Peg-Perego-turvaistuin osoittautui vaaralliseksi turvaistuintestissä

11.4.2024, klo 08.32

Peg Perego Viaggio Twist -istuimesta kävi ilmi vakavia turvallisuuspuutteita kevään turvaistuintestissä.

Peg Perego Viaggio Twist -istuin yhdistettynä Twist -telakkaan epäonnistui pahasti Euroopan eri maiden autoliittojen ja kuluttajajärjestöjen yhteystyössä toteuttaman turvaistuintestin etutörmäyskokeissa. Autoliitto julkaisee testin tuloksen ennakkoon, koska istuin voi aiheuttaa onnettomuustilanteessa lapselle vakavan vaaran.

Peg Perego Viaggio Twist -istuin on tyyppihyväksytty 61–105 cm pitkille lapsille, ja istuinta on mahdollista käyttää sekä selkä että – 76 cm pituisesta lapsesta alkaen – kasvot menosuuntaan asennettuna.

Viidentoista kilon painoisella Q3-kolaritestinukella tehdyssä etutörmäystestissä telakan tukijalka hajosi yläosastaan ja irtosi telakasta. Tämä tapahtui niin istuimen ollessa selkä- kuin kasvot menosuuntaan asennettuna. Selkä menosuuntaan asennettu istuin irtosi tukijalan hajoamisen jälkeen kokonaan telakasta jatkaen matkaansa eteenpäin. Myös kasvot menosuuntaan asennettuna istuin repesi telakasta. Molemmissa tilanteissa lapsella on erittäin suuri loukkaantumisriski osuessaan auton etuistuimeen tai kattoon.

Peg Perego Viaggio Twist on läpäissyt EU:n tyyppihyväksyntävaatimukset kolaritesteineen, mutta Autoliiton julkaisema kolaritesti on lakisääteisiä vaatimuksia tiukempi. Etutörmäystesti vastaa autojen Euro NCAP -kolaritestiä, jossa törmäys tapahtuu 64 km/h nopeudella. Peg Perego on ilmoittanut tutkivansa asiaa.

”Tämän kyseisen istuimen hankkineiden kuluttajien kannattaa ottaa yhteyttä istuimen myyjään tai suoraan Peg Peregon asiakaspalveluun. Valmistaja ei ole ainakaan toistaiseksi kuitenkaan ilmoittanut vetävänsä istuinta pois myynnistä”, Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen toteaa.

Peg Perego Viaggio ja Twist -telakka

skip_embed

Videon näyttämiseen vaaditaan, että hyväksyt sivuston evästeet.