Jere Kalliokoski Motorsport Tiedote 10.7.2016 (päivitetty 19.7.) | Autoliitto

Jere Kalliokoski Motorsport Tiedote 10.7.2016 (päivitetty 19.7.)

10.07.2016

Kalliokoski Motorsport Tiedote 10.7.2016

Voitolla SM-sarjan johtoon

Kalliokoski ykkönen Honkajoella

Jere Kalliokoski tuuletti lauantaina Super Car-luokan voittoa Honkajoella ajetussa rallicrossin SM-sarjan kolmannessa osakilpailussa. Voitto vei tuoreen varusmiehen SM-johtoon.
Kalliokoski ajoi kolmessa alkuerissä sijoille neljä, kolme ja kolme. Se tarkoitti paikkaa A-finaalissa toiseen riviin. Eturivistä starttasivat kokenut Atro Määttä ja MM-tasollakin kilpaileva Niclas Grönholm. Määttä kiisi startista kärkeen perässään Grönholm. Jere kärkkyi Grönholmin takana ja olisi päässyt kokeilemaan ohitusta sisältä. Järki oli kuitenkin mukana ja jarrutus vältti mahdollisen osuman. Jatkossa finaali kulki niin, että Määttä koki rengasrikon ja Grönholm kolaroi Jukka Lautamäen kanssa. Toiseksi noussut Kalliokoski katsoi tilaisuutensa tulleen alalenkin asfaltti osuudella.
-Pääsin sisältä Atrosta ohi. Sen jälkeen ei ollut mitään hätää, ykkösenä ruutulipulle ajanut Autoliitto Härmää edustava Jere totesi.

A-finaalin jälkeen nähtiin tyytyväinen mies.

-Se on siinä. Urani ehdottomasti hienoin voitto. Meillä oli ennen kilpailua auton kanssa paljon tekemistä moottorin kanssa. Kilpailun aikanakin koneessa oli käyntihäiriötä, mutta onneksi päästiin ajamaan voitosta, Kalliokoski aloitti.

Olosuhteet Honkajoella Pesämäen radalla olivat todella hyvät. Edellisillan ja aamun sade liukasti radan, mutta se kuivui jo alkuerien alussa.

-Honkajoki on tuttu rata. Onhan siitäkin apua, että olemme täällä testanneet autoa, Jere mietti. Alkuviikosta varusmiespalvelukseen Tikkakoskelle astunut Kalliokoski haluaa kiittää monia tahoja, että yleensä pääsi ajamaan.

-Tietenkin varuskunnan kapteenille kiitos, että loma tuli. Huollon porukka teki taas hienon työn ennen kisaa ja sen aikana. Paikalla oli paljon yhteistyökumppaneita ja kavereita. Onpa todella voittajan fiilis, Autoliitto Härmää edustava Jere ynnäsi päivänsä.

Kalliokoski siirtyi voitolla Super Car-luokan SM-pistejohtoon seitsemällä pisteellä. Sarjassa ajetaan vielä kaksi osakilpailua Oulussa ja Akaalla.

Rallicrossin SM-sarjan sivuilla uutisoitiin näin:

www.rallicross.fi/content/fi/36/3298/Alokas%20Kalliokoski%20kiitti%20puo...

Tässä linkki Jeren in car-kuvaukseen A-finaalissa:

www.youtube.com/watch?v=6XtukXRPv3s&feature=youtu.be&app=desktop

Tässä lisäksi muutama linkki, missä Honkajoen kilpailusta uutisointiin:

Rallicrossin SM-kilpailu Honkajoelta on nähtävissä myös Yle Areenassa: http://areena.yle.fi/1-3130527
Kauhavan paikallislehti Komiat-lehti uutisoi Honkajoen kisasta näin: http://www.komiatlehti.fi/uutiset/online-uutiset/kauhavalaiskuljettajat-p%C3%A4%C3%A4osissa-honkajoella-1.2085105
Verkossa ilmestyvässä Urheilu-uutisissa näkyi myös Jeren in-car kuvaus: http://urheiluuutiset.com/hyppaa-kalliokosken-kyytiin-supercar-luokan-a-finaaliin-honkajoella-video
Pohjanmaalla ilmestyvä Ilkka-lehti julkaisi Honkajoen tapahtumista myös:  PDF icon ilkka_10.7.2016_kalliokoski.pdf

Teksti ja kuvat: Vesa Rauhala