Autoliiton AL-Sport -autourheilutoiminta | Autoliitto

Olet täällä

Autoliiton AL-Sport -autourheilutoiminta

Autoliiton paikallisosastoissa harrastetaan monipuolista autourheilutoimintaa useassa eri autourheilulajissa sekä toimitsijoina että kilpailijoina.
Suomalainen autourheilulajien kirjo on monipuolinen. Laaja harrastajajoukko ja hyvä taustatyö takaavat sen, että maastamme löytyy huippukuljettajia eri lajeissa. AKK-Motorsport ry on autourheilun kattojärjestö maassamme. Autoliiton vastuulla Suomessa harrastettavista autourheilulajeista ovat AutoSlalom, EcoRun (taloudellisuusajo) ja Tasanopeusajo. Toimintaa johtaa ja valvoo AL-Sport –toimikunta. Toimikunnan jäsenten yhteystietoja saat Taina Kytäjä-Roimulta.

Kaikkien AL-Sport -lajien osalta sekä kilpailun järjestäjät että kilpailijat asioivat AKK-Motorsportin asemesta Autoliiton kanssa. Lajien kehitys ja sääntötyö kuuluvat AL-Sport –toimikunnalle kuten myös kilpailukalenterien laadinta.

Autoliitto myöntää kilpailuluvat ja kilpailijalisenssit hallinnoimiensa lajien kilpailuihin, mutta myös AKK:n myöntämillä kilpailijalisensseillä on oikeus osallistua. AL-Sport -lajien kilpailulupia voivat anoa joko Autoliiton osastot tai AKK-Motorsportin jäsenseurat.
AutoSlalom-kilpailusarja kantaa nimeä AL-Sport Slalom Cup. Sarjaan kuuluu 4 osakilpailua.
Taloudellisuusajossa ajetaan sekä kotimaista AL-Sport EcoRun Cupia (3-4 kilpailua) että Pohjois-Euroopan NEZ-kilpailuja.
Tasanopeudessa ajetaan myös AL-Sport Cup sekä kisataan Historic rallien yhteydessä Historic Regularityssä.

Autoliiton osasto AKK-Motorsportin jäsenseurana

Suomessa autourheilua koordinoi AKK-Motorsport ry. Osa Autoliiton osastoista on myös AKK-Motorsportin jäsenseuroja. Näiden osastojen kautta on Autoliiton jäsenillä mahdollisuus osallistua monipuoliseen ja laajaan autourheilutoimintaan joko toimitsijana tai kilpailijana. Tällöin (AKK jäsenseura / ja muu kuin AL-Sport -laji) muun muassa kilpailijalisenssiasiointi tapahtuu AKK-Motorsportin ohjeiden ja sääntöjen mukaan.

Lisätietoja: Taina Kytäjä-Roimu, taina.kytaja-roimu(at)autoliitto.fi. tai puhelin 09-72584423

AL-Sport tietosuojaselosteen löydät täältä.