7.9.2024

Auton Päivä

Auton Päivää vietetään syyskuun alussa 

Valtakunnallista Auton Päivää vietetään lauantaina 7.9.2024 jo 28. kerran.

Auton Päivää on vietetty jo vuodesta 1997 lähtien eri puolella Suomea aina alkusyksyn viikonloppuna. Autoliiton kehittämän tapahtuman tavoitteena on herättää keskustelua henkilöauton merkityksestä Suomessa. Auton Päivänä Autoliiton paikallisosastot kertovat Autoliiton ajankohtaisesta toiminnasta, eduista ja palveluista sekä jäsenyydestä. Yhteistyökumppaneiden kanssa toteutettavissa tapahtumissa  liikenneturvallisuus, autoilu ja liikkuminen ylipäänsä ovat eri tavoin esillä.

Vuoden 2023 Auton Päivänä puhututtivat edelleen liikkumiskustannukset.

EU:n Fit for 55 – valmiuspaketti sisältää lisäksi runsaasti liikkumiskustannuksiin vaikuttavia esityksiä, joten edunvalvontaa tarvitaan niin Suomessa kuin EU:ssa enemmän kuin koskaan aiemmin.

Autoliiton kyselyt ovat osoittaneet, että auto on suurelle osalle suomalaisista elintärkeä arjen mahdollistaja. Jopa suurimpia kaupunkiseutuja myöten henkilöauto on usein ainoa mahdollinen tapa yhdistää työssäkäynti, lasten haku päiväkodista, asiointimatkat, harrastukset ja monet
muut tarpeelliset arjen askareet samoihin päiviin. Joukkoliikenne, kävely ja polkupyöräily korvaavat tiettyjä matkoja, mutta autontarpeen ne tyydyttävät vain hyvin harvojen kohdalla.

Vuoden 2024 Auton Päivä -tapahtumissa jäseneksi liittyneiden kesken arvotaan 5 kpl Victorinox Hunter XT monitoimiveistä  sekä 1 kpl Oiva Toikan Phoenix ensisammutin.
Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

 

Autoliiton jäsenille luvassa yllätyslahja. Tule siis tapaamaan meitä ja näytä jäsenkorttisi!

 

Lisätietoja:
Jukka Tolvanen, viestintäpäällikkö, etunimi.sukunimi@autoliitto.fi / 09-7258 4425
Taina Kytäjä-Roimu, järjestöpäällikkö, etunimi.sukunimi@autoliitto.fi /09-7258 4423

AUTON PÄIVÄ 2024 TAPAHTUMAPAIKKAKUNNAT

Tapahtumapaikkakunnat ilmoitetaan heinä-elokuun aikana.

Muutokset mahdollisia. Päivitettyä tietoa mm. tapahtumakohtaisista ohjelmista voit katsoa tapahtumapaikkakuntien paikallislehdestä sekä paikallisosastojen omilta sivuilta .