Olen 25-vuotias autourheilija  Härmästä. Kahden viime vuoden aikana olen ajanut rallicrossia menestyksekkäästi SM, NEZ, sekä MM-tasolla. Joista saavutuksena mm. Suomen mestaruus rallicrossista vuonna 2021, sekä 2022.
Olen ajanut myös SM-jäärataa sekä Rata SM-sarjaa.  SM-jääradalta 4WD luokan suomen mestaruus 2021, sekä 2022. Rata SM-sarjasta Suomen mestaruus BMW extreme sarjasta 2020.
Tulevan kauden 2023 suunnitelmissa on ajaa Jääradan SM, sekä Rallicrossin kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja supercar luokassa.

(Kuva yllä: tonigraphs)

Kisaraportit  Jeren kummikuskisivuilla sekä somekanavilla:
http://jerekalliokoski.com/ ,jjerekallioskoski-instagram ,kalliokoskimotorsport- Facebook

Jeren kausi 2023

Jere Kalliokoski jatkoi voittoputkeaan kotimaan rallicrossissa

Jalasjärvellä Murtoharjun radalla ajettiin lauantaina kauden neljäs RX Masters -rallicrosskilpailu. Ford Fiestalla ajava Jere Kalliokoski kasvatti kotimaan kilpailujen voittoputkea ajamalla jälleen Supercar-luokan ykköseksi, voitto oli alahärmäläiselle jo kuudes perättäinen, palkintokorokkeelle Kalliokoski on nyt noussut seitsemässätoista perättäisessä Suomen kilpailussa.

RX Masters -rallicrossissa ajetaan kolme alkuerää ja finaalit. Kalliokoski oli, kuten kauden muissakin kilpailuissa, alkuerien ykkönen ja pääsi finaaliin paalupaikalta.

– Aika usein on Jalasjärvellä sattunut vähän ripsauttamaan vettä, mutta nyt ajettiin kuivalla radalla koko kisa, kuten toivoinkin, saa kunnolla vauhtia tuolla nopealla radalla. Rata oli tosi hyvässä kunnossa, järjestäjille siitä kiitokset. Alkuerät menivät hyvin, auto oli tikissä koko ajan ja onnistuin voittamaan kaikki kolme erää.

Finaalin lähtö onnistui täydellisesti, ja Kalliokoski ajoi voittoon jopa ylivoimaisella, kymmenen sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Jari Tuuriin. Kalliokoski Motorsportin onnistunutta päivää täydensi tiimin Skoda Fabialla kolmanneksi ajanut Tuomas Skantz.

– Lähtö meni hyvin, ajoin muutaman kierroksen täysillä, sitten mun spotterina toimiva Jarno Kukkola kertoi, että nyt otetaan lisälenkki, eikä sen jälkeen tarvitse enää ajaa aivan täysillä. Tiimikaverilla oli tiukempi tilanne, kun autosta hajosi rengas viimeisellä kierroksella, mutta oli hienoa että Skantz pystyi silti nousemaan palkintokorokkeelle seuraksi. Kiitoksia yhteistyökumppaneille ja tiimille, joka piti taas auton täydessä iskussa, vielä on yksi kisa tälle kaudelle, AL-Härmää edustava Kalliokoski paketoi.

Seuraavan kerran Kalliokoski on vauhdissa 2. syyskuuta Hyvinkäällä RX Mastersin neljännessä kilpailussa.

Finaalin tulokset

1) Jere Kalliokoski 3.41,468
2) Jari Tuuri +10,879
3) Tuomas Skantz +14,609
4) Jari Putkinen +14,743
5) Janne Rinta-Kauhajärvi +34,278

RX Masters
Jere Kalliokoski RX
Kalliokoski Motorsport Facebook

Toni Lönnroos
Kalliokoski Motorsport -viestintä

ENNAKKOTIEDOTE: Jere Kalliokoski tavoittelee jatkoa huimalle palkintoputkelle

Rallicrossissa kymmenvuotisjuhlakautta viettävä Jere Kalliokoski tavoittelee kolmatta perättäistä RX Masters -kilpailun voittoa tulevana viikonloppuna Jalasjärvellä. Kalliokoskella on kotimaan kansallisista kilpailuista jo viiden voiton putki, edellisen kerran alahärmäläinen on pudonnut ykköspallilta juuri Jalasjärvellä, SM-sarjan kaatosadekilpailussa sijoitus oli kolmas. Palkintokoroke on tullut tutuksi peräti kuudessatoista edellisessä Suomessa ajetussa kilpailussa, viimeksi Kalliokoski jäi podiumin ulkopuolelle Kaanassa kesällä 2017.

– En tiennyt tällaisesta putkesta, ei ole tullut laskettua. Mutta hienoltahan tuo tuntuu, kivasti on näyttänyt menevän. Kertoo tietysti myös siitä, miten hyvin tiimi pitää autosta huolta, se on toiminut kisasta toiseen, Kalliokoski toteaa.

Aukusti RX Masters -kilpailussa Kalliokoski saa vastaansa yhdeksän Supercar-luokan kuljettajaa. Valmistautuminen on sujunut tuttuun tapaan, oman tiimin ylläpitämä Ford Fiesta on edellisen kilpailun jäljiltä huollettu, testiä Kalliokoski ei ennen Jalasjärven kilpailua aja.

– Kouvolan jäljiltä auto jäi ehjäksi, kaikki öljyt on vaihdettu ja jokainen paikka tarkastettu, mitään vaihdettavaa ei ollut. Testataan Jalasjärvellä perjantain vapaissa harjoituksissa että kaikki toimii. Murtoharjun rata on vauhdikas, erittäin mukava ajaa, siellä on nopeaa kurvia ja hitaista paikkoja missä otetaan vauhtia pois. Toivotan että tulee tiukkaa vääntöä, ja tällä kertaa kuiva keli, Kalliokoski ennakoi.

Kilpailu Jalasjärvellä käynnistyy lauantaina klo 11.00, palkinnot jaetaan alustavan aikataulun mukaan klo 17.00.

Jere Kalliokoski aloitti rallicrosskauden voitolla

Kolminkertainen rallicrossin kuninkuusluokan Suomen mestari ajoi voittoon uudessa kansallisen tason RX Masters -rallicroskilpailussa Honkajoella. Jere Kalliokoski sai hyvää vastusta viime kaudella SM-pronssille ajaneesta Henri Haapamäestä, kolmanneksi Honkajoen tuhatpäisen yleisön edessä nousi Jari Tuuri.

RX Masters -kilpailussa ajettiin kolme alkuerää, joiden tulosten perusteella kuljettajat jaettiin finaaleihin. Kalliokosken Ford Fiesta toimi kuin kello, alahärmäläinen voitti jokaisen alkuerän, ja ansaitsi paikan finaalin eturiviin paalupaikalle.

– Alkuerissä kaikki toimi, haettiin koko ajan parempia säätöjä ja saatiin niitä vähän parannettua, mutta ei riittävästi. Auto tuntui liukkaalta koko päivän. Oli haastavaa ajaa, mutta pysyin kärjessä, Kalliokoski kertaa.

Finaalissa Kalliokoski onnistui nousemaan lähdöstä kärkipaikalle, mutta taistelu voitosta kävi kuumana. Viereltä lähtenyt Haapamäki sai hyvän lähdön, ja haastoi mestaria, mutta Kalliokoski piti Fiestansa keulilla koko päälähdön ajan, ja otti voiton.

– Sain vähän huonon startin, mentiin Henkan kanssa rinnakkain ekaan kurviin, mulla oli sisäpuoli niin pääsin sen avulla kärkeen. Ensimmäinen kierros mentiin aika peräkkäin, seuraavilla sain tehtyä eroa, jokerin otin viimeisellä ja tulin muutamaa sekuntia ennen maaliin.

AL-Härmää edustavan Kalliokosken kalenteriin kuuluu tällä kaudella RX Masters -konseptin neljä kilpailua, sekä tulevana viikonloppuna, 27.-28.5. ajettava kansainvälinen RallyX -kilpailu Kouvolassa.

– Honkajoen jäljiltä auto on nyt huollettu tarkasti, laitettiin uusi kytkin ja tehtiin perus huollot öljynvaihtoineen. Iskarit vielä vaihdetaan, kokeillaan jos saadaan paremmin pitoa, toki Tykkimäen radan sora on aivan erilaista kuin Honkajoella. Mastersin voitto antoi hyvät eväät Kouvolan kisaan, sieltä haetaan paikkaa palkintokorokkeelta, auton kimpusta tavoitettu Kalliokoski päättää.

 

RX Masters Honkajoki 21.5.2023 finaali

1) Jere Kalliokoski 3.11,637
2) Henri Haapamäki +2,453
3) Jari Tuuri +6,340
4) Edijs Oss +7,564
5) Janne Rinta-Kauhajärvi +12,738
6) Kari Irri +13,441

Kaikki tulokset

Jere Kalliokoski RX
RX Masters
RallyX
Rallyx Kouvola

Toni Lönnroos
Kalliokoski Motorsport -viestintä

Kuvat alla: Tonigraphs / Toni Ollikainen

Jäärata SM

Jääradan SM-sarjassa ajettiin tällä kaudella kolme osakilpailua, finaaliviikonloppu ajettiin Ruotsissa. Kauden ensimmäisen osakilpailun ylivoimaisesti Ylivieskassa voittanut Jere Kalliokoski oli kovassa iskussa myös naapurimaassa, mutta vilppilähtö lauantain finaalissa muutti asetelmia, mestaruutta puolustava Kalliokoski putosi sarjassa neljänneksi. Sunnuntain täydellinen onnistuminen, kaksi lähtöä ja kaksi voittoa, nosti Kalliokosken Suomen mestariksi.

Jääradan SM-sarjan kaksi viimeistä osakilpailua ajettiin poikkeuksellisesti Ruotsissa, härmäläiseen suuhun hyvin sopivalla Morajärvellä. Nelivetoluokassa ajava Kalliokoski talutti nopean radan lähtöviivalle luottopelinsä, kahden mestaruuden Mitsubishin. Lauantaina pilvipoutaisessa säässä pidetyssä kilpailussa alkuerä sujui voittoisasti, Kalliokoski sai hyvän startin ja ajoi ykkösenä maaliin. Finaalissa taivas synkkeni, maaliin ”Mitsu” rynnisti jälkeen härkämäisesti ensimmäisenä, mutta tuomiona oli vilppilähtö ja Kalliokoski putosi lähdön viimeiseksi. Samalla tilanne mestaruuden tavoittelussa vaikeutui, enää ei riittäisi pelkkä voitto.

– Alkuerä meni hyvin, huippustartti ja siitä kärkeen, eihän siinä ollut sitten kuin nauttia mahtavalla radalla ajamisesta. Finaalissa sain aivan nappistartin ja pääsin karkuun, ajelin sisälaitaa pitkin kun radalla oli nyt niin paljon lunta, sitä ei oltu lanattu. Varikolle tullessa sain tiedon, että olisin ottanut vilppilähdön, mutta videolta katsottuna se ei pitänyt paikkaansa, AL-Härmää edustava Kalliokoski manaa.

Sunnuntain sävelet olivat selvät, vain voitto kelpaisi, mestaruus ei ollut enää omissa käsissä. Alkuerässä Kalliokoski teki jälleen tarkkaa työtä, siitä tuli selvä voitto. Finaalissa muiden olisi ajettava sopivasti ristiin, eikä Kalliokosken mahdollisesti voittaessa kukaan kolmikosta Ari-Pekka Niemi, Vili Liukkonen tai Jukka Pykäläinen saisi tulla toiseksi. Kalliokoski teki tarvittavan, ajoi voittoon, ja sai apua kovalta kilpakumppanilta, viime kauden hopeamitalisti Jari Tuuri onnistui juuri sopivalla hetkellä ajaen toiseksi. Mahdottomalta tuntunut tehtävä oli onnistunut.

– Fiilis oli aamulla sellainen, että teen parhaani ja katson mikä on lopputulos. Alkuerässä vedin aivan täysiä, ajoin vähän kiukkua pois. Finaalissa sain valittua hyvän lähtöpaikan, ja startti meni taas täydellisesti, ne itse asiassa paranivat joka kerta. Ajoin muutaman kierroksen puolikovaa, sitten rauhoitin, radalla oli aika paljon uria, en viitsinyt riskeerata että hajoaa rengas tai jotain autosta. En tiennyt yhtään mitä takanani tapahtuu, vasta ruutulipun jälkeen varikkotielle kääntyessä näin taustapeilistä, että Tuuri oli perässä, varikolla sitten puolisoni Anni paljasti, että taisi tulla mestaruus. En rehellisesti sanottuna uskonut että näin käy, tuli kyllä todella hyvä fiilis sen lauantaisen pettymyksen jälkeen, kiitoksia koko tiimille mestaruudesta. Pitää erikseen vielä kehua Morajärven rataa, se oli ihan Paltamon tasoa, yksi parhaista missä olen ajanut, Kalliokoski hehkuttaa.

Kuusi kilpailulähtöä ja viisi voittoa, jääradan neljäs Suomen mestaruus tuli oikeaan osoitteeseen. Kalliokosken kausi jatkuu keväällä rallicrossin parissa.

Jäärata SM 2023 4WD luokka pisteet

1) Jere Kalliokoski 86p
2) Ari-Pekka Niemi 84p
3) Vili Liukkonen 81p
4) Jukka Pykäläinen 79p

Jäärata SM pisteet kokonaisuudessaan
Jere Kalliokoski RX
Kalliokoski Motorsport Facebook

Toni Lönnroos
Kalliokoski Motorsport -viestintä

 

Kuva alla: Tuomas Tenho

Jääradan SM-sarjassa ajetaan kolme osakilpailua, kausi käynnistyy tulevana lauantaina Ylivieskan Paskalannevalta. Sarjan kaksi osakilpailua ajetaan maaliskuussa Ruotsin Morjärvellä. Alahärmäläinen Jere Kalliokoski on hallinnut viime vuodet jääradan nelivetoluokkaa, Kalliokoski lähtee nyt tavoittelemaan neljättä mestaruutta.
Viime vuonna Akaalla ajetussa kilpailussa Kalliokoski voitti mestaruuden Skoda Fabialla, nyt alla on jälleen luottoratsu, kahden mestaruuden Mitsubishi Lancer Evo.
– Mitsu lähtee vähän paremmin viivalta kuin Skoda, toisaalta Skoda on parempi ajettava. Tällä kertaa ajetaan kuitenkin Mitsulla, Kalliokoski kertoo.
25-vuotias Kalliokoski on ajanut jääradan kuninkuusluokassa viisi kertaa, mestaruuksien lisäksi palkintokaapissa on yksi hopea ja yksi raju pettymys. Vaikka ura jäällä on ollut mitalinhohtoinen, on mestaruuksien voittaminen vaatinut kovaa työtä. Ensimmäinen mestaruus tuli viisi vuotta sitten, talvella 2017, autona oli jo tuolloin Mitsubishi.

– Ekana mestaruusvuonna voitin kaikki lähdöt, eikä auto ollut niin hyvä kuin nyt, mentiin vähän ”nyrkki pystyssä” meiningillä. Seuraavaan kauteen lähdettiin innolla, joka lopahti heti ensimmäisessä kilpailussa Puolangalla. Autosta hajosi laatikko, ja seuraavana päivänä oli jo toinen osakilpailu, se oli tekemätön paikka. 2019 sain hopeaa, auto hajosi ekassa kisassa, muissa se pelasi ja niistä tuli voitto. Kuusamossa 2021 ja Akaalla edellistalvena kaikki pelasi, viime vuonna kävin kovan taistelun Jari Tuurin kanssa.

Valmistautuminen jääkauteen on sujunut hyvin, mekaanikot ovat huoltaneet Mitsubishin tekniikan ja testipäivänä kaikki toimi. Kahtena edellisenä talvena mestaruuden voittanut Kalliokoski tavoittelee hattutemppua.

– Mitsu on tarkastettu ja huollettu, käytiin lähiradalla ajamassa ja kaikki toimi. Kolmas mestaruus putkeen olisi kova juttu, se vaatii täydellistä onnistumista, ajon pitää sujua ja auton toimia, vastus tulee olemaan kova, Kalliokoski päättää.

Jääradan SM-sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan Ylivieskan Paskalannevalla 25.-26. helmikuuta, lauantaina radalla nähdään Crosskartit ja Legendsit, sunnuntaina ajetaan perinteiset ”koppiautoluokat”. Kilpailua voi seurata suorana lähetyksen Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta.

Jere Kalliokoski RX
Moottoriurheilu.tv YouTube

Toni Lönnroos
Kalliokoski Motorsport -viestintä

 

(Kuva: tonigraphs)

Jeren kausi 2022

Rallicross SM, Hyvinkää

Rallicrossin SM-sarja jatkui kauden toiseksi viimeisellä kilpailulla Hyvinkään nopealla radalla. Hallitseva Suomen mestari Jere Kalliokoski ajoi Supercar-luokan voittoon ja nousi sarjassa toiselle sijalle, mestaruuden uusiminen on edelleen mahdollista.

Heinäkuussa käynnistyneellä SM-kaudella ajetaan viisi osakilpailua, ensimmäisessä osakilpailussa Jalasjärvellä Kalliokoski oli kolmas, seuraava kilpailu Joensuussa jäi väliin, mutta kolmannessa kilpailussa Oulussa tuli kauden ensimmäinen voitto. Kalliokoski jatkoi siitä mihin Oulussa jäi, ajoi voittoon alkuerissä, semifinaalissa ja finaalissa. Helpolla voitto ei tullut, Kalliokosken Ford Fiesta sai kolmannessa alkuerässä osumaa ja tiimi joutui ahkeroimaan auton vaurioiden kanssa.

– Kaksi ensimmäistä alkuerää sujuivat ilman draamaa, onnistuttiin hyvin ja sain niistä voitot. Kolmannessa erässä pakosarjan hukkaportti hajosi lähtöviivalla, eikä auto oikein irronnut viivasta, ja kiihdytyksessä tuli vielä osumaa jossa oikean puolen takanapa hajosi. Auto ei enää vetänyt, joten ajelin vain erän maaliin. Mekaanikot laittoivat auton kuntoon ja ehdittiin ihan hyvin semifinaaliin, Kalliokoski kertaa.

Alkuerien jälkeen härmäläinen oli kerännyt maksimipisteet ja starttasi semifinaalin paalupaikalta. Lähtö onnistui hyvin, tuloksena oli voitto ja finaalipaikka. Semifinaalit karsivat kilpakumppaneita, kovimpina haastajina pidetyt Mika Liimatainen ja Henri Haapamäki kärsivät tekniikkamurheista ja jäivät pois päivän päälähdöstä. Finaalissa Kalliokoski sai jälleen hyvän startin, ja oli kierroksen jälkeen tehnyt jo useamman kymmenen metrin kaulan muihin. Voiton ansiosta Kalliokoski nousi sarjan neljänneltä sijalta toiseksi.

– Semin lähtö onnistui hyvin, ja kun Haapamäen auto hajosi, pystyin jopa vähän säästämään kalustoa. Finaalissakin startti oli hyvä, pari kierrosta vedin täysillä, sitten spotteri Jarno Kukkola kertoi että voi ottaa vähän rauhallisemmin. Jäi hyvät fiilikset voitosta, mestaruustaistelu on vielä auki, Honkajoella sitten ratkeaa, Kalliokoski päättää.

Rallicrossin SM-sarjassa ajetaan viisi osakilpailua, kausi huipentuu mestaruustaisteluun kahden viikon kuluttua, 17. syyskuuta Honkajoella.

Tulokset

1) Jere Kalliokoski
2) Rasmus Tuominen +7.153
3) Antti Suutarinen +11.070
4) Anssi Hyttinen +18.100
5) Ari-Pekka Niemi +21.684
6) Iivari Niemi +31.450

SM pistetilanne 4/5

1) Mika Liimatainen 100p
2) Jere Kalliokoski 84p
3) Henri Haapamäki 81p
4) Antti Suutarinen 77p
5) Jari Putkinen 62p
6) Ari-Pekka Niemi 49p

Teksti:Toni Lönnroos, Kalliokoski Motorsport -viestintä

Kuvat: Toni Ollikainen / Tonigraphs
Kuvat: Toni Ollikainen / Tonigraphs

Rallicross SM Hyvinkää ennakkotiedote

Rallicrossin SM-sarja jatkuu tulevana lauantaina 3. syyskuuta Hyvinkäällä. Jere Kalliokoski lähtee kauden toiseksi viimeiseen kilpailuun hakemaan voittoa edellisen, Oulun osakilpailun jatkoksi. Supercar-luokan hallitseva Suomen mestari on sarjassa neljäntenä, mutta omaa edelleen mahdollisuudet mestaruuteen, se tosin vaatisi nappisuorituksen loppukauden kaikista starteista.

– Ei nyt ihan pakkovoittoja jokaisesta lähdöstä, mutta onnistua pitää. Tällä kaudella olen ajanut Jalasjärvellä ja Oulussa, Joensuun kisa jäi välistä kun saatiin perheenlisäystä. Kauden molemmissa kisoissa oli pieniä murheita, Jalasjärvellä hajosi ohjaustehostin ja jäin kolmanneksi. Oulussa kaikki sujui hienosti, mutta tiimin mekaanikoilla oli pieni jumppahetki, kun piti aika nopeaan tahtiin irrottaa turbo ja asentaa se takaisin, jotta saivat yhden liittimen korjattua. Mutta on niin hyvä tiimi tekemässä hommia, ettei siihen kauaa niiltä tuhraantunut, Kalliokoski kertoo.

Kalliokoskella on Hyvinkään radalta hyviä muistoja, siellä on varmistunut rallicrossin Suomen mestaruus viime kaudella ja jokamiesluokan liigakulta syksyllä 2015.
– Rata on yksi Suomen parhaista. Se on riittävän pitkä, siellä on leveyttä ja vauhtia. Erityisesti radan viimeinen mutka, niin sanottu varikkomutka on makea päästää oikein kunnon luisussa.Valmistautuminen tulevaan kilpailuun sujui Kaanaassa, jossa Kalliokoski osallistui jokamiesluokan liigakilpailuun SMA & Steel Vaasa -tiimissä, tuloksena oli Suomen mestaruus. SM-kulta oli Kalliokosken uran yhdestoista, mitaleja on tullut rallicrossin ja jokamiesluokan lisäksi jääradalta ja rata-ajosta, kahdettatoista kultaa haetaan rallicrossista.

– Meillä oli hieno joukkue koossa ja kisa oli onnistunut, vaikka omaan ajoon en ollut aivan tyytyväinen. Nyt tehdään viikko tiiviisti siviilitöitä, ja ajellaan loppuviikosta Hyvinkäälle. Perjantaina sitten harjoituksissa tarkistetaan, että kaikki toimii ja lähdetään jahtaamaan kauden toista voittoa, se pitäisi mestaruushaaveet elossa, Kalliokoski päättää.

Kilpailua voi seurata suorana lähetyksenä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta. Kilpailu alkaa lauantaina 3.9. klo 10.30.

Teksti: Toni Lönnroos, Kalliokoski Motorsport -viestintä

Kuva Toni Ollikainen / Tonigraphs

Rallicross SM Oulu

Hallitseva Supercar-luokan Suomen mestari Jere Kalliokoski oli pitelemätön OuluZonen radalla ajetussa rallicrossin SM-sarjan kilpailussa lauantaina. Alahärmäläinen voitti jokaisen ajamansa erän, osan jopa ylivoimaisesti. Edellisen kilpailun iloisen perhetapahtuman vuoksi väliin jättänyt Kalliokoski nousi voitolla sarjassa neljänneksi, tavoitteena oleva mestaruuden uusiminen on yhä mahdollista.

Kalliokosken päivä OuluZonessa oli täydellinen. Oman tiimin ylläpitämä Ford Fiesta toimi kuin kello ja alkuerävoitot seurasivat toisiaan. Semifinaalissa startti onnistui hyvin ja paalupaikalta matkaan lähtenyt Kalliokoski oli auton mitan muita edellä ensimmäisessä mutkassa, ajoi karkuun ja lunasti paikan finaalin eturiviin. Finaali oli, kuten pitääkin, päivän tasaisin lähtö. Sarjaykkönen Mika Liimatainen haastoi Kalliokosken, taistelu kävi kuumana viimeiselle kierrokselle asti.

– Se oli aikamoinen ”grand slam”, kaikki onnistui. Pohjat perjantain sadekelin treeneissä, lauantaiaamun warm upissa, voitto alkueristä, semistä ja finaalista, tämä paremmin ei voinut mennä. Alkuerät menivät hyvin, samoin semi. Fnaalissa tein heti kättelyssä pari ajovirhettä, puskin vähän liian lujaa ja auto alkoi luistelemaan. Liimatainen antoi kyllä hyvää painetta, oli kiva kun sai ajaa oikein kunnolla kilpaa. Tiimi hoiti taas hyvin hommat koko päivän, turbo piti irrottaa kolmannen erän jälkeen, kun sieltä oli öljyn paluuputken liitin löystynyt eikä sitä muuten saanut kiristettyä, muuten Fiesta pelasi täydellisesti. Oli hienoa kun meidän tiimin toinenkin auto oli finaalissa, Tuomakselta (neljänneksi ajanut Skantz) hyvä kisa, Kalliokoski päättää.

Voitto oli Kalliokosken kauden ensimmäinen, avauskilpailussa Jalasjärvellä tuloksena oli kolmas sija, edellinen Joensuun osakilpailu jäi väliin. Kauden neljäs osakilpailu ajetaan Hyvinkäällä jo kahden viikon kuluttua 3. syyskuuta.

Tulokset:

1) Jere Kalliokoski
2) Mika Liimatainen
3) Henri Haapamäki
4) Tuomas Skantz
5) Jari Putkinen
6) Jari Tuuri

Pistetilanne 3/5
1) Mika Liimatainen 83p
2) Henri Haapamäki 66p
3) Antti Suutarinen 56p
4) Jere Kalliokoski 54p
5) Jari Putkinen 52p

Teksti:
Toni Lönnroos, Kalliokoski Motorsport -viestintä

ENNAKKOTIEDOTE: Jere Kalliokoski kovin tavoittein rallicrossin SM-sarjan Oulun osakilpailuun – tuore isä on valmiina voittamaan!

Rallicrossin SM-sarja jatkuu kauden kolmannella osakilpailulla OuluZonen radalla tulevana lauantaina 20. elokuuta. Hallitseva mestari oli kauden avauksessa Jalasjärvellä kolmas, toinen osakilpailu jäi väliin iloisen perhetapahtuman vuoksi, Kalliokoskesta tuli kilpailuviikolla tyttölapsen isä. Nyt katse on suunnattu loppukauden kilpailuihin, jäljellä on kolme osakilpailua, Oulun jälkeen ajetaan vielä Hyvinkäällä ja Honkajoella. Ford Fiestalla ajavalle Kalliokoskelle kelpaa Oulusta vain voitto.

Kalliokosken kausi alkoi vauhdikkaasti, alahärmäläinen oli alkuerissä vakuuttavan nopea. Viimeisessä erässä hajonnut ohjaustehostin toi mukanaan murheita, tehostin saatiin vaihdettua, mutta toimintakyky ei ollut hajonneen veroinen. Tuloksena sateen liukastamalla radalla oli kolmas sija, tämä kasvatti voitontahtoisen Kalliokosken nälkää tuleviin kilpailuihin.

Supercar-luokan Fiesta on käyty läpi, uusi ohjaustehostin on vaihdettu ja Kalliokoski on valmiina tavoittelemaan voittoa.

– Auto on käyty läpi ja uusi tehostaja on vaihdettu, testiä ei sen suuremmin nyt ehdi ajaa. Rata on jo tuttu, viimeksi ajoin siellä RallyX -kilpailussa viime kesänä, mutkat on muistissa. Lähden yrittämään voittoa, muuta tavoitetta ei ole. Yksi kisa jäi välistä, joten loppujen on nyt onnistuttava jos meinaa puolustaa mestaruutta, Kalliokoski kertoo.
Rallicross SM Oulu lauantaina 20.8.2022 OuluZonen radalla alkaen klo 10.30, livelähetys katsottavissa Moottoriurheilu.tv:n kanavalta.

Pistetilanne Supercar 2/5
1) Mika Liimatainen 57p
2) Antti Suutarinen 44p
3) Henri Haapamäki 43p

8) Jere Kalliokoski 24p

Teksti:Toni Lönnroos, Kalliokoski Motorsport -viestintä

Jäärata SM, Akaa

Jääradan SM-sarjan kaksi osakilpailua ajettiin viikonloppuna Akaan Toijalassa. Kalliokoski, 24, lähti kilpailuun uudella autolla, alla oli erityisesti rallicrossiin rakennettu 600 hevosvoimainen Skoda Fabia. Kalliokoski sai tiimeineen auton hyvään iskuun, ja pääsi juhlistamaan uransa kolmatta nelivetoluokan Suomen mestaruutta.

Lauantain ensimmäinen alkuerä oli uuden auton tulikaste. Lähtö ei onnistunut mestarin toivomalla tavalla, vaan Kalliokoski jäi neljänneksi. Sijoitus parani hetki hetkeltä, ja viimeisellä kierroksella Kalliokoski oli noussut ahdistelemaan koko erän johtanutta Jari Tuuria. Viimeisissä mutkissa härmäläinen laittoi kaiken peliin, survoi Skodansa Tuurin vastaavanlaisen auton rinnalle ja työntyi pienen kontaktin jälkeen ohi ja erän voittoon.

– Huono lähtö, jäin kolmanneksi. Ajoin muiden perässä ja vettä lensi niin paljon, että moottori hotaisi sitä sisäänsä ja rupesi röpeltämään, onneksi se alkoi hetken päästä taas toimimaan. Sain ensin tallikaveri Juha-Pekka Pasman kiinni, ohitus meni aivan hyvin. Toiseksi viimeisessä mutkassa sain Tuurin kiinni ja osui vähän kyljet yhteen, onneksi ei menty penkkaan, Kalliokoski kertaa.

Finaalin startti onnistui paremmin, edelle ennätti vain tallikaveri Pasma, jonka alla oli Kalliokosken aiemmin ohjastama kahden mestaruuden Mitsubishi. Tallimääräyksiä ei ollut annettu, mutta Kalliokoski onnistui nousemaan Pasman ohi jo ensimmäisen kierroksen alussa.

– Finaalissa lähtö onnistu paremmin, Pasma meni edelle mutta pääsin hänestä ohi toisessa mutkassa. Vedin pari kierrosta täysiä ja sen jälkeen ajelin rennommin loput, tosin kierroksen liikaakin kun mua ei liputettu maaliin ajoissa. Rata oli hyvä ja nopea, mutta keli oli niin huono, että se meni aivan loskaiseksi ja huonoon kuntoon.

Sunnuntaina ajettiin toinen osakilpailu, keli oli lauantaiseen tapaan nuhjuinen ja lunta sateli. Rataa oli jouduttu kulumisen vuoksi hiukan muuttamaan. Kalliokoski aloitti siitä mihin ensimmäisessä osakilpailussa jäi, ja otti alkuerässä voiton. Finaalin lähtö ei mennyt aivan nappiin, härmäläinen oli ensimmäisessä mutkassa toisena kovan kilpakumppanin Jari Tuurin takana. Matka jatkui samassa järjestyksessä maaliin saakka, joten Kalliokosken toinen sija riitti sinetöimään uran kolmannen nelivetoluokan Suomen mestaruuden jääradalta.

– Säädettiin aamusta vielä autoa, että saataisiin sitä lähtemään paremmin viivalta, siinä kyllä onnistuttiinkin, mutta Tuurilla lähti vieläkin paremmin. Rataa oli lauantaista kavennettu sen verran, että en uskaltanut yrittää ohitusta ja riskeerata mestaruutta, Tuurilla oli kuitenkin tosi hyvä vauhti päällä. Paljon kiitoksia koko tiimille ja yhteistyökumppaneille, tästä on hyvä jatkaa kohti kesäkautta, AL-Härmää edustava Kalliokoski päättää.

4WD SM 2022
1) Jere Kalliokoski
2) Jari Tuuri
3) Jani Paasonen
Tulokset epävirallisia

(Kuva: Kimmo Mäkiselkä)