Rallicrossin Suomenmestari Jere Kalliokoski ajaa EM-sarjan vuonna 2017 Albatec Racing tiimin kuljettajana | Autoliitto

Olet täällä

Rallicrossin Suomenmestari Jere Kalliokoski ajaa EM-sarjan vuonna 2017 Albatec Racing tiimin kuljettajana

10.11.2016

Dumfries, Scotland (UK); Rallicrossin Suomenmestari Jere Kalliokoski ajaa ensi vuonna Euroopan mestaruussarjan Albatec Racing Teamissä. Nuori suomalaislupaus tarttuu skottitiimin 600 hevosvoimaisen Peugeot 208 RX Supercarin puikkoihin ja ajaa koko EM-sarjan. Sarja starttaa huhtikuussa Espanjan Barcelonassa.

19-vuotias Alahärmästä kotoisin oleva Jere testasi lokakuussa Albatecin autoa Ranskan Dreux’n radalla. Yhden päivän testi onnistui erinomaisesti, ja Jere ehti päivän aikana ajaa 10 testivetoa radalla.

Jere aloitti moottoriurheilun kartingin parissa vuonna 2007. Rallicross-debyytti tapahtui kaudella 2014, jolloin Jere osallistui rallicrossin Suomen MM-osakilpailun oheisluokan, RX Litesin, kisaan sijoittuen seitsemänneksi. Seuraavana vuonna Jere siirtyi SM-sarjan Autocross-luokkaan ja nousi siinä viidenneksi. Kuluneen kauden 2016 alussa nuorukainen siirtyi ylimpään Supercar-luokkaan. Jere lunasti nopeasti paikkansa sarjan kärkikuljettajana ja voitti Supercarin SM-kultaa kauden päätteeksi.

Viisi osakilpailua sisältävä rallicrossin EM-sarja käynnistyy Barcelonassa Espanjassa 1.-2. huhtikuuta ja jatkuu myöhemmin Norjaan (Hell) 10.-11.6., Ruotsiin (Höljes) 1.-2.7., Ranskaan (Loheac) 2.-3.9. ja Latviaan (Riika) 16.-17.9.

Andy Scott, Team Principal Albatec Racing :

“Olen innostunut Jeren tulosta mukaan tallin vahvuuteen. On hienoa tuoda EM-sarjaan uusia, nuoria lahjakkuuksia. Olen varma, että Jere on vahva osa tiimiä, ja hänellä on edessään hieno tulevaisuus rallicrossissa. Jeren testi Dreuxissa oli onnistunut ja erityisen vaikuttunut olin hänen kypsästä asenteestaan. Mitä enemmän ajoaikaa Jere saa, sitä vahvempi hänestä tulee. Koko Albatecin tiimi on sitoutunut auttamaan Jereä menestymään.

“Olen myös innoissani ensi vuoden EM-kalenterista, jonka promoottori IMG esitteli hiljattain. Ensi vuoden sarjassa on kolme klassista rallicross-kisaa Hell, Höljes ja Loheac. Sen lisäksi sarjassa on mukana kaksi uutta rataa Barcelonassa ja Riikassa. Kaudesta tulee varmasti kaiken kaikkiaan mahtava.”

Atte Varsta, General Manager Albatec Racing :

“Suomi on vuosien saatossa tuottanut lukuisia rallin ja rata-autoilun maailmanmestareita. Jerellä on potentiaalia olla tulevaisuudessa mestarien listalla. Huolimatta Jeren nuoresta iästä olin testien perusteella vaikuttunut hänen kypsästä asenteestaan ja kyvystä mukauttaa ajotyyliä Peugeot 208 RX Supercarille sopivaksi. Ensi vuosi on iso askel Jerelle, mutta uskon, että hän näyttää kykynsä ja tulee menestymään tallissamme.” 

Jere Kalliokoski, kuljettaja Albatec Racing :

“Tuntuu mahtavalta, kun sopimukseni Eurosarjaan Albatecin kanssa on nyt julkistettu. Otan ison askeleen urallani. Albatec on huipputiimi, jolla on kokemusta useista eri kansainvälisistä sarjoista, ja joka on näyttänyt kykynsä parin viime vuoden aikana. Tiimin General Managerina toimii suomalainen Atte (Varsta), joten päätökseni oli lopulta helppo. Aten mukana olo helpottaa askeleitani kohti kansainvälistä huippua.

“Ranskan testi meni mielestäni erittäin hyvin. Tarkoitus oli oppia ja saada hyvä tuntuma autoon. Tein 10 vetoa, ja jokaisen vedon välissä autooni tehtiin pieniä säätömuutoksia. Jokaisella ulosmenokerralla olin edellistä vetoa nopeampi. Päivän nopeimman kierroksen tein viimeisellä vedollani. Peugeot 208 RX Supercar on moderni huipputason rallicross-auto kaikilla herkuilla. Moottorin tehon ja väännön tuntee heti, ja auton ajettavuus on erinomainen. Oma tuntemukseni autosta on erittäin hyvä ja uskon, että vauhtia tulee vielä paljon lisää, kunhan saan enemmän kilometrejä alle.

“Rallicrossin SM-sarja oli tänä vuonna tiukkaa taistelua loppuun asti. Kasvoin erityisesti henkisesti tämän vuoden aikana. Opin keskittymään ja sulkemaan kaiken muun kisatilanteessa ulkopuolelle. Siitä on varmasti hyötyä ensi vuoden EM-sarjassa. EM-sarja on iso askel eteenpäin, eikä minulla ole mitään harhakuvitelmia. Vastus tule olemaan kovinta, mitä olen urallani tähän mennessä kohdannut, onhan kyseessä ensimmäinen kansainvälinen mestaruussarjani. Olen vasta 19-vuotias, joten minulla on aikaa opetella tarvittavat kikat. Otan askel kerrallaan ja teen joka kerta parhaani, kun olen ratin takana. Toki haluan aina voittaa, mutta samalla täytyy olla realisti. Pitkän tähtäimen tavoitteeni on voittaa rallicrossin maailmanmestaruus, ja sillä polulla ei ole oikoteitä!”

 

Jaa muillekin

Jaa muillekin