NK-Motorsportin Niko Kalliokosken haastava kausi päättyi SM pronssiin! | Autoliitto

Olet täällä

NK-Motorsportin Niko Kalliokosken haastava kausi päättyi SM pronssiin!

24.10.2018

AL-Härmän Niko Kalliokoski kilpaili 2018 toista kauttaan rata-autoilun SM-sarjassa Volkswagen Lupolla v1600-luokassa. Rata-autoilun kausi 2018 alkoi toukokuussa tutulla radalla Jurvan Botniaringillä, tuloksena aika-ajon paalupaikka sekä kahdesta finaalista kakkossijoitukset. Hyvä tuloskunto jatkui viikon päästä ajetussa Latvian Bikerniekissä, jossa meno oli tuloksellisesti mitä mainiointa, aika-ajon paalupaikka, alkuerästä kolmossija, mutta lopulta keskeytys moottorin hajoamisen takia jätti kuitenkin paljon hampaankoloon. ”Vauhdillisesti kauden aloitus oli positiivinen ja auto toimi hyvin, kunnes moottori hajosi” kertoili Niko Kalliokoski.

RataSM- sarjan kausi alkoi Ahveniston radalta kesäkuun puolivälissä. Aika-ajon viides sija ja kahdesta ensimmäisestä finaalista nelossijat, olivat hyvää suorittamista, mutta mäntäpistiäisen saapuessa paikalle viimeiseen lähtöön oli edessä taas keskeytys. ”Moottorin tarkemmassa avaustarkastuksessa paikallistettiin vian sijainti ja ohjelmia muutettaessa tekniikka saatiin kestävämmäksi”, kertoi tiimin päämekaanikko Petri Rautajuuri. Suomen suven ollessa parhaimmillaan siirtyi NK-Motorsport Seinäjoen Vauhtiajoihin heinäkuun lopulla. Vapaat harjoitukset tarjosivat katkeraa kalkkia ja todellisuuden moottoriurheilun raadollisuudesta. Nikon tehdessä pienen ajovirheen, johtaen osumaan ratavalliin ja sytyttäen auton tuleen, oli melkein varmaa, että kausi tai ainakin Seinäjoen kilpailuviikonloppu oli sitä myöden päätöksessä. Mekaanikoiden työskennellessä yön yli auto saatiin kuntoon onnettomuuden jäljiltä. Sunnuntain viimeiseen kilpailupäivään tiimi lähti tekemään parastaan saavuttaen lopulta finaalista pronssitilan. Saavutettu tulos voidaan luokitella työvoitoksi, koska vuorokausi tästä oli kausi lähellä päättyä ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan.

 Sarja palasi Ahvenistolle elokuun lopussa ja sinne lähdettiin hyvällä itseluottamuksella Vauhtiajojen jälkeen. Aika-ajojen alkaessa Niko piiskasi Lupon täyteen vauhtiin saavuttaen kolmannen sijan. Finaaleihin lähdettäessä tunnelma NK-Motorsportin pilttuussa nousi ja tulokset finaaleista kolmas, kolmas ja toinen olivat vakuuttavaa tekemistä. Ahveniston viikonlopun kruunasi vielä toisessa lähdössä ajettu V1600-luokan uusi rataennätys.

Kesän päätöskilpailussa Alastarossa ensimmäinen finaali kulki aika-ajo sijoituksen mukaisesti kakkosena, Nikon kasvattaessa vakuuttavasti eroa muihin kilpailijoihin. Vilppilähdöstä saatu 15 sekunnin aikasakko oli jo ajettu kiinni, kunnes kanssakilpailijan ulosajo toi turva-auton radalle pilaten koko erän ja pudottaen sijoituksen kymmenenneksi. Toiseen finaaliin lähdettäessä turva-auto laitettiin radalle jo kisan alkuvaiheissa. Turva-auton poistuessa radalta oli kilpailun kärki jo liian kaukana, tulokseksi kuitenkin erän kolmas sija. ”Viimeiseen lähtöön lähdin vain se mielessä, että maaliin on pakko tulla ja ennen Simo Rauhalaa, jonka kanssa olin tasapisteissä ennen lähtöä” kertoi Niko päättäväisesti. Viimeisen finaalin loppuvaiheessa edellä ajaneiden kolaroidessa ohitus onnistui ilman osumia ja maali saavutettiin nelossijalla. Simo Rauhalan ollessa lopputuloksissa vasta kuudes, matkasi RataSM-sarjan V1600-luokan Suomenmestaruus pronssi AL-Härmän Niko Kalliokoskelle kahden pisteen erolla!

Kaudella 2019 Niko jatkaa vahvasti V1600- luokassa mitalin kirkastamista ja tässä vaiheessa tiimi antaa suuret Kiitokset yhteistyökumppaneille ja mekaanikoille, jotka mahdollistivat Suomen mestaruus pronssimitalin!

Teksti: Risto Lejon
 

Kuva: Pertti Kangasniemi

 

Kuva: Hannu Lehtola

 

 

Jaa muillekin

Jaa muillekin