Kaikki ajankohtaiset

Valkonen Motorsport tiedote 29.8.2022

18.10.2022, klo 19.26

Valkonen Motorsport
Anssi Valkonen-Jani Pohto AL-Härmä
Skoda Fabia R5
Tiedote 29.8.

Mikkelin SM-ralli loppui lyhyeen
Anssi Valkosen ja Jani Pohdon SM-ralli Mikkelissä päättyi ulosajoon toisella erikoiskokeella. Miehet on kunnossa ja autokaan ei ole pahoin ottanut ittehensä. Savolaiset osin nopeat ja ”äkkipiätä” kääntyvät korkeuseroja olevat tiet toivat taas rallihemmoille tekemisen paikan seitsemän erikoiskokeen verran. Jo ennakkoon Anssi Valkonen mietti, että kisan toinen erikoiskoe olisi se vaikein. Ensimmäisen erikoiskokeen lopussa oli nuotituksen jälkeen laitettu risteykseen heinäpaali, josta kilpailijoita oli tiedotettu. Valkonen ja Pohto saapuivat ek:n maaliin SM1-luokan
kuudentena 15,5 sekuntia pohja-ajasta. Eli oltiin samassa vauhdissa, mitä koko kauden aikana. Toki mainittu heinäpaali sai kosketuksen.
-Nuotitus aikana paalia ei ollut, mutta tuli vain ajettua ahnaasti ja paaliin tuli osuma ilman suurempia vauriota, Valkonen puuskutti pätkän maalissa.

Sisäreunasta kiveen ja ulos
Toisella erikoiskokeella Skoda ajautui ojaan ja edessä oli keskeytys.
-Ajolinjani meni sisäreunaa ja siellä olleesta kivestä se lähti. Auto kaatui ja eturipustuksen pettäminen esti jatkamisen. Minä ja Jani olemme kunnossa, AL- Härmää edustava Valkonen totesi.

Teksti: Vesa Rauhala