3.02.2023 | Uutinen

Autoliiton podcast kuluttajariitatapauksista: ”Ensimmäisen selvityskeinon tulisi olla neuvottelu”

Luulot pois autoilusta -podcastin uusimmassa jaksossa keskustellaan autoilun kuluttajariidoista 2020-luvulla, kun Elina Koivumäen vieraaksi saapuvat Pauli Ståhlberg ja Pasi Nieminen. Millaisista asioista autokaupassa tällä hetkellä riidellään? Entä millä erilaisilla keinoilla riitoihin voi etsiä ratkaisuja?

20.01.2023

Moottori aloitti kotimaan matkailuohjelman

Moottorin YouTube-kanavalla esitettävässä ohjelmassa Viivi Pumpanen vie katsojat kokemaan Suomen mielenkiintoisimpia matkakohteita.

18.01.2023

Moottoripodi avaa automaailman kiinnostavia ilmiöitä

Autoliiton jäsenmedia Moottorin uudessa podcastissa keskustellaan autoista, liikenteestä ja kaikesta autoiluun liittyvästä.

18.01.2023

Automatkailu kiinnostaa suomalaisia

Autoliiton barometrin mukaan lähes 40 % viime vuonna ulkomaan matkan tehneistä suomalaisista käytti matkallaan moottoripyörää tai autoa. Automatkailu kiinnostaa suomalaisia, vaikka kohonneet kustannukset ovatkin pakottaneet säästämään.

17.01.2023 | Uutinen

Luulot pois autoilusta -podcast: Liikenneturvallisuus on parantunut viimeisten vuosikymmenten aikana merkittävästi

Luulot pois autoilusta -podcastin tämänkertaisessa jaksossa keskustellaan liikenneturvallisuuden kehittymisestä ja tulevaisuuden näkymistä Suomessa. Studioon Elina Koivumäen vieraaksi ovat saapuneet Pasi Anteroinen ja Pasi Nieminen. Mitkä asiat todella vaikuttavat liikenneturvallisuuteemme?

Kuuntele Luulot pois autoilusta -podcastit täältä

13.01.2023 | Uutinen

Suomessa on EU:n kallein bensiini

EU:n tuoreimman tilaston mukaan Suomessa tankataan nyt EU:n kalleinta bensiiniä ja toiseksi kalleinta dieseliä.

12.01.2023 | Lehdistötiedote

Miten sähköautot kestävät Suomen teitä?

Pienikin vaurio sähköauton akkukotelossa voi johtaa hylkäämiseen katsastuksessa ja aiheuttaa kalliin remontin. Painuma akkukoteloon saattaa tulla esimerkiksi huolimattomasti auratulla tai muuten huonokuntoisella tiellä.

22.12.2022 | Lehdistötiedote

Katsastusalan omistuksen keskittyminen voi vaikuttaa kilpailutilanteeseen merkittävästi

A-Katsastus julkisti tänään ostaneensa K1 Katsastuksen espanjalaiselta Applus -yhtiöltä. A-Katsastus ja K1 Katsastus ovat olleet markkinaosuudeltaan Suomen kaksi suurinta katsastustoimijaa. Omistuksen keskittyminen voi heikentää merkittävästi alan kilpailutilannetta.

21.12.2022 | Lehdistötiedote

Moni syyllistyy ajo-oikeudetta ajoon ulkomailla

Skootterin vuokraaminen on Aasian lomilla yleistä, mutta moni ajaa tietämättään ilman ajo-oikeutta. Vaikka Suomessa saisi kuljettaa mopoa, niin kansainväliseen ajokorttiin ei mopomerkintää ole tarjolla.

19.12.2022

Luulot pois autoilusta -podcast: Nousseet kustannukset eivät näytä vähentävän yksityisautoilua

Luulot pois autoilusta -podcastin toinen kausi aloitetaan keskustelemalla autoilun hyödyistä ja haitoista, kun Elina Koivumäen vieraaksi saapuvat Oras Tynkkynen ja Pasi Nieminen. Mediassa yksityisautoilun taloudelliset ja ilmastonmuutokselliset kustannukset saavat paljon palstatilaa. Mutta mitä konkreettista hyötyä autoilusta on suomalaisille?