Matkailu | Autoliitto

Kesälle 2022 suunnitteilla oleva ryhmämatka "Varanginvuonon helmet" 

Tutustu tarkemmin oheisesta linkistä

Tapahtumat 2022

 

14.12.2019 Joulumarkkinat Porvoon Taidetehtaassa

Porvoon Taidetehdas oli koristeltu jouluiseen tunnelmaan. Kahdessa kerroksessa oli yli 150 myyjää ja myös ulkoa löytyi myyntikojuista havutöitä, keramiikkaa, nahkahansikkaita, suolaisia ja makeita herkkuja.

Iltapäivällä saimme omatoimisesti lähteä kiertelemään Porvoon vanhaa kaupunkia ja viihtyä pikkuputiikeissa nauttien jouluisesta tunnelmasta.

Näin sen näimme ja koimme.

 

Syysmatka Unkariin, Eger - Budapest 5.- 12.10.2019

Osaston jäseniä 17 henkeä tutustumassa Egerin historiaan ja Kauniin rouvan laaksoon ja siellä viininviljelyyn ja viinikellariin tutustuen josta suuntasimme Matra vuoriston kautta Budapestiin ja sen nähtävyyksiä ja tunnelmia kokemaan sekä katsomaan .

Unkari tarjoaa matkailijalle paljon erilaista nähtävää: Suhteellisen matala vuoristo luoteessa, suuri tasanko idässä, paljon eriluonteisia jokia ja järviä (mukaan lukien Keski-Euroopan suurin järvi Balaton) sekä paljon kauniita, pieniä kyliä ja ihania kaupunkeja, mukaanlukien Budapest jota pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Unkarin loistava sijainti keskellä Eurooppaa ja värikäs kulttuuri tekee Unkarista loistavan matkakohteen.

Matkaohjelmastamme:

Päivä 1 Lähtö ja saapuminen Unkariin

Unkariin lennämme Finnairilla, reitti Tampereelta Helsinkiin klo 06.15 – 06.50, josta jatkolentoyhteys Budapestiin klo 09.35 – 10.55. Perillä Budapestissa meitä on vastassa kuljettaja ja opas, joka vievät meidät Egeriin.Matkalla pysähdymme Gödöllössä. Syömme lounaan Queen Elisabeth ravintolassa. Lounaan jälkeen vieraillemme Gödöllön palatsissa. Gödöllő sijaitsee 30 kilometrin päässä Budapestista ja on yksi suosituimmista kohteista Budapestin lähistöllä. Kuningatar Elisabet, joka tunnetaan paremmin Sissinä, suosi Unkaria ja vietti paljon aikaa Gödöllőn palatsissa. Palatsi rapistui pahasti neuvostoarmeijan vallattua sen, mutta palatsia ja sitä ympäröiviä puutarhoja on hiljattain kunnostettu entiseen loistoonsa.Yksi hienoista entisöidyistä paikoista on linnan barokkityylinen teatteri, jossa järjestetään silloin tällöin konsertteja. Noin klo 16.00 saavumme Egeriin, sisäänkirjaudumme Imola Platan hotelliin. Vapaata aikaa ennen hotellin illalista, illallinen noin klo 19.00. (L,I)

Päivä 2 Kävelykierros Egerissä

Hotelliaamiaisen jälkeen alkaa kaupunkikierros Egerissä klo 10.00 – 12.00. Kierrokseen sisältyy sisäänpääsymaksut ja vierailut Egerin tuomiokirkkoon ja Egerin linnoitukseen. Näemme Barokin loistoa Egerissä.

Eger on muidenkin Unkarin kaupunkien tapaan vanha, 1400 luvulla perustettu kapeakujainen pikkukaupunki (n.60 000 asukasta). Egerissä, kuten kaikissa kunnon unkarilaisissa kaupungeissa, on myös linna. Egerin linna onkin melkoinen rakennusinsinöörien taidonnäyte, se kun on 1500-luvulla pidätellyt 40 000 päisen turkkilaisarmeijan hyökkäystä unkarilaisten 2000 miehen armeijaa vastaan Klo 12.00 kuljetus Kauniin rouvan laaksoon lounaalle. Laakso houkuttelee Unkarin Egeriin - se on viinin ystävän unelmakohde. Klo 12.30 nautimme lounaan

Kulacs ravintolassa. Noin klo 14.30 kuljetus jo tuttuun Imola Platan hotelliin. Vapaata aikaa. (A,L)

Päivä 3 Viiniretki Noszvaj, Thummerer viinitilalle

Hotelliaamiaisen jälkeen alkaa ajo Thummerer viinitilalle romanttisen Bükk-vuoriston   maisemissa. Thummerer on Egerin alueen suurin viinitila sillä on nykyään noin 90 hehtaaria

viljelyksiä, joista 80% on punaisia lajikkeita. Tutustumme sen viinikellariin ja maistamme viisi viinityyppiä. Syömme lounaan viinitilan ravintolassa.Noin klo 15.00 olemme takaisin Egerissä. Vapaata aikaa ennen illallista. Klo 18.45 kävelemme hotellilta Macok Illallisravintolaan, noin 500 metriä. Illallisella ei ole viinimaistiaisia. (A,L,I)

Päivä 4 Eger - Budapest

Hotelliaamiaisen jälkeen luovutamme huoneet. Ajamme Budapestiin Matra vuoristojen maisemissa, pysähdymme Matafuredissa. Teemme lyhyen kävelykierroksen siellä, emme käy sisällä rakennuksissa. Syömme lounaan Benevar ravintolassa.

Jatkamme matkan Gyöngyökselle jossa vieraillemme Matra museossa ja sen puutarhassa. Noin klo 17.00 saavumme Budapestiin. Sisäänkirjaudumme Erzsebet hotelliin. Vapaata aikaa. (A,L)

Päivä 5 Budapest

Hotelliaamiaisen jälkeen alkaa kaupunkikierros, klo 10.00-13.00. Yli 2000 vuotta vanha Budapest on iso kaupunki jossa on vaikutteita useista ajan saatossa valtaa pitäneistä. Roomalaiset, turkkilaiset, gootit ja monet muut ovat vallanneet kaupungin. Jostain syystä nämä useat vaikutteet saavat kaupungin säihkymään.

Kierroksen jälkeen on vapaata aikaa.

Klo 18.15 bussi noutaa hotellin aulasta, kuljetus jokisatamalle. Klo 19.00-20.50 illallisristeily Tonavan joella. Ohjelmassa on elävä musiikkia ja maukas illallinen. Risteilyn jälkeen kuljetus takaisin hotelliin. (A,I)

Päivä 6 Budapest vapaa aikaa

Hotelliaamiainen, vapaata aikaa Budapestissa. Kaupungissa on hyvä joukkueliikenne, ja mm. metrolinjat tunnistaa helposti värikoodeista. Sympaattinen keltainen maanalainen on manner-Euroopan vanhin.

Ostoksia: Suuri kauppahalli (Nagy Vasàrcsarnok) on nähtävyys ja hyvä paikka ostaa mausteita, szalamia ja muita makkaroita ynnä muita tyypillisiä herkkuja. Yläkerrassa on myynnissä tekstiilejä ja laukkuja selkä monta tiskiä, joissa on tarjolla maukkaita unkarilaisia huikopaloja ja palanpainiketta. (A)

Päivä 7 Budapest - Helsinki - Tampere

Hotelliaamiaisen jälkeen huoneiden luovutus, matkalaukut saa jättää hotellin matkatavarahuoneeseen. Vapaata aikaa. Klo 16.15 kuljetus hotellilta lentoasemalle. Suomeen lennämme Finnairilla, reitti Budapestista Helsinkiin klo 19.00 – 22.20, josta jatkolentoyhteys Tampereelle klo 23.45. (A)

Päivä 8 Kotona Tampereella

Klo 00.20. Perillä Tampereella.

Matka oli onnistunut ohjelman sekä ilmojen puolesta.

 

Jo perinteeksi muodostunut "Joulutorimatka" tehtiin Liettuan Vilnaan 8-10.12.2018.

Lennot Tampereelta Vilnaan ja takaisin Tampereelle oli sopivat, kun jokainen matkalainen hoiti "keräilyerät" kentälle ja takaisin kotiin itse.

Huomioimme että paikallinen Joulutori oli vaatimaton kokemiimme aikaisempien ko. matkoihin nähden.

 

Armenia ja Georgia matka Kaukasiaan 28.9.-7.10.2018

9 hengen ryhmä Tampereen seudun osastosta + 2 henk. Helsingin osastosta tutustumassa, kokemassa ja nauttimassa ohjelmallisella omalla ”ryhmämatkallaan”.

Armenia ja Georgia tarjosivat yhdistetyn matkan Kaukasiaan. Kaukasia - monien erilaisten kansojen koti, erottuvien antiikin perinteiden kanssa. Voi kuulla paikallisten puhuvan erilaisilla epätavallisilla kielillä ja huomata, kuinka maailman uskonnot ovat sidoksissa perinteisten uskomusten ja käytäntöjen kanssa. Kaukasuksessa nähtiin luolakaupunkeja, antiikin luostareita ja moskeijoita, ollen samalla kosketuksissa näihin kaikkiin kiehtoviin ja moninaisiin kohteisiin!

Päivä 1:Lähtö Suomesta Armeniaan

28.09.Kokoonnuimme Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Lento Helsingistä Jerevaniin Moskovan kautta lähtö klo 13:25. Jatkoyhteys Moskovasta klo 16:25. Klo 20:15 saapuminen Jerevan Zvartnots lentoasemalle. Oppaan tapaaminen ja kuljetus Cascade*** hotelliin. Yöpyminen Jerevanissa (4 yötä).

Päivä 2:Jerevan

29.09. Aamiainen hotellissa. Noin klo 10:00 alkoi kaupunkikierros Jerevanissa. Vierailu Tsitsernakaberdiin ja kävely muistomerkkipuistossa, vierailu Äiti Armenian suurkokoisen patsaan luona sekä Matendaranissa – käsikirjoitusmuseossa. Omaa aikaa oli myös virvokkeiden nauttimiseen kaupungin ylle levittäytyvillä terasseilla. Yöpyminen Jerevanissa. (A)

Päivä 3: Jerevan – Khor Virap – Echmiadzin – Jerevan / 115 km

30.09. Aamiaisen jälkeen koko päivän retki. Retki alkoi muinaiseen Armenian kristinuskon kehtoon Khor Virapiin. Armenian apostoliksi kutsuttu Gregory Valontuoja oli Khor Virapissa julman pakanakuninkaan vankina 13 vuotta. Khor Virapista sai myös upean kuvan legendaarisesta Ararat- vuoresta. Oma kustanteisen lounaan jälkeen ajoimme Echmiadzinin katedraalille. Pyhä Echmiadzin on koko Armenian hengellisyyden keskus ja yksi kristillisyyden keskuksista maailmassa. Paluu Jerevaniin, matkalla pysähdyimme Zvartnotsin temppelillä, 600-luvun arkkitehtuurin helmessä, joka löytyy myös UNESCOn maailmaperintöluettelosta. Paluu Jerevaniin. Vierailu Tsitsernakaberdin puistossa. Yöpyminen Jerevanissa. (A)

Päivä 4: Jerevan – Garni – Geghard – Jerevan / 85 km

01.10. Aamiainen hotellissa. Klo 09.00 ajo Geghardin luostariin. Osittain kallion sisään rakennettu luostari on myös listattu Unescon maailmanperintöluetteloon. Osa luostarikompleksin kirkoista on kokonaan kaivettu esiin kalliosta, kun osa on yksityiskohtaisia rakennuksia, joiden ulkoseinät ovat arkkitehtuurisesti monimuotoisia ja huoneet ovat syvällä kalliossa. Garni on Armenian ainoa alkuperäiseen muotoonsa restauroitu hellenististä klassista arkkitehtuuria edustava pakanatemppeli. Se rakennettiin 100-luvulla jKr. Mithra jumalan kunniaksi. Armenian otettua kristinuskon valtionuskonnokseen vuonna 301 Garnista tuli kuninkaiden kesäasunto roomalaistyyppisine kylpylöineen. Temppeli on rakennettu sakraaliarkkitehtuurin periaatteiden mukaan, jossa mittasuhde 1/3 on tärkeä. Paluu Jerevaniin, vierailimme Ararat Brandyssa; Jerevanilaisessa brandya tuottavassa tehtaassa, jossa pääsimme maistelemaan brandyjä. Nämä brandyt ovat olleet maan ylpeys jo monen sukupolven ajan ja nousseet maailmanlaajuisesti Armenian symboliksi. Stalin tarjosi vuosikausia Armenialaista brandya Winston Churchillille.

Jerevanista löytyi useita eri vaihtoehtoja illanviettoa varten, ja jokainen saikin suunnitella oman ohjelman omien mieltymystensä mukaan. Mm. pistäytymään Jazz-klubilla, onhan se niin suuri osa Armenialaista kulttuuria. Jerevania pidetään Jazz-musiikin kaupunkina, eikä syystä; sen juuret nimittäin johtavat aina 1938-luvulle saakka. Yöpyminen hotellissa Jerevanissa. (A)

Päivä 5: Jerevan – Sevan järvi – Dilijan – Haghpat / 190 km

02.10. Ajo Haghpatiin Sevan järven ja Dilijanin kansallispuiston kautta. Lähes 2000 metrin korkeudessa sijaitseva Sevan järvi on yksi suurimmista makean veden järvistä maailmassa. Järvi on kuuluisa myös sen rannalla sijaitsevalla keskiajalla rakennetusta kirkostaan. Haghpatin luostari kuuluu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon ja sijaitsee Alaverdin kaupungin lähistöllä Armenian pohjoisosassa. Luostarin vanhimmat osat ovat peräisin 900-luvun lopulta. Yöpyminen Qefo*** hotellissa. (A, I)

Päivä 6: Haghpat – Sadakhlo – Tbilisi / 140 km

03.10. Aamiaisen jälkeen matka jatkui Georgian rajaa kohti. Noin klo 10:00 saavuimme rajalle. Kuljetusvälineen ja oppaan vaihto rajalla. Saapuminen Tbilisiin iltapäivällä, Kävelykierros Tbilisissa. Yöpyminen MariaLuis*** hotellissa. (A)

Päivä 7: Tbilisi – Mstkheta – Gori – Uplistsikhe - Tbilisi / 230 km

04.10. Aamiaisen jälkeen ajo Mtskhetaan, yhteen Georgian vanhimmista kaupungeista. Tutustumista kaupunkiin. Mtskhetassaon lukuisia nähtävyyksiä. 1000-luvulla rakennettu Svetiskhovelin katedraali hallitsee kaupunkikuvaa. Paikalle on perinteen mukaan haudattu Kristuksen kaapu, ja sinne rakennettiin maan ensimmäinen kirkko 300-luvulla. Kuningas Vakhtang I korvasi aiemman puukirkon kivikirkolla 500-luvulla, ja sen jäännökset ovat edelleen jäljellä. Nykyisestä kirkosta tuli itäisen Georgian kuninkaiden hautauspaikka. Timur Lenkin joukot vahingoittivat sitä 1300-luvun lopulla. Matka jatkui kohti Goria, monet ulkomaalaiset tuntevat Gorin ensisijaisesti Josif Stalinin synnyinkaupunkina, mutta Georgiassa Gori on pitkään historiallisesti yhdistetty linnoitukseensa Goris tsikheen, joka on rakennettu kallioiselle kukkulalle Gorin keskustan viereen. Toisella kukkulalla on Pyhän Yrjön 1700-luvulla rakennettu Goridžvarin kirkko, joka on suosittu pyhiinvaelluskohde. Muinainen Uplistsikhen kallioon hakattu kaupunki ja 600-luvulla rakennettu Atenis Sionin kirkko sijaitsevat Gorin kaupungin lähistöllä. Silkkitie kulki Uplistikhen halki. Paluu Tbilisiin. Yöpyminen Tbilisissa. (A)

Päivä 8: Tbilisi – Telavi – Napareuli – Gremi - Tbilisi / 290 km

05.10. Aamupalan jälkeen lähtö Georgin viinialueelle. Viininvalmistus on ollut osa paikan historiaa jo 6000 vuotta ennen ajanlaskun alkua joka tekee heidän viinistään jo 8000 vuosikertaa. Muinainen Georgialainen tapa tehdä viinejä maanalaisissa saviastioissa on ainutlaatuinen ja on lueteltu Unescon maailmanperintökohteessa. Matkaan kuului myös viinin maistelua. Myöhemmin tutustuminen Gremin linnoitukseen 1500-luvulta. Illan suussa paluu Tbilisiin. (A, L)

Päivä 9:Tbilisi

06.10. Vapaata aikaa, kukin oman mieltymyksensä mukaisesti

Päivä 10: Tbilisi

07.10. Kuljetus lentokentälle ja kotiin lento, Tbilisi - Moskova klo 13:05 – 14.50, jatkoyhteys Helsinkiin klo 18:20 – 20.05. (A)

Mielessään matkalla nähtyä ja koettua on mukava muistella kotona.

 

20.-23.8.2018 ryhmä osaston jäseniä jo "perinteeksi" muodostuneella virkistys-, ulkoilu- ja kalastusmatkalla.

Kohteena oli jälleen kerran Bomanin lomakylä jonka mökeissä majoittuen ja omatoimisista yhteisistä aterioista nauttien.

Matka Turusta Maarianhaminaan maanantaina Vikingin Amorellalla ja laivasta päästyämme kohti lomakylää.

Mökillä tulokahvit jonka jälkeen kiiruusti hankkimaan merestä tarpeita seuraavan päivän ahvenkeittoon.

Päivät meni taas nopeasti eri toimissa mm. lenkkeillen, marjastaen ja ennenkaikkea ahvenien onginnassa,

joita saimmekin myös kotiin viemiseksi.

Eiköhän vielä joskus uudestaan ... tunnelmin.

 

 

Moldova, Chisinau 5.-10.10.2017

16 hengen ryhmä Tampereen seudun osastosta tutustumassa, kokemassa ja nauttimassa ohjelmallisella omalla ”ryhmämatkallaan”.

Päivä 1

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Lento Helsinki-Kiova klo 12.10 – 14.15.

Jatkoyhteys Chisinauun klo 19.45. Saapuminen klo 20.50. Lentoasemalta kuljetus Jolly Alon**** hotelliin,

jossa sisäänkirjautuminen ja majoittuminen. Omakustanteinen illallinen hotellin ravintolassa.

Päivä 2

Kolmen tunnin kävelykierros Chisinaussa (paras tapa tutustua).

Lounaan jälkeen kuljetus Cricovan viinikellariin, jonka jälkeen tutustumiskierros ja viinimaistiaiset.

Cricovassa on mielenkiintoiset,maanalaiset galleriat, yli seitsemänkymmentä katua lähes 53 hehtaarin

alueella, jokaisella kadulla on oma nimi: Sauvignon,Cabernet, Cahor. Täällä on yksi

Moldovan vanhimmista pullollisista viiniä, vuodelta 1902. Eräs hauska tarina paikasta

liittyyVenäjän lentäjä Juri Gagariniin, hänen vuoden 1966 vierailun aikana,

mies eksyi hiprakassa maistiaisten jälkeen kellariverkostoon.

Vasta seuraavana päivänä, vietettyään yön maistamishuoneessa,

hän pääsi ulos kellarista.

Nykyään se on nimetty hänen mukaansa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin vietti 50 vuotta juhlatilaisuutensa täällä.

Noin klo 17.00 paluu Chisinauun. Vapaata aikaa.

Omakustanteinen illallinen.

Päivä 3

Retki Kurki luostariin, perustettu vuonna 1773. Matka kestää noin 60 minuuttia.

Luostarin kierroksen jälkeen vierailu Clisova Noua museossa.

Museo tunnetaan perinteisista bessarabialaisista matoista.

Lounaalle ajatetaan Butucheni kylään.

Lounaan jälkeen tutustutaan paikkaan jossa perustettiin Moldovan

ensimmäinen kaupunki Orheiul, joka tarkoittaa linnoitusta.

Tämä alue on ollut asutettu antiikin ajoista lähtien.

Noin 14 miljoona vuotta sitten paikalla oli Sarmatian meri,

alue on myös rikas vanhojen sivilisaatioiden muistomerkeistä,

kivestä tehdyistä työkaluista ja keskiaikaisen kylän raunioista.

Noin klo18.00 paluu Chisinauun.

Curchi Monastery - Moldova

Clisova Noua museo. Museo tunnetaan perinteisistä bessarabialaisista matoista.

Orheiul Vechi, Moldova

Päivä 4

Koko päivä vapaata aikaa Chisinaussa, viinifestivaalitapahtumat.

Päivä 5

Ajo Caprianan luostariin, joka on nelisenkymmentä kilometriä Chisinausta luoteeseen.

Luostari on perustettu 1420-luvulla ja on siten Moldovan vanhimpia.

Capriana oli aikoinaan vauras luostari, sillä oli runsaasti maa-alueita ja se oli kulttuurillisesti tärkeä keskus.

Se toimi pitkään Moldovan piispan päämajana.

Caprianassa sijaitsi ennen neuvostoaikaa Moldovan suurin luostarikirjasto.

Luostari avattiin uudelleen neuvostokauden jälkeen vuonna 1989 ja sillä on tärkeä merkitys moldovalaisille.

Lounas Stejaris ravintolassa. Ajo Milesti Mici viinikellariin.

Kun Cricova on keskittynyt kuohuviiniin ja sinne viedään valtiovieraat.

Guinessin ennätysten kirjassa suurin on Milesti Mici, mutta Cricovassa ei kukaan ole

käynyt pulloja laskemassa, se ottaisi nimittäin yli vuoden.

Molemmissa luvut liikkuvat miljoonissa.

Viinikellarikierros tehdään autolla, sillä käytävät ovat kymmeniä kilometrejä.

Ne ovat syvällä maan alla vanhoissa kaivoksissa.

Viinimaistiaiset.

Paluu Chisinauun noin klo 17.00.

Jäähyväisillallinen Vatra Neamului ravintolassa.

Capriana Monastery - Moldova

Milesti Mici viinikellari

Päivä 6

Lähtö Chisinaun lentokentälle ja sieltä Kiovan kautta kotiin

Kiittäen, kun meillä oli suomea puhuva opas Moldovassa.
Albert Zagnitco on töissä Chisinaun yliopistossa. Albert on opiskellut Jyväskylän yliopistossa aikoinaan.

Ja meillä kaikilla oli antoisaa ja mukavaa…..

 

Gdansk, Sopot-Gdynia 8.-11.12.2016

Ryhmä Autoliiton Tampereen seudun osastosta suuntasi kulkunsa torstai aamuna 8.12 kohti Puolan Gdanskia tutustumaan kaupunkiin sen nähtävyyksiin ja joulutoriin.

Reittimme kulki Suomen Turkkusen kautta WizzAirin lennolla kohteeseen majoittuen Hanza hotelliin.

Iltapäivällä kerkisimme jo tutustua kaupungin keskustaan johon hotelliltamme oli vain ”kivenheitto” kuljettavana.

Illalla joulutori loisti valoissaan ja kojuista tulevat ruokien tuoksut täyttivät viileän illan houkutellen maistamaan paikallisia herkkuja ja lämmintä viiniä.

Perjantai aamuna saimme oppaaksemme paikallisen Andrzej Wernerin joka suomessa asuneena opasti omalla kielellämme. Kaupunkinähtävyyksien jälkeen kävelimme Solidaarisuus keskukseen ja siellä museoon, jossa kuulimme ja näimme kuvista ”sensuroimattoman” version ajan tapahtumista.

Seuraava kohteemme oli Oliwan Sisteriläismunkkikunnan upeaan luostarikirkkoon tutustuminen jossa kuuntelimme maailmankuulujen urkujen esittelykonsertin ( noin 20 min.)

Vielä kiertojelulla ja välikävelyillä tutustuimme Sopotiin sekä Gdyniaan .

Paikallisen oppaamme johdolla saimme kattavan tietopaketin tutustumisellemme.

Jos tarvetta ja kiinnostusta oppaan palveluista on niin yhteydenotto:

Andrzej Werner 

andrzejwerneropas@gmail.com

www.gdanskin-opas.com

Lauantai olikin sitten kaikilla vapaamuotoista ”soppailua” kauppahallissa, torilla sekä kaupoissa.

Illalla yhteinen ”lähtöpäivällinen” ja aamulla aikainen lähtö lentokentälle ja takaisin kotiin.

Ryhmäläiset olivat tyytyväisiä matkan antiin ja nopeimmat jo kyselivät minne seuraavaksi.

Muistiin merkitsi: Lasse Tuli

 

Matka 2016 messuilla Helsingissä Tammikuussa tutustuimme Viron kylpyläliiton osastolla

Kubija-Loodusspaan tarjontaan ja kiinnostuimme saamastamme tarjouksesta:

Arjen terveyspaketti tarjoushind 199€/ hlö + kaupan päälle yleishieronnan!

Yhden hengen pakettiin kuuluu:

majoitus kahden hengen huoneessa 5 yötä
viisi aamiaista noutopöydästä klo 7.00–10.00
kylpylä- ja saunakeskuksen vapaa käyttö sen aukioloaikoina (ma–pe 8–11 ja 14–22; la–su 8–22)
kylpytakin ja -tossujen käyttö
neljä päivällistä Kubijan hotelli-luontokylpylän ravintolassa klo 12.00–14.30
viisi illallista Kubijan hotelli-luontokylpylän ravintolassa klo 17.30–19.30
2 x paikallinen hieronta (20 min)
2 x lämmin persikkaparafiininaamio käsille (20 min)
2 x lämpimät teepuuöljysukat jaloille (20 min)
2 x magnesiumkylpy jaloille (20 min)
shiatsuhieronta (20 min)
syvälämmittävä mutaparafiinikääre (20 min)
kävelysauvojen käyttö/ minigolf
WLAN
pysäköinti
alennus ravintolassa -10% (paitsi erikoistarjoukset)
alennus -10% hoitojen (paitsi erikoistarjoukset)

Paketin tarjous hind 199€ (normaalihinta 225€*)  Tilaustunnus: ALTRE2016
Tarjoukset ovat voimassa kaikille Autoliiton jäsenille vuoden 2016 loppuun asti.

( Kysyin: saako jäsenemme tarjouksen ilman messu kuponkia? – Kyllä! )

2017 päivitetty tarjous osiossa jsenedut

Tilasimme matkan huhtikuun alkuun ja lähdimme matkalle Viking XPRS:llä päivävuorolla klo 11.30 ( 4 aikuista + henkilöauto Viking Club ehdolla hintaan 249,00€ edestakaisin).

Matkalle eteenpäin Tallinnasta kohti Vörua, (jonne matkaa n. 259km) laivan saavuttua n. klo 14.00 lyhyillä kahvitauoilla perille n. 17.30 hyvissä ajoin  pakettiin sisältyneelle päivälliselle.

Hotelliin sisään kirjoittautuminen ja info tulevasta sujui hienosti suomenkielellä, vastaavat tosin sähköposteihin englanniksi kun kirjoitustaito on rajallinen ja välttävät virheellisiä käsityksiä (hotellin henkilökunnasta monet puhuvat ja ymmärtävät kieltämme mutta vaikeimmissa esim hoitoon liittyvissä selvityksissä on hotellin Spa Center Manager RUTH HOOLE lupautunut auttamaan ( RUTH.HOOLE@KUBIJA.EE ) ja muuta tietoa linkeistä:

http://www.kubija.ee/fi/      http://www.kubija.ee/fi/paketit/  http://www.kubija.ee/fi/yhteystiedot/

 

Kokemuksenamme voimme kertoa että palvelut pelasivat loistavasti ystävällisen henkilökunnan kanssa, saamamme hoidot olivat hyviä ja hotellissa oli siistiä ja rauhallista.

Lähiympäristö ulkoiluun ja liikuntaan erinomainen mm. mäntymetsikössä kiertelee sulassa sovussa pururata ja asfaltoitu osuus isoilla ja pienillä pyörillä liikkuville.

Kesällä on vieressä järvi hienoine hiekkarantoineen virkistäytymiseen.

Vörun kaupungissa oleviin nähtävyyksiin ja lähistössä mm. http://www.kubija.ee/fi/voru-ja-haanja/ esitettyihin kannattaa tutustua ja osapäivämatkalla esim. Sangasten kunnostettuun kartanoon n.45-65km riippuen mitä reittiä käyttää tai Viron,Valga ja Latvian,Valka rajakaupunkeihin 71 – 74km. ( tiekartat http://www.viamichelin.com/  )

Jos herättää mielenkiintoa tai kysyttävää olen käytettävissä.

Lasse Tuli

lasse.tuli@kotiposti.net

 

Jaa muillekin