Autoliiton tiepalvelu on laaja kokonaisuus, jossa tiepalveluapua tarjotaan 24 tuntia vuorokaudessa. Tätä kokonaisuutta hoitavat harrastuksenaan tiepalvelutoimintaa tekevät tiepalvelumiehet, ammattitiepalvelu, hinausyhteistyökumppanit sekä Autoliiton akkupalvelu. Autoliiton noin 140 vapaaehtoista tiepalvelumiestä ovat tärkeä osa tätä kokonaisuutta ja he päivystävät pääsääntöisesti viikonloppuisin ja juhlapyhinä – mahdollisuuksien mukaan myös arkipäivinä.

Autoliiton tiepalvelukeskus

Autoliiton tiepalvelukeskus palvelee 24/7 numerossa 0200-8080 (jonotuksen hinta on mpm tai pvm, vastatun puhelun hinta 1,93 €/min + mpm tai pvm). Numeroon soittaja saa aina henkilökohtaista palvelua. Avuntarvitsijan ongelman, sijainnin ja muun informaation perusteella etsitään ensisijaisesti lähin tiepalvelumies tai muu auttava taho. Keskuksen kautta saa myös muuta apua ongelmatilanteisiin ja puhelu voidaan yhdistää esimerkiksi hinausyrittäjälle, autokorjaamoon, lukko- tai rengasliikkeeseen, autovuokraamoon, majoituspaikkaan, lähimmälle taksille tai vakuutusyhtiöön.

Keskuksesta saa tietoja myös tiesäästä, tietöistä, saaristolauttojen ja lossien aikatauluista, huolto- ja liikenneasemista, kaupoista ja ruokapaikoista.

Muuta toimintaa

Perinteisen tieltäpelastamispalvelun lisäksi Autoliiton tiepalvelumiehet ovat mukana VAPEPA-toiminnassa (vapaaehtoinen pelastuspalvelu). VAPEPA avustaa viranomaisia etsinnöissä, ensiavun antamisessa ja liikenteenohjauksessa. Lisätietoja VAPEPA-toiminnasta löydät täältä.

Tiepalvelumiehet osallistuvat aktiivisesti myös Autoliiton muuhun toimintaan, kampanjoihin ja tempauksiin. Autoliitto pyrkii ylläpitämään tiepalvelumiestensä osaamista kouluttamalla heitä säännöllisesti.