USA/Louisiana - 4 kk opiskeluvaihtoon - millainen ajokortti käy? | Autoliitto

USA/Louisiana - 4 kk opiskeluvaihtoon - millainen ajokortti käy?

USA:n autojärjestön AAA:n tekee lakikirjaa "Digest of Motor Laws". Siinä kerrotaan Louisianan osavaltion osalta vain, ettei Louisianan ajokorttia anottaessa ulkomaalaisen ajokortin haltijan tarvitse suorittaa ajo-opetusta, eikä osallistua 6 tunnin mittaiselle ajovalmennuskurssille.

Mutta samaisen lakikirjan lopussa on pykälät koko Yhdysvaltoja sitovasta kansainvälisestä sopimuksesta. USA, samoin kuin Suomikin, on allekirjoittanut Geneven tieliikennesopimuksen vuodelta 1949. Toisessa sopimusmaassa saa turistina autoilla vain vuoden. Maassa ei siis saa olla työssä tai opiskelijana. Monesti ongelmana on, etteivät kaikki osavaltiot noudata liittovaltion lainsäädäntöä, vaan heidän omia lakejaan. Kysyimme asiaa Louisianan paikalliselta liikennevirastolta (Louisiana Office of Motor Vehicles), joka ilmoitti, että kansainvälisen ajokortin hankkimista suositellaan.