Santtu Suutarinen

AL Härmän väreissä kisaava Santtu on 18-vuotias lukiolainen Alahärmästä. Hän on  kilpaillut jokamiesluokan nuorten luokassa vuodesta 2018 alkaen. Palkintokaapista löytyy lukuisia pienempien kilpailujen voittoja, finaalipaikkoja sekä suurimpina saavutuksina henkilökohtainen SM-pronssi vuodelta 2019 ja SM-kulta vuodelta 2021. Tulevalla kilpailukaudella Santun tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon ajokokemusta yleisestä luokasta sekä saada finaalipaikkoja.

Santun menoa voi seurata Santun kummikuskisivuilta sekä myöskin facebookista nimellä: SuloS Team

Santun kausi 2022

BlingFactory JM SM

Santtu ajoi vaiherikkaassa kisassa upeasti sijalle 10 kaikkiaan 170:sta osallistujasta.

Olen 18-vuotias lukiolainen Alahärmästä. Edustan autoliitto Härmän osastoa, jonka alla olen kilpaillut jokamiesluokan nuorten luokassa vuodesta 2018 alkaen. Palkintokaapista löytyy lukuisia pienempien kilpailujen voittoja, finaalipaikkoja sekä suurimpina saavutuksina henkilökohtainen SM-pronssi vuodelta 2019, ja SM-kulta vuodelta 2021. Tulevalla kilpailukaudella tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon ajokokemusta yleisestä luokasta sekä saada finaalipaikkoja.

XXXI Asfalttikunkku 29.4-1.5

Vappua vietettiin Kemoran moottoriradalla vaihtelevassa säässä. Santtu ajoi yleisessä luokassa laina-autolla. Lauantaina edessä oli karsinta.
– Alkuerä meni olosuhteisiin nähden hyvin. Kakkossija ja suoraan sunnuntaille. Ajoin ensimmäiset metrit tällä kyseisellä autolla, kun kävin aamulla puntarissa. En myöskään ole juuri päässyt rataa ajamaan kunnolla ympäri, joten sekin on vähän vielä uusi.

Sunnuntaiaamu aloitettiin jälleen alkuerillä, joista tuloksena oli oman lähdön kolmas sija. Keräilyissä tuli neljäs sija, jolla pääsi ensimmäisiin välieriin. Välierässä ajot päättyivät kaatoon. Olosuhteet oli haastavat. Välillä satoi vettä, ja välillä taas paistoi aurinko. Aamun alkuerässä rata oli vielä kuiva ja siinä olikin hyvää kilvanajoa kilpakumppaneiden kanssa.  Keräilyissä alkoi satamaan vettä ja ajaminen vaikeni huomattavasti. Siitä kuitenkin pääsin vielä jatkoon.

– Välierässä sain hyvän lähdön ja olin toisena ensimmäisen kierroksen. Sitten kuitenkin sattui ajovirhe, jonka seurauksena tuli pieni osuma kilpakumppaniin. Ajauduin hiekalle ja tuli kaato. Kerran katon kautta ympäri, ei sen pahemmin.

22.KUPLA-Kuhmut 16.-17.4.

Kilpailukausi aloitettiin Kokemäen Risten radalla 16.4. Parin koronasta johtuneen välivuoden jälkeen oli hienoa avata kevätkausi perinteisillä Kupla-Kuhmuilla Kokemäellä. Auto ei ollut ihan mieleinen ajaa testeissä, mutta sen eteen tehtiin töitä vielä paljon kisaa edeltävällä viikolla.

– Harmillisesti ajot päättyivät jo heti lauantain alkuerässä moottoririkkoon. Toiselle kierrokselle lähdettäessä kuului vain pamahdus ja savua tuli runsaasti ohjaamoon. Konetilassa syttyi tulipalo, mutta se sammui nopeasti. Pellin alle katsottaessa kuitenkin paljastui täystuho, mikä merkitsi katsojaksi siirtymistä.