Luulot pois autoilusta -podcast

18.2.2022, klo 00.00

Autoliiton Luulot pois pois autoilusta -podcastsarjassa käsitellään autoilua ja liikennettä eri näkökulmista. Podcastin juontaa Elina Koivumäki, joka käsittelee kutakin aihetta kahden asiantuntijavieraan kanssa.

Mikäli selaimesi ei toista alla olevaa podcastia kokonaan, kuuntele jaksot suoraan Spottifyssa.

Jakso 10: Suomen ajokorttilain muutokset – kuuntele Spotifyssa

Miten Suomen ajokorttilaki tulee uudistumaan ja miten se vaikuttaa nuorten autoiluun? Aiheesta keskustelemassa liikenne- ja viestintäministeriön kuljetus- ja pätevyysyksikön johtaja Pyry Takala ja Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen.

Jakso 9: Autokaupan murros – kuuntele Spotifyssa

Autokaupan murros on ollut käynnissä jo muutamia vuosia sitten, mutta kiihtyi huomattavasti koronapandemian ja Venäjän käynnistämän sodan myötä. Miten autokaupan murros näkyy suomalaisten henkilöautoilijoiden arjessa? Aiheesta keskustelemassa Kamux-ketjun perustaja ja toimitusjohtaja Juha Kalliokoski ja Autoalan Keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissa.

Jakso 8: Sähköautojen lataaminen ja latausinfra Suomessa – kuuntele Spotifyssa

Mikä on latausinfran nykytila Suomessa ja miltä tulevaisuus näyttää? Entä mitä sähköauton lataaminen maksaa? Jaksossa vieraana Suomen latausverkon maajohtaja Aleksi Patana Virralta ja Autoliiton kaupallinen johtaja Niila Rajala.

Jakso 7: Kaupunkipysäköinnin tulevaisuus- kuuntele Spotifyssa

Kuinka paljon Helsingissä on pysäköintipaikkoja? Entä missä päätetään pysäköinnin maksullisuudesta? Mihin suuntaan kaupunkipysäköinti on kokonaisuudessaan menossa? Jaksossa vieraana Helsingin kaupungin kaupunkiympäristöstä sekä liikenne- ja katusuunnittelusta vastaava päällikkö Reetta Putkonen ja Helsingin seudun kauppakamarin vaikuttamistyöstä vastaava johtaja Markku Lahtinen.

Jakso 6: Liikenteen automaatio ja sen tulevaisuus- kuuntele Spotifyssa

Millainen tulevaisuus Suomella on edessään automaation suhteen? Entä miten tieverkostojen kuntoon voidaan vaikuttaa automaatiolla? Aiheesta keskustelemassa tekniikan tohtori sekä VTT:n robottiautoasiantuntija Matti Kutila ja TrafiComin digitalisaation, tieinfran ja tilastojen päällikkö Eetu Pilli-Sihvola.

Jakso 5: Tieverkon kunto ja korjausvelka – kuuntele Spotifyssa

Missä järjestyksessä tiet kunnostetaan ja kenen vastuulla ne ovat? Miksi korjausvelka on kasvusuuntainen? Aiheesta keskustelemassa Väyläviraston Väylänpito-toimialan johtaja Virpi Anttila ja Infra ry:n toimitusjohtaja Paavo Syrjö.

Jakso 4: Ikääntyvien autoilu – kuuntele Spotifyssa

Millaisilla tavoilla hyvää ajoterveyttä voi ylläpitää? Entä mikä rooli lähipiirillä on ajotaitojen arvioinnissa? Aiheesta keskustelemassa silmätautien erikoislääkäri ja liikennelääketieteen emeritusprofessori Timo Tervo ja Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen.

Jakso 3: Polttoaineiden hintojen muodostuminen – kuuntele Spotifyssa

Mistä bensiinin ja dieselin nykyhinnat muodostuvat? Entä mikä hintojen nousuun vaikuttaa? Aiheesta keskustelemassa Afry Management Consultingin johtava konsultti Esa Sipilä ja Autoalan tiedotuskeskuksen liikenteen erityisasiantuntija Hanna Kalenoja. Podcastin kolmas jakso on äänitetty 17.2.2022, jolloin bensiinin ja dieselin litrahinta oli noin kaksi euroa.

Jakso 2: Sähköautoilu talviolosuhteissa – kuuntele Spotifyssa

Mitä asioita tulee ottaa huomioon, kun on käytössä sähköauto talvikaudella? Millä tavoin liikkumisesta saa mahdollisimman tehokasta? Aiheesta keskustelemassa Polestarin PR- ja viestintäpäällikkö Johanna Laune ja Autoliiton kaupallinen johtaja Niila Rajala.

Jakso 1: Liikenteen käyttövoimat ja niiden tulevaisuus – kuuntele Spotifyssa

Miltä näyttää eri käyttövoimien eli dieselin, bensiinin, biopolttoaineiden, kaasun, sähkön ja vedyn tulevaisuus? Mitkä ovat käyttövoimien mahdollisuudet ja haasteet? Aiheesta keskustelemassa teknillisen fysiikan professori Peter Lund ja Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen.