Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Ford Mondeo 2002

etutörmäys 10 (63%)
sivutörmäys 18 (100%)
kaikkiaan 28 (82%)
jalankulkijatörmäys ei testattu

Fordille annettiin lupa Mondeon uudelleentestaukseen turvajärjestelmiin, ohjauspylvääseen ja polvien suojaan tehtyjen parannusten arvioimiseksi. Nämä muutokset ovat voimassa 5.11.2001 jälkeen valmistetuissa Mondeo-malleissa. Mondeon hyvää tulosta heikensi matkustamon hallitsematon käytös etutörmäyksessä sekä kuljettajan ja etumatkustajan rintakehien kovasta kuormituksesta. Muuten suoja oli hyvä sekä etu- että sivutörmäyksessä. Lasten turvaistuinten suoja oli erityisen hyvä.

Etutörmäys

Turvajärjestelmien parannusten ansiosta kuljettajan pää ja rintakehä eivät osuneet ohjauspyörään, mutta samalla rintakehä kuormittui merkittävästi. Ohjauspyörän alapuoliset kovat rakenteet aiheuttivat kuljettajan polville ja reisille loukkaantumisriskin. Suoja oli joka tapauksessa parempi kuin ennen ensimmäisen testin jälkeen tehtyjä muutoksia. Takaistuimen keskipaikan kolmipistevyö antaa merkittävästi kaksipistevyötä paremman suojan.

Sivutörmäys

Mondeon vakiovarusteisiin kuuluvat sekä päätä että rintakehää suojaavat sivuturvatyynyt. Nämä suojasivat hyvin, ja päätä suojaava turvatyyny suojaisi myös takana istuvaa matkustajaa sivutörmäyksessä.

Lasten turvaistuin

Puolitoistavuotiaan turvaistuin oli sijoitettu selkä, ja kolmivuotiaan kasvot menosuuntaan. Molemmat suojasivat lapsen hyvin sekä etu- että sivutörmäyksessä. Lasten suojaa kuitenkin heikensi puutteellinen ohjeistus. Vaikeaselkoinen kaavio kojelaudan matkustajan puoleisessa päädyssä varoitti turvaistuimen sijoittamisesta etumatkustajan paikalle, samoin kolmikielinen varoitus matkustajan aurinkolipassa. Kummassakaan ei ollut mainintaa loukkaantumis- tai hengenvaarasta.

Törmäys jalankulkijaan

Koska Mondeon suoja jalankulkijoille testattiin ennen jalankulkijatestikriteerien uudistusta, uudet tulokset eivät ole saatavilla.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2002
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  Mondeo
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä