjä-Roimu, etunimi.sukunimi(at)autoliitto.fi