Jere Kalliokoski kilpailee Höljesin rallicrosskarnevaaleissa | Autoliitto

Olet täällä

Jere Kalliokoski kilpailee Höljesin rallicrosskarnevaaleissa

26.06.2018

EM-rallicrossin kauden kolmas osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Ruotsin Höljesissä yhdessä MM-rallicrossin kanssa. Ranskalaisessa G-Fors teamissa Renault Cliolla kilpaileva alahärmäläinen Jere Kalliokoski hakee kilpailusta finaalipaikkaa. Kauden avaus ajettiin Barcelonassa, siellä 21-vuotiaalla Kalliokoskella oli tekemistä lähtöjen onnistumisen kanssa. Toinen osakilpailu oli Belgiassa, sieltä irtosi kauden ensimmäinen lähtövoitto, mutta finaalipaikka luisui käsistä kilpakaverin avituksella ja auton tekniikan oikutellessa.

- Ensimmäinen kilpailu Barcelonassa oli aika tuskaista starttien takia, auto meni polvilleen lähdöissä. Belgiassa sain lähdöt onnistumaan, semifinaalissa kuitenkin tuli vähän tälliä, laatikko alkoi hajota ja lopulta vielä jarrutkin katosivat, AL-Härmää edustava Kalliokoski muistelee.

Norjan rajan tuntumassa pienen kylän liepeillä sijaitseva Höljesin rata on saanut vuosien mittaan legendan maineen, eikä syyttä. Paikkakunnan metsiin pesiytyy kilpailuviikolla kymmeniä tuhansia rallicrossfaneja, ja se luo kilpailulle aivan omanalaisen tunnelman. Höljesin kilpailun jokainen kuljettaja haluaa voittaa.

- Höljes on ihan ykkösratoja, ehdottomasti yksi suosikeistani. Ajoin näillä crossikarnavaaleilla jo viime vuonna, se tunnelma on jotain ainutlaatuista. Silloin jäin semifinaaliin, kärki ei ollut kaukana, tultiin aika peräkkäin ruutulipulle. Nyt haluan ajaa finaalissa, se vaatii täydellistä onnistumista ja kovaa työtä, mutta sitä lähden hakemaan. Ranteet kävin voitelemassa Kemorassa, sain ajettavakseni Esko Reiners Motorsportin R-Lite Fiestan, täytyy kiittää hienosta mahdollisuudesta kokeilla uutta, ja olihan makea peli, Kallikoski kertoo.

Kilpailu Höljesissä alkaa perjantaina 29.6. harjoituksilla, lauantaina ajetaan kaksi alkuerää, sunnuntaina on luvassa myös kaksi alkuerää sekä semifinaalit ja finaali.   

Kalliokoski Motorsport Facebook

Kuvat: G-Fors, Belgian osakilpailusta. 

Jaa muillekin

Jaa muillekin