Jere Kalliokoski Motorsport Tiedote 1.2.2016 | Autoliitto

Jere Kalliokoski Motorsport Tiedote 1.2.2016

27.04.2016

Suuri seikkailu takana - Kalliokoski ajoi maaliin Arctic Lapland Rallyssa

Autoliitto Härmää edustava Jere Kalliokoski ajoi ensimmäisessä rallissaan Arctic Lapland Rallyssa eli Tunturi rallissa tammikuun viimeisenä viikonvaihteena. B-junioreissa kisannut Jere oli mukana Jukka-Pekka Vistinmäen kartturoimana. Tavoitteena oli maaliin pääsy ja se toteutui. Jere ja Jukka-Pekka olivat B-junioreissa neljäs 12:sta lähtijän joukosta.

Rovaniemen SM-ralli ei ole varmasti ihan helpoin ratkaisu ajaa ensimmäistä ralliaan. Kalliokoski Motorsport otti kuitenkin haasteen vastaan. Kaksi kilpailupäivää, kymmenen erikoiskoetta ja reilu 230 erikoiskoe kilometriä rassaavat niin kalustoa, kuin miehistöäkin.

B-juniorit ajoivat kilpailun ilman ennakkotutustumista. Kalliokoski ja Vistinmäki ajoivat kilpailun järkipäässä, eikä ulosajoja ja rengasrikkoja sattunut.

-Volvossa oli vain muutama tekninen vika, jotka saimme hyvän huollon ansiosta kuntoon. Huolto on rallissakin tärkeä osa, joten kiitos heille, Jere kiittelee.

-Olihan tiedossa, että numerolla 133 ovat tiet osaksi huonossa kunnossa. Vaikka tulimme maltilla, siitä huolimatta auton iskarit on ihan loppu reissun jälkeen. Oli tämä raskas, mutta opettavainen kilpailu. Tässä vaiheessa emme tiedä ajammeko kuinka ralleja, koska rallicross on meidän ykkösjuttu, Kalliokoski listasi.

Jere ajaa tulevana lauantaina Akaassa jääradan SM-kilpailussa kahdessa luokassa Mercedes-Benz C180-autolla.

Teksti ja kuvat: Vesa Rauhala