Kaikki ajankohtaiset

Pesosella hyvä vauhti jääradan SM-avauksessa

7.3.2023, klo 09.20
JP Pesonen
AL-Härmää edustava Juha-Pekka Pesonen oli todella hyvässä vauhdissa jääradan SM-sarjan avauksessa Alavieskassa. Lopputulokset kahdessa luokassa olivat kuitenkin jonkin asteinen pettymys. Ruotsin osakilpailuihin silti lähdetään mukaan.
Ylivieskan UA:n järjestämä kilpailu ajettiin Alavieskan puolella Paskalannevalla turvetuotanto alueella. Eli varsin erikoinen paikka, koska kyse ei ollut luonnon jäästä.
-Jää oli kovempaa kuin luonnon jää ja myös lumipöly pahempi kuin yleensä, Juha-Pekka Pesonen kuvaili muuten hienon talvipäivän kisa olosuhteita.
Luokassa yksi eli vakio liukuesterenkaiden luokan alkuerässä Pesonen sai hyvän lähdön ja oli ensimmäisessä mutkassa sisäpuolella vierellään Mika Liimatainen. Keulapaikka irtosi ja piti maaliin asti. A-finaalissa ensi metrit lähti liukkaasti.
-Lähti hyvin, mutta muutaman metrin jälkeen takapäästä katosi pito täysin. En tiedä mitä tapahtui, tippuiko renkaat uriin vai mitä? arvuutteli Pesonen. Sakeassa lumipölyssä Pesonen ajoi maaliin sijalla viisi.
-Säästin autoa. Tämä oli kohtuu sijoitus ja oma tavoitteeni on kuitenkin enempi luokassa kaksi eli erikois liukuesterenkailla, Pesonen tilitti.
Vilppilähtö pilasi hyvän mahdollisuuden
Luokan yksi ja kaksi välillä Pesosen Toyota Corollaa muutettiin säätöjen osalta. Huoltomiehet Mika Perttula ja Tero Rantala tiesivät, mitä tehdä ja säädöt onnistui. Alkuerän voitto luopasi hyvää A-finaaliin. Pesonen lähtikin kuin ”hauki rannasta”. Mutta valitettavasti kyse oli vilppilähdöstä.
-Kikkailin kytkimen kanssa ja auto pääsi liikahtamaan. Tuli vielä ajatus katkos ja vilppi oli selvä oma moka. Tulin kesken lähdön pois ja sijoitukseksi tuli kymmenes, Pesonen totesi.
-Pettymys oli niin suuri, että olin luopumassa tästä kaikesta. Kun rauhoituin, niin tehtiin päästös, että lähdetään Ruotsin osakilpailuihin kahden viikon päästä. Siellä on kuitenkin kaikki vielä mahdollista, Pesonen kertoi päätöksestään.
-Toyota Corolla on kyllä hyvässä iskussa, joten mestaruuksista ajetaan, Pesonen lupaa.
Teksti ja kuvat: Vesa Rauhala