Jere Kalliokoski Motorsport tiedote 14.2.2016 | Autoliitto

Jere Kalliokoski Motorsport tiedote 14.2.2016

27.04.2016

Kalliokoski tutustui SM-jäärata kilpailuihin

Jere Kalliokosken kilpailukausi on jatkunut viikon välein ajetuissa jääradan SM-kilpailuissa Akaassa ja Paltamossa. Autoliitto Härmää edustava Kalliokoski ajaa kaksivetoisten SM1 ja SM2-luokissa Mercedes Benz C180-autolla. Luokassa yksi ajetaan vakioliukueste eli ns. rallirenkaalla. Luokan kaksi rengas on erikoisliukueste eli ns. pitkäpiikki renkaat.
Akaan kilpailussa Kalliokoski ajoi luokassa yksi sijalle 11 ja luokassa kaksi sijoitus oli seitsemäs. Paltamossa sijoitukset molemmissa luokissa oli seitsemäs.
-Lähtöjen kanssa on ollut vaikeuksia. Paltamossa mentiin tosin parempaan suuntaan. Olin Paltamossa jo luokan yksi alkuerässä toinen, mutta finaalissa tuli sen verran kolarointia, että ihan kärkeen ei ollut mahdollisuutta, Kalliokoski ynnäsi.
-Paltamossa oli pitkäpiikki renkaiden kanssa hiukan ongelmia. Auto toki toimii muuten hienosti. Radat ja järjestelyt ovat olleet molemmissa kilpailuissa onnistuneita, joten siinä mielessä on ollut kiva kisata, alahärmäläinen toteaa. SM-sarjassa ajetaan vielä Kiuruveden ja Kolarin osakilpailut.

Teksti: Vesa Rauhala

Kuva: Tero Lyttinen