Helsinkiläisestä Reijo Häkkisestä Vuoden tiepalvelumies 2022

18.6.2022, klo 12.06

Autoliiton tiepalvelumiehet viettävät valtakunnallisia tiepalvelupäiviä tänä viikonloppuna Suomussalmella. Tiepalvelupäivien avajaisissa julkistettiin perinteiseen tapaan Vuoden tiepalvelumies.

Vuoden tiepalvelumieheksi 2022 valittu helsinkiläinen Reijo Häkkinen on aikanaan opiskellut tietojenkäsittelyä Helsingin yliopistossa. Työelämässä, järjestelmäpäällikkönä ollessaan, hän teki 35 vuoden ajan kassajärjestelmiä kauppoihin ja huoltoasemille – varsinaisesti autojen parissa Häkkinen ei siis leipätyönsä parissa työskennellyt.

Syksyllä 2002 Häkkinen osallistui kaverinsa innoittamana tiepalvelukurssille. Kurssin käytyään hän aloitti harrastuksen Autoliiton tiepalvelumiehenä. Häkkinen on suurimman osan tiepalvelu-urastaan toiminut piirissään myös kouluttajatehtävissä. Hänen asiantuntemustaan on hyödynnetty usein myös valtakunnallisissa tiepalvelumiesten koulutustilaisuuksissa. Häkkinen on erittäin arvostettu ajoneuvotekninen osaaja Autoliiton tiepalvelumiesten keskuudessa.

Hyvä mieli siitä, että tulee hyvä mieli

Kysymykseen siitä, mikä on parasta tiepalveluharrastuksessa, Vuoden tiepalvelumies Reijo Häkkinen vastaa näin.

”Itselle tulee hyvä mieli siitä, kun pulaan joutuneelle matkaseurueelle tulee hyvä mieli ongelmien ratkettua ja matkan jatkumisen ollessa taas mahdollista.”

Vinkki kesälomamatkalle lähtijöille

Juhannus- tai kesälomamatkalle lähtijöille Häkkinen haluaa antaa yksinkertaisen vinkin.

”Ottakaa myös auton vara-avain mukaan matkalle. Koska kuljettajalla on jo toinen avain, kannattaa vara-avain luovuttaa jonkun toisen samassa autossa matkustavan huolehdittavaksi.”

Ovien avaamiset avaimen jäätyä lukittuun autoon sisälle työllistävät Autoliiton tiepalvelua säännöllisesti. Varsin usein mukana oleva avain on vaikkapa laskettu tavaratilaan ja takaluukku lyödään huomaamatta kiinni, ovien ollessa lukittuina.

”Jos vara-avain on mukana, autoon päästään sisään helpommin, nopeammin sekä varmimmin ilman vaurioita”, Häkkinen täsmentää.