Rallicross SM 2018 | Autoliitto

Olet täällä

Rallicross SM 2018

30.05.2018

Rallicrossin SM-kausi mallia 2018 alkoi toukokuun 26. päivä Tampereella Kaanaan radalla ajetulla osakilpailulla. Tässä Mika Perttulan ja Anssi Valkosen kuulumiset kilpailusta.

 

Perttula tiukassa taistelussa neljänneksi

Mika Perttula on tavallaan uusi kuljettaja rallicrossin SM-sarjan SRC-luokkaan, vaikka AL Härmää edustava kuljettaja tutustuikin viime kaudella yhden kilpailun verran lajiin. Se oli puhdas testi tulevaan, eli nyt alkaneeseen kauteen. Taitavana autonrakentajana tunnettu Perttulan on joukkoineen rakentanut myös nyt käytössä olevan Toyota Corollan. SRC-sääntöjen puitteissa etuvetoisesta autosta otettuun koriin auton saa muuttaa takavetoiseksi ja toisen auton tekniikan. Perttulankin autossa tekniikka tulee Volvosta.

Perttulan valmistautuminen kauteen oli sujunut testien puolesta hyvin. Mutta perjantaina Kaanaan vapaiden harjoitusten jälkeen hän halusi vaihtaa autoon eri välityksen voimansiirtoon.

-Ehdimme sen hyvin vaihtaa ja itse ajamiseen se oli hyvä ratkaisu, mutta lähdöt kilpailussa ei onnistunut niin, kuin halusin, kolmen alkuerän jälkeen neljäntenä ollut Perttula alusti. Tämä tarkoitti paikkaa semifinaaliin, jossa hän oli toinen. Paikka kuuden parhaan joukossa finaalissa oli selvä. Siinä Perttula oli viimeiseeen kurviin asti kolmantena, mutta Henri Haapamäki löysi sisältä tilaa ja puikahti ohi. Perttula oli siis neljäs.

-Se jäi kyllä harmittamaan, eikä tule toistumaan, että kaveri menee sisältä ohi, Perttula noitui.

-Kilpailu luokassa on todella kovaa, mutta siististi ajettiin. Ajamattomuuteni näkyi, mutta tästä on hyvä jatkaa sarjaa eteenpäin, Perttula totesi.

 

Valkonen hyvässä vauhdissa semifinaalin asti.

Anssi Valkonen on puolestaan hankkinut takavetoisen Hyundai Accent-ajokin viime vuoden lopulla. Aikaisemmin Volvo S40-mallilla SRC-luokkaan tutustunut kauhavalainen on saanut Mika Perttulalta apuja auton alustan säädöissä.

-Kiitos Mikan, ollaan saatu auton ajettavuus mieleiseksi ja moottoriin enempi tehoa.Tavoitteena on ollut hyvä viivalta lähtö. Kaanaassa lähdöt onnistuikin hyvin, mutta huonoin tuli semifinaaliin, kertoi AL Härmää edustava Valkonen. Valkosen reissu katkesi juuri semifinaaliin. Alkuerän jälkeen ja myös lopullinen sijoitus oli 11.

-Tukivarren pultti meni poikki ja auto luikerteli lairasta laitahan. Päätin keskeyttää. Tässä SRC-luokassa on todella pienet aikaerot ja kisa mahtavan tiukkaa. Hienoa hommaa, Valkonen fiilisteli.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu kesäkuun 16. päivä Honkajoella Pesämäen Moottoriradalla.

Teksti: Vesa Rauhala
Kuvat: Toni Ollikainen

Jaa muillekin

Jaa muillekin