2.9.2023

Auton Päivä

Auton Päivää on vietetty jo vuodesta 1997 lähtien eri puolella Suomea aina alkusyksyn viikonloppuna. Autoliiton kehittämän tapahtuman tavoitteena on herättää keskustelua henkilöauton merkityksestä Suomessa. Auton Päivänä Autoliiton paikallisosastot kertovat Autoliiton ajankohtaisesta toiminnasta, eduista ja palveluista sekä jäsenyydestä. Yhteistyökumppaneiden kanssa toteutettavissa tapahtumissa  liikenneturvallisuus, autoilu ja liikkuminen ylipäänsä ovat eri tavoin esillä.

Teemapäivän tarkoituksena on herättää keskustelua henkilöauton merkityksestä Suomessa.
Vuoden 2022 Auton Päivänä puhututtivat erityisesti liikkumiskustannukset. Polttoaineiden hintojen nousu vaikuttaa kotitalouksien ja elinkeinoelämän toimeentuloon.

EU:n Fit for 55 – valmiuspaketti sisältää lisäksi runsaasti liikkumiskustannuksiin vaikuttavia esityksiä, joten edunvalvontaa tarvitaan niin Suomessa kuin EU:ssa enemmän kuin koskaan aiemmin.

Autoliiton kyselyt ovat osoittaneet, että auto on suurelle osalle suomalaisista elintärkeä arjen mahdollistaja. Jopa suurimpia kaupunkiseutuja myöten henkilöauto on usein ainoa mahdollinen tapa yhdistää työssäkäynti, lasten haku päiväkodista, asiointimatkat, harrastukset ja monet
muut tarpeelliset arjen askareet samoihin päiviin. Joukkoliikenne, kävely ja polkupyöräily korvaavat tiettyjä matkoja, mutta autontarpeen ne tyydyttävät vain hyvin harvojen kohdalla.

 

Lisätietoja:
Jukka Tolvanen, viestintäpäällikkö, etunimi.sukunimi@autoliitto.fi / 09-7258 4425
Taina Kytäjä-Roimu, järjestöpäällikkö, etunimi.sukunimi@autoliitto.fi /09-7258 4423