Jere Kalliokoski Motorsport Tiedote 26.4.2016 | Autoliitto

Jere Kalliokoski Motorsport Tiedote 26.4.2016

27.04.2016

Kalliokoski haastajana rallicrossin SM-sarjaan

Autoliitto Härmää edustava Jere Kalliokoski on valmistautunut huolella 7.5. Hyvinkäällä alkavaan rallicrossin SM-sarjaan. Nelivetoinen Super Car-luokan Skoda Fabiaa on huollettu ja testattu.

-Kyllä kaikki alkaa olla meidän osalta valmiina. Moottori on huollettu täysin läpi ja numerot säätöpenkissä olivat kohdallaan. Ajoin reilun 20 kierroksen testin viime sunnuntaina Honkajoella. Hyvältä tuntui, 18-vuotias Jere Kalliokoski toteaa vajaa kaksi viikkoa ennen SM-sarjan aloitusta.

-Kokeilimme kahta eri rengasta ja teimme pieniä alustan säätöjä, alahärmäläinen lisäsi.

Nuoresta iästä huolimatta Kalliokoskella on kokemusta rallicross ja jokamiehenluokan radoista.

-Toki kisarutiinia on vuosien aikana tullut, mutta nyt mennään eri kyytiä ja vastusta Super Careissa riittää, juuri autonasentajaksi valmistunut Jere toteaa nöyränä.

Kalliokoski Motorsport on hionut kynsiään kovaan taistoon huoltoporukan kokoamisella.

-Huolto on tosi tärkeää. Rallicrossissa sattuu ja tapahtuu. Huollon porukan on tiedettävä mitä tehdään, kun sen aika on. Meillä on osaava ja mukava porukka kasassa, Kalliokoski kehuu.

Kalliokosken Skoda Fabialla on ajettu Suomessa muutama kausi. Auto siirtyi Kalliokosken pajalle viime syksynä. Rallicrossissa ei auton vuosimallilla ole liian suurta merkitystä, koska tekniikka ratkaisee ja sen säätäminen. Skodan kohdalla puhutaan reilun 500 hevosvoimista ja yli 700 Nm väännöstä.

Rallicrossin SM-sarjan osakilpailut 2016

7.5. Hyvinkää. 28.5. Kouvola. 9.7. Honkajoki. 20.8. Oulu. 10.9. Kaanaa.

SM-sarjan sivut löytyy osoitteesta: www.rallicross.fi

Kalliokoski Motorsport on facebookissa: www.facebook.com/Kalliokoski-Motorsport-1705884522964944

Jeren seuran, AL Härmän www-sivut löytyy osoitteesta:

www.autoliitto.fi/harma

Teksti ja kuvat: Vesa Rauhala