Joni Keskinen Racing Tiedote 13.2.2017 | Autoliitto

Joni Keskinen Racing Tiedote 13.2.2017

13.02.2017

Keskinen vauhdissa BMW Xtreme-sarjassa

Autoliitto Härmää edustavan Joni Keskisen rallikausi 2017 on jo täydessä vauhdissa. Kaksi BMW Xtreme-sarjan osakilpailua ja yksi rallisprint kilpailu on takana. Kausi on alkanut hyvin.

Joni Keskisen ja kartanlukija Jarmo Siekkisen kausi alkoi Rengon maisemissa ajetussa rallissa. Neljän erikoiskokeen urakka päättyi 14:sta kilpailijan joukosta sijaan kuusi. Pari oli nopein B-junioripari.

-Kauden tavoite on olla paras B-juniori sarjassa. Avauskilpailu Rengossa sujui ajollisesti hyvin, Keskinen aloittaa. Viimeisellä erikoiskokeella pohjalaispari teki ajovirheen ns. valtionmerkillä.

-Luin merkistä, että tie kääntyy vasta myöhemmin ja ulosajo oli lähellä. Siinä ajorytmi sekosi, mutta maaliin tultiin. Auto toimii kisan ajan hienosti. Olen tyytyväinen kauden aloitukseen, seinäjokelainen Keskinen ynnäsi. Heillä jäi viidenteen tilaan matkaa vain 2,6 sekuntia. Hämeenlinnan ja Savonlinnan rallien välissä Joni ja Jarmo haki tuntumaa ajaen Ähtärissä jäällä ajetun rallisprint-kilpailun. Tuloksena kauniissa talvisäässä oli luokan kuudes tila.

Savonlinnassa Keskinen ja Siekkinen ajoivat yleiskilpailun kolmanneksi. Pari oli jälleen nopein B-junioreissa. Eroa kokeneisiin yleisenluokan kuljettajiin tuli reilusti, mutta myös taakse jääneisiin tuli eroa selvästi. Tärkeintä oli tasaiset erikoiskoeajat kilpailun aikana.

-Huoltoporukalle täytyy antaa suuret kiitokset. Meillä oli autossa sähköongelmia, mutta he saivat ne korjauttua ja pääsimme jatkamaan kisaa. Omaan ajooni olen tyytyväinen. Kausi on alkanut ihan lupaavasti, Keskinen sanaili Savonlinnan kilpailun jälkeen.

Sarjan kolmas osakilpailu ajetaan Hankirallin merkeissä Porvoon seudulla 4.3.

BMW Xtreme, kilvanajoa vakio-autolla

BMW 325-sarjan auto toimii jo vuosia ajetun BMW Xtreme-luokan kalustona. Vain pienin teknisin muutoksin luokkaan siviiliautosta rakennetulla kalustolla voi kisata niin rallissa, kuin rata-ajossakin. Auto on siis varsin monikäyttöinen ja loppupelissä huokea auto harrastaa. Vauhdin hurmaa saa ihan tarpeeksi.

BMW Xtreme-sarjan osakilpailut 2017:

Hämeenlinna 21.1. Savonlinna 11.2. 4.3. Porvoo. Salo 13.5. Seinäjoki 16.-17.9. Naantali 7.10.

Teksti: Vesa Rauhala

Kuva: Antero Sirviö