Juuso Lammi

Autoliitto Härmän osastoa edustava Juuso Lammi on 23-vuotias agrologiopiskelija Seinäjoelta. Autourheilun lisäksi hänen harrastuksiinsa kuuluvat metsästys ja kuntosali.

Juuso aloitti autourheilun noin 7-vuotiaana kartingilla. 15-vuotiaana hän siirtyi jokamiesluokan pariin. Ralli tuli mukaan kuvioihin  kolmisen vuotta myöhemmin, ja Juuso aloitti ralliuransa kartturin paikalta. Ensimmäisen rallin hän ajoi vuonna 2022.

– Jokamiesluokan puolella menestys on ollut vaihtelevaa. Muutamia voittoja kyläkisoista sekä muutamat onnistumiset myös isoista kisoista, kuten Asfalttikunkusta vuosilta 2017–2019. Myös Poikkinaintiajoissa tuli hyvä suoritus, kun olin yleisen luokan kolmas vuonna 2022.

Kauden 2023 tavoite oli  RSJM sarjan SM-mitali. Kausi sujuikin aluksi yli odotusten ”piikkipaikalla” mestaruudesta taistellen, mutta lopputuloksena oli sarjan kolmas tila.
Kaudella 2024 Juusolla on tavoitteena on ajaa rallisprintin SM-sarja sekä tavoitella SM-mitalia. Tämän lisäksi hänellä on tarkoitus ajaa useampi nuottiralli niin SM-kuin harrastetasollakin. Rallin osalta tämä vuosi on käytännössä ”opiskeluvuosi”, koska ”nuottiin ajaminen” on Juusolle melko uusi juttu.  Tavoitteena hänellä on ajaa rallin SM-sarja kokonaisuudessaan kaudella 2025.
Jokamiesluokankin kilpailuihin Juusolla on tarkoitus osallistua, ainakin kotikisoihin, ja luonnollisesti taistella niiden voitoista.

Juuson kisaamista voit seurata myös Juuson somekanavilla:

 

Kuva ylhäällä: Vesa Rauhala