Kalliokoski Motorsport Tiedote 16.4.2018 | Autoliitto

Olet täällä

Kalliokoski Motorsport Tiedote 16.4.2018

17.04.2018

”En saanut lähtöjä onnistumaan, en sinne päinkään”, Kalliokoski kertoo tuohtuneena.

Kauden ensimmäinen rallicrossin EM-osakilpailu ajettiin viikonloppuna Barcelonassa. G-Fors tiimissä kilpaileva Kalliokoski lähti kohti Kataloniaa hyvillä mielin, testeissä auto oli toiminut hienosti ja vauhti oli kohdallaan. AL-Härmää edustava Kalliokoski kuitenkin poistui kilpailupaikalta pettyneenä, sillä lähtöjen kanssa oli vaikeuksia.

- Mieli oli korkealla kun reissuun lähdettiin, tavoitteeksi oli asetettu paikka finaalissa. Sääennuste näytti kosteaa keliä, ja ajattelin että sehän passaa, koska oltiin märällä testattukin. Sadekelin säädöt eivät kuitenkaan tuntuneet tuolle radalle istuvan, joten ne hierottiin harjoituksissa kohdalleen.

Osakilpailuissa ajetaan kahtena päivänä. Lauantaina oli vuorossa alkueriä kaksin kappalein, sunnuntain kattauksessa oli kaksi lisää, sekä semifinaalit ja finaali.

- Ennen ensimmäistä starttia oli hyvät fiilikset. Lähtö meni kuitenkin ihan poskelleen, auto ”stumppasi” viivalle ja alkuerien tulos oli vasta seitsemästoista. Lauantain toiseen lähtöön kova keskittyminen, ja sama homma, en saanut kerättyä kytkimellä moottorille tarpeeksi painetta, joten taas auto puutui lähdössä. Ei hirveästi hymyilyttänyt.

Sade piiskasi aluetta lauantaina, keli oli kolea ja rata erittäin liukas. Sunnuntai valkeni aurinkoisena, ja nosti Kalliokosken toiveita paremmasta päivästä.

- Sunnuntaille uusin eväin, ja mieli oli aamulla vähän kirkastunut. Mutta kolmannen alkuerän startti jälleen pipariksi, sijoitus kuitenkin kolmastoista, joten eteenpäin mentiin. Viimeiseen starttiin muutettiin tyyliä, ja se aiheutti kytkimen kuumenemisen, josta seurasi vilppilähtö. Siinä sitten kiersin ”jokerin”, eli lisälenkin kahteen kertaan, sijoitus oli tässä erässä neljästoista.

Ensimmäisen kilpailuviikonlopun tavoite oli palkintokorokkeelle nousu, se ei täyttynyt ja Kalliokoski oli suoritukseensa pettynyt. Kilpailusta löytyi kuitenkin positiivinenkin puoli.

- Lähdöt pilasivat viikonlopun, niitä mennään tiimin kanssa treenaamaan ennen Belgian kisaa. Hienoa viikonlopussa oli joka tapauksessa tallikaverin onnistuminen, JB Dubourg ajoi kolmanneksi, ja se tuo taistelumieltä niin mulle kuin koko tiimillekin. Omalta osalta positiivista oli ratavauhti. Katselin kierroaikoja, niiden perusteella ei tarvitse työntää päätä pensaaseen. Enkä mä kyllä niin muutenkaan tekisi, täältä tullaan vielä, Kalliokoski vakuuttaa.

Seuraava osakilpailu ajetaan 12.-13. toukokuuta Belgiassa.

Kalliokoski Motorsport Facebook

G-Fors Facebook

Kuvat: G-Fors

Jaa muillekin

Jaa muillekin