Anssi Valkosen tiedote 16.9.2018 - Valkonen rallasi sarjamestariksi | Autoliitto

Anssi Valkosen tiedote 16.9.2018 - Valkonen rallasi sarjamestariksi

16.09.2018

Anssi Valkonen – Jani Pohto BMW 325 Tiedote 16.9.2018

Valkonen rallasi sarjamestariksi

Autoliitto Härmää edustavat Anssi Valkonen ja kartanlukijansa Jani Pohto varmistivat lauantaina Espoossa ajetussa rallissa BMW Xtreme-rallisarjan voiton. Kaksikko voitti kilpailun 25 sekunnilla. Kilpailun luonne Valkosen osalta muuttui kolmannella erikoiskokeella, kun pahinpana uhkana sarjapisteissä ollut Veli-Matti Havelin keskeytti.

-Havelinin keskeytyksen jälkeen aloimme varmistelemaan maaliinpääsyä. Ajaminen ei ollut normaalin rentoa ja vesisade teki ajamisesta vieläkin tarkemman, kauhavalainen Valkonen sanaili. Voitto ja Havelinin keskeytys tarkoitti Valkoselle ja Pohdolle sarjamestaruuden varmistumista jo ennen sarjan päätöskilpailua.

-Kauden tavoite oli sarjan mestaruus ja se on nyt saavutettu. Olemme ajaneet tasaisen ja ehjän kauden, Valkonen tilitti.

Anssin veli Matias Valkonen on puolestaan junioreiden mestari samassa sarjassa.

Teksti: Vesa Rauhala
Ajokuva: Marko Kyöstilä