Kaikki ajankohtaiset

Valkonen Motorsport tiedote 3.10.2022

18.10.2022, klo 19.22
Anssi Valkonen SM 2022 Kouvola

Valkonen Motorsport
Anssi Valkonen & Jani Pohto
Skoda Fabia R5
Ralli SM Tiedote 3.10.

Valkonen ehjällä ajolla maaliin Kouvolan SM-rallissa
” Koko ajan tuntui, että tullaan hyvin, mutta aika näytti toista”
Anssi Valkosen ja kartanlukijansa Jani Pohdon taival rallin SM-sarjassa jatkui kauden viimeisessä osakilpailussa Kouvolassa. AL-Härmää edustavan kaksikon vauhti oli suurempia virheittä hyvää, mutta sarjan taso näytti taas miten kovaa kärjessä mennään. Perinteinen SM-sarjan osakilpailu O.K Auto-ralli Kouvolassa ajettiin vuosia kilpailunjohtajana toimineen hiljan ennen rallia kuolleen Juha Koskelan muistolle. Seitsemästä erikoiskokeesta ensimmäinen ajettiin kertaalleen, muut kolme kurvailtiin kahteen kertaan.
-Mielestäni ajossamme oltiin samassa vauhdissa, kun muissakin osakilpailuissa,
mutta kello näytti toista, Valkonen aloitti.

Erikoiskoe ajat kovatasoisessa SM1-luokassa sijoittuivat kuuden ja seitsemän joukkoon. Aikaerot erikoiskokeella olivat kärkeen 15 sekunnin molemmin puolin. Maalissa sijoitus oli luokan ja yleiskilpailun kahdeksas. Eroa edellä olevaan Riku Tahkoon tuli 24,5 sekuntia.
-Koko ajan tuntui, että tullaan hyvin, mutta aika näytti toista. Janin kanssa kabiinissa oli paras fiilis koko kaudella, mutta ihmetyttää miten paljon jäimme, Valkonen mietti. Valkonen ja Pohto ajoivat nelivetoisten aloituskaudella loppupisteissä sijalle seitsemän. Saldoon mahtuu kaksi keskeytystä, mutta mikä parasta yksi erikoiskokeen pohja-aika.
Teksti: Vesa Rauhala

Anssi Valkonen SM 2022 Kouvola