Kummikuljettajatoiminta

Autoliitto tukee nuorten autourheilua muun muassa kummikuljettajatoiminnan kautta. AL-Sport-toimikunta valitsee vuosittain hakemusten perusteella yhden tai useamman kummikuljettajan. Kummikuljettajaksi voi hakeutua 18-28-vuotias Autoliiton Perus-, Plus- tai Premium-jäsen sekä Autoliiton nuorisojäsen, joka kilpailee Autoliiton AKK:n jäsenseurana olevan Autoliiton osaston nimissä.

Vuosien varrella Autoliiton kummikuljettajina ovat olleet muun muassa Emma Kimiläinen, Mika Häkkinen, Teemu Suninen ja Mikko Hirvonen.

Autoliitto tukee kummikuljettajaa taloudellisesti markkinointiviestinnällistä hyötyä vastaan. Kummikuljettajan tulee huolehtia omalta osaltaan Autoliiton AL-Sport yhteistyön näkyvyydestä omassa tiedottamisessaan ja toiminnassaan.

Lisätietoja kummikuljettajuudesta:
Autoliiton järjestöpäällikkö Taina Kytäjä-Roimu; taina.kytaja-roimu(at)autoliitto.fi

Kummikuljettajat 2023

Kummikuljettajiksi vuodelle 2023 valittiin kaksi menestyksekästä ja vauhdikasta nuorta autourheilijaa. Pestiään jatkaa  Jäärata SM:ää ja Rallicrossin SM-sarjaa sekä kansainvälisiä kilpailuja supercar -luokassa  ajava Jere Kalliokoski (AL-Härmä) ja toisena rallisprint SM:ssä  kilpaileva niin ikään AL-Härmää edustava Valtteri Koski.

(Kuva ylhäällä: Toni Ollikainen/ Tonigraphs)