Kalliokoski Motorsport Tiedote 24.9.2017 | Autoliitto

Kalliokoski Motorsport Tiedote 24.9.2017

24.09.2017

Kalliokoski taisteli SM-hopeaa

Jere Kalliokosken urakka rallicrossin SM-sarjassa päättyi parhainpäin, kun alahärmäläinen pokkasi SM-hopeaa SuperCar-luokassa. Kouvolassa 23.9. ajetussa kilpailussa Kalliokoski ajoi toiseksi. Atro Määttä voitti ja varmisti Suomen mestaruuden jo aikaisemmin kilpailun aikana.

Autoliitto Härmää edustavan Kalliokosken lähtökohta Kouvolaan ei ollut paras mahdollinen.

-Viikolla mieheen iski flunssa ja kilpailupäivänäkin oli kuumetta 38, Kalliokoski aloitti. Kilpailu alkoi kuitenkin hyvin ja ensimmäisestä alkuerästä tuli lähtövoitto. Kokonaistilanteessa hän oli kolmas. Toinen alkuerä loppui keskeytykseen.

-Ajoin lisälenkillä ulos radalta. Ote ajamiseen oli hiukan hukassa, Kalliokoski totesi.

Kolmannessa alkuerässä taas natsasi ja lähtövoiton lisäksi tuli nopein aika. Sijoitus alkuerien jälkeen oli kolmas. Semifinaalista tuli lähtövoitto, joka takasi paikan finaalin eturiviin Atro Määtän vierelle. Finaalin lähdöstä Kalliokoski haki toisen tilan, joka piti ruutulipulle asti.

-Koska pahimmat uhkat pisteissä Ari Perkiömäki ja Toni Lukander olivat finaalissa takana, eikä ollut mahdollisuutta haastaa Määttää kärjessä, ajoin varmasti toiseksi, Kalliokoski perusteli valintaansa. Kalliokosken kausi SM-sarjassa on ollut myös painimista Skodan teknikkaongelmien kanssa.

-Monta asiaa autossa on saatu paremmaksi, mutta valmistauminen kilpailuihin on hiukan kärsinyt, kun ruuvamista on riittänyt. Mutta tämä on hyvä palkinto koko tiimille, joten kiitos huoltoporukalle ja kaikille vauhdissa mukana olleille, Kallikoski tilitti.

-Eikä tämä kausi nyt kuitenkaan niin huonosti mennyt, sillä plakkarissa on Suomen mestaruudet jääradalta ja jokamiehenluokan joukkueen mukana ja tämä SM-hopea, Kalliokoski laskee.

Teksti: Vesa Rauhala

Kuva: Toni Ollikainen