EcoRun taloudellisuusajo

EcoRun taloudellisuusajo on autourheilua. Kilpailut ajetaan yleisillä teillä liikennesääntöjä noudattaen ja tavoitteena on päästä mahdollisimman pieneen energiankulutukseen.

Kilpailureitille on laadittu tiekirja sekä aikataulu jota noudattaa. Autokunta koostuu aina kuljettajasta ja kartturista. Autoksi käy tieliikenteeseen hyväksytty vakioauto. Lue lisää tältä sivulta löytyvistä lajin säännöistä.

Osallistuaksesi Cup kilpailuun tarvitset AL-Sport lisenssin (40€/vuosi), tai yksittäisen tutustumislisenssin (30€/kerta). Kuljettaja sekä kartturi kummatkin tarvitsevat lisenssin.

Lisäksi kilpailuissa on osallistumismaksu, jonka hinta vaihtelee kilpailukohtaisesti.

Laji on autourheilulajeista yksi edullisimpia harrastaa. Polttoainetta tai sähköä ei juurikaan kulu. Lisenssit ja osallistumismaksut ovat erittäin kohtuullisia hinnaltaan.

Tule rohkeasti mukaan kilpailemaan. Lajiin kaivataan uusia harrastajia mukaan!

#taloudellisuusajo #ecorun #alsport

EcoRun Facebook, Instagram, Twitter

AL-Sport Facebook, Instagram

EV-Challenge
EV-Challenge

EcoRun kausi 2024

Kauden 2024 ensimmäinen taloudellisuusajokilpailu AL-Helsinki EcoRun ajettiin 13.4.2024. Autoja oli 15 mukana kisaamassa, näistä 7 oli tankattavia ja 8 ladattavia autoja. Tuloksen löytyvät tämän sivun kohdasta ”Kauden 2024 tuloksia” vetolaatikosta,  sekä tietenkin kilpailun omilta sivuilta. Kiitoksia kaikille kisassa mukana olleille ja onnittelut voittajille!

EV-Challenge tapahtuma järjestettiin 27.4.2024 mukavan aurinkoisessa säässä. Mukana oli 23 autoa ja kisan lähtö sekä maali oli Veho Airportissa. Tulokset löydät tämän sivun tuloksia kohdasta sekä EV-Challenge sivuilta. Onnittelut voittajille ja kiitoksia kaikille kisassa mukana olleille!

Seuraava Cupin kilpailu on 24.8.2024 Hämeen Härkätie EcoRun elokuussa. Tämä kilpailu ajetaan kauniin Hämeen Härkätien ympäröivissä maisemissa. Kilpailun lomassa voit ihastella kauniita maisemia, sekä nauttia mutkaisista teistä. Kilpailukutsu ja ilmoittautuminen avautuvat lähempänä ajankohtaa kilpailun sivuilla. Hämeen Härkätie EcoRun on myös Facebookissa! Ota seurantaan ja tule mukaan kilpailuun!

Kauden päättää tänä vuonna 28.9.2024 järjestettävä AL-Lahti EcoRun joka on Cup-kilpailun lisäksi myös NEC-kilpailu. Myös tämä kisa on tunnettu kauniista reitistä ja osaavista järjestelyistä.

Kilpailut löytyvät kilpailukalenterista. Kilpailuista tulee lähempänä ajankohtaa ilmoituksia myös Facebookiin ja Instagamiin.

Viime vuoden tapaan, tänä vuonna kilpaillaan kahdessa Cupin sarjassa, Tankattava ja Ladattavat. Tervetuloa mukaan kilpailuihin!

Muistutuksena vielä että Cupin lopputuloksista jätetään huomioimatta yksi huonoiten ajettu kisa. Voit siis kilpailla sarjan voitosta vaikka yksi kilpailu jäisikin ajamatta!

Kauden 2024 säännöt löytyvät alempana olevasta säännöt kohdasta. Kannattaa lukea!

 

EcoRun säännöt ja lajiryhmä

Kauden 2024 lajisäännöt.

Kaudella 2024 AL-Sport EcoRun cupissa on kaksi eri cup mestaruutta jaossa. Polttoaine käyttöisille autoille on oma cup ja sähköautoille omansa. Cup-sarjojen nimet ovat Tankattavat ja Ladattavat.

Sääntöihin on kaudelle 2024 tehty useita teknisiä tarkennuksia tai muutoksia.

Yhtenä muutoksena kaudelle 2024 on se, että CNG ja PHEV autoilla on mahdollisuus osallistua Tankattavien luokkaan tietyin rajoituksin. Säännöissä sivulla 23, kohdassa 31.2 on asiasta tarkemmin. Lyhyesti kerrottuna, osallistuminen näillä on mahdollista ilman kaasua tai ladattua sähköä, käyttäen vain bensiiniä tai dieseliä.

 • Lajiryhmä

  • Rauli Koivunen   (Pj)    etunimi.sukunimi (at) gmail.com
  • Jaakko Riikonen (VPj) etunimi.sukunimi (at) outlook.com
  • Ari Parkkinen               
  • Juha Lamberg 
  • Terho Havumäki
  • Katja Rättyä

EcoRun tuloksia

Tuloksia EcoRun kilpailuista.

Tiekirjoja harjoittelua varten

Täältä löydät tiekirjoja eri paikkakunnilta. Tulosta tiekirja itsellesi ja harjoittele vaikka tulevaa kilpailua varten.

 • Lihavoitu teksti toimii linkkinä tiekirjaan ja suluissa on mainittu lähtöpaikka.

  • Jyväskylä (ABC Palokka, Palokanorsi 10 Palokka)
  • Orimattila (Neste, Kärrytie 13 Orimattila)
  • Hollola (Neste Hollola Hopeakallio Matkakeidas, Hopeakalliontie 2 Hollola)
  • Nastola (Neste Varjolanrinne, Kauppakaari 1 Nastola)
  • Asikkala (Neste Taukotuuli, Merrasjärventie 1 Lahti)
  • Vantaa (Holiday Inn, Rälssitie 2 Vantaa)
  • Kuopio (Leväsen Shell. Ohjeet tiekirjassa)
  • Nummela (Asemantie 2 Nummela. Entisen ABC:n parkkipaikka)
  • EV-Challenge Winter Edition (Martinkyläntie 43-45, Vantaa. Autolle.com myymälä)

  Tiekirjoissa voi olla joitakin virheitä johtuen muuttuneista liikennejärjestelyistä tiekirjan laadinnan jälkeen.

EcoRun video

Lyhyt video 2019 Jyväskylän Suurajot EcoRun kilpailusta.

EcoRun taloudellisuusajolla on oma YouTube kanava. Videoita ei vielä montaa ole, mutta ehkäpä niitä tulevaisuudessa sinne saadaan lisää.

skip_embed Jyväskylän Suurajot EcoRun 2019 video

Videon näyttämiseen vaaditaan, että hyväksyt sivuston evästeet.