Missä Euroopan maissa ensiapulaukku, jauhesammutin tai heijastinliivi ovat pakollisia varusteita? | Autoliitto

Olet täällä

Missä Euroopan maissa ensiapulaukku, jauhesammutin tai heijastinliivi ovat pakollisia varusteita?

Maa Ensiapulaukku Sammutin Heijastinliivi
       
Alankomaat Ei pakollinen Ei pakollinen Ei pakollinen
Albania Pakollinen Pakollinen linja-autoissa. Suositeltava muille ajoneuvoille. Ei pakollinen
Andorra Ei pakollinen henkilöautossa Ei pakollinen Ei määräyksiä
Belgia Ei pakollinen ulkomailla rekisteröidyissä ajoneuvoissa. Pakollinen varuste Belgiassa rekisteröidyille ajoneuvoille. Pakollinen onnettomuuden tai konerikon vuoksi alueilla, jossa pysähtyminen on kielletty.
Bosnia ja Hertsegovina Pakollinen Pakollinen linja-autoissa.   Pakollinen mikäli ajoneuvosta poistutaan onnettomuuden tai konerikon vuoksi.
Britannia Ei pakollinen Ei pakollinen Ei pakollinen
Bulgaria Pakollinen Ei pakollinen ulkomailla rekisteröidyssä autossa. Pakollinen varuste kaikille matkustajille, jos joutuu astumaan ulos autosta moottoriteillä. Koskee myös moottoripyöriä.
Espanja Ei pakollinen Ei pakollinen Pakollinen varuste kuljettajille kaikilla teillä ajoneuvosta ulos astuttaessa.
Irlanti Ei pakollinen Ei pakollinen Ei pakollinen
Islanti Ei pakollinen Ei pakollinen Ei määräyksiä
Italia Ei pakollinen henkilöautossa Ei pakollinen henkilöautossa Pakollinen varuste kaikille matkustajille, jos joutuu astumaan ulos autosta huonon näkyvyyden vallitessa taajaman ulkopuolella. Ei koske moottoripyöriä.
Itävalta Pakollinen (laukun tulee olla likaa hylkivä) Ei pakollinen Pakollinen varuste kuljettajille taajaman ulkopuolella ajoneuvosta ulos astuttaessa. Suositeltava motoristeille.
Kosovo Pakollinen Suositellaan Suositellaan
Kreikka Pakollinen Pakollinen Ei pakollinen
Kroatia Pakollinen. Ei koske moottoripyöriä. Pakollinen varuste kaikille kaupallisille ajoneuvoille. Pakollinen, ei koske moottoripyöriä.
Kypros Ei pakollinen henkilöautossa Ei pakollinen henkilöautoissa. Ei määräyksiä
Latvia Pakollinen Pakollinen Latviassa rekisteröidyille autoille, muille suosittellaan. Pakollinen varuste kuljettajille astuttaessa ulos ajoneuvosta kaikilla teillä huonon näkyvyyden vallitessa. Koskee myös moottoripyöriä.
Liechtenstein Ei pakollinen henkilöautoissa. Ei pakollinen henkilöautoissa. Ei tietoa saatavilla.
Liettua Pakollinen. Ei koske mopedeja ja sivuvaunuttomia moottoripyöriä. Pakollinen. Ei koske mopedeja ja sivuvaunuttomia moottoripyöriä. Pakollinen kaikille.
Luxemburg Ei pakollinen henkilöautossa. Ei pakollinen henkilöautossa. Pakollinen varuste kaikille matkustajille, jos joutuu astumaan ulos autosta moottoriteillä. Koskee moottoripyöriä sekä jalankulkijoita taajaman ulkopuolella huonon näkyvyyden vallitessa.
Makedonia Pakollinen. Ei koske moottoripyöriä. Ei pakollinen henkilö- tai matkailuautoissa, paitsi jos auton käyttövoimana on neste- tai maakaasu. Pakollinen varuste kuljettajille, astuttaessa ulos ajoneuvosta kaikilla teillä huonon näkyvyyden vallitessa. Koskee moottoripyöriä.
Malta Ei pakollinen Ei pakollinen Ei määräyksiä
Moldova Pakollinen Pakollinen Pakollinen varuste kuljettajille maanteillä ajoneuvosta ulos astuttaessa.
Monaco Ei pakollinen henkilöautoissa. Ei pakollinen henkilöautoissa. Pakollinen varuste ajoneuvossa ja liiviä on käytettävä, jos joutuu astumaan ulos ajoneuvosta.
Montenegro Pakollinen  Ei pakollinen Pakollinen varuste kuljettajille kaikilla teillä ajoneuvosta ulos astuttaessa.
Norja Ei pakollinen Ei pakollinen Pakollinen varuste Norjassa rekisteröidyille ajoneuvoille.
Portugali Ei pakollinen Ei pakollinen Pakollinen varuste Portugalissa rekisteröidyille ajoneuvoille.
Puola Ei pakollinen Suomessa rekisteröidyissä autoissa. Pakollinen  Pakollinen jalankulkijoille pimeällä ja huonolla näkyvyydellä taajaman ulkopuolella.
Ranska Ei pakollinen Ei pakollinen Pakollinen varuste kaikissa vähintään kaksi pyöräisissä ajoneuvoissa. Käytettävä ajoneuvosta ulos astuttaessa.
Romania Pakollinen Pakollinen Pakollinen varuste ja liiviä on käytettävä ajoneuvosta ulos astuttaessa.
Ruotsi Suositellaan Suositellaan Ei määräyksiä
Saksa Ei pakollinen Suomessa rekisteröidyissä autoissa. Ei pakollinen Ei pakollinen ulkomailla rekisteröidyissä autoissa.
Serbia Pakollinen Ei pakollinen Pakollinen varuste ajoneuvossa ja liiviä on käytettävä ajoneuvosta ulos astuttaessa.
Slovakia Pakollinen Ei pakollinen Pakollinen varuste kaikille matkustajille ajoneuvosta ulos astuttaessa taajaman ulkopuolella.
Slovenia Suositellaan. Pakollinen varuste Sloveniassa rekisteröidyille ajoneuvoille. Ei pakollinen Pakollinen varuste kaikille matkustajille astutaessa ulos moottoriteillä. Ei koske moottoripyöriä.
Suomi Ei pakollinen Ei pakollinen Pimeään aikaan jalankulkijan on käytettävä heijastinta. Kuljettaja ja matkustaja muuttuvat jalankulkijoiksi autosta ulos tullessaan. Autoliitto suosittelee heijastinliivien käyttöä
Sveitsi Ei pakollinen henkilöautossa Ei pakollinen henkilöautossa Ei pakollinen
Tanska Suositellaan Suositellaan Suositellaan hätätilanteiden varalta.
Tšekki Pakollinen Ei pakollinen henkilöautossa Pakollinen
Turkki Pakollinen, ei koske moottoripyöriä. Pakollinen, ei koske moottoripyöriä. Ei määräyksiä
Ukraina Pakollinen Pakollinen Ei määräyksiä
Unkari Pakollinen henkilöautossa. Ei pakollinen Pakollinen varuste kaikille matkustajille astuttaessa ulos ajoneuvosta taajaman ulkopuolella iltaisin, tai huonon näkyvyyden vallitessa.  
Valko-Venäjä Pakollinen Pakollinen Ei määräyksiä
Venäjä Pakollinen Pakollinen Ei pakollinen
Viro Ei pakollinen yksityiskäyttöön rekisteröidyissä autoissa. Pakollinen ulkomailla rekisteröidyille ajoneuvoille vain, jos sammutin on pakollinen ajoneuvon rekisteröintimaan määräysten mukaan. (Ei moottoripyörissä) Pakollinen varuste autosta ulos astuessa.