Tiepalvelu

Autoliiton Tiepalvelu palvelee vuoden kaikkina päivinä ympäri vuorokauden numerossa 0200 8080 (jonotuksen hinta mpm tai pvm, vastatun puhelun hinta 1,93 € / min + mpm tai pvm). Tilatut palvelut ovat maksullisia.

Jos olet jo jäsen, löydät oman palvelunumerosi jäsenkortin kääntöpuolelta / Autoliiton sovelluksesta.

Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Miten Tiepalvelu toimii?

Soittaessasi palvelunumeroomme keskuksemme kartoittaa alustavasti vian laadun ja avuntarpeen. Ajoneuvo pyritään ensisijaisesti korjaamaan tien päällä niin, että matka jatkuu. Aina tämä ei kuitenkaan onnistu – mutta silloinkin avustetaan eteenpäin. Tiepalvelun peruspalveluja ovat esim. polttoaineen tuominen, renkaan korjaus/vaihto, apuvirran antaminen, akun vaihto sekä ovien avaaminen.

Tiepalvelun kustannukset

Tiepalvelukeskuksen järjestämät palvelut ovat maksullisia (muille paitsi Autoliiton Plus-, ePlus-, Premium- ja ePremium-jäsenille). Sovi jo palvelua tilatessasi hinnasta ja maksutavasta. Näin vältytään ikäviltä yllätyksiltä ja väärinkäsityksiltä.

Mikäli ajoneuvon vakuutus kattaa hinauksen, se kattaa samalla myös tiepalvelun ilman bonusten menettämistä. Hinausliikkeemme hoitaa laskutuksen suoraan vakuutusyhtiön kanssa. Autoliitto palvelee kaikkien vakuutusyhtiöiden asiakkaita. Mikäli ajoneuvon vakuutus ei kata palvelua, saa asiakas halutessaan hinta-arvion palvelusta verkostomme hinauskumppanilta ennen tilauksen vahvistamista. Osa vakuutusyhtiöistä saattaa periä asiakkailta palveluista omavastuuosuuden.

Tiepalvelumiehen partioajon yhteydessä antama pika-apu ja liikenneturvallisuuteen tai liikenneonnettomuuksiin liittyvä auttaminen ovat yleensä maksuttomia. Tilattu tiepalveluapu sen sijaan on maksullista. Varaosat, tarvikkeet ja toimitetut polttoaineet veloitetaan luonnollisesti erikseen.

Kuka Tiepalvelua tekee?

Tiepalvelu on nykyisin yhä useammin alan yritysten tuottamaa. Yleisen tiepalvelun päivystäessä voi apuun yhä saada myös tiepalvelumiehen. Vapaaehtoista auttamisperinnettä ylläpitää noin 140 Autoliiton tiepalvelumiestä eri puolilla Suomea.

Mikäli tiepalvelumiestä ei ole saatavilla, tarjotaan asiakkaalle vaihtoehtoa, että puhelu yhdistetään Autoliiton hinauskumppanille.