Kaikki ajankohtaiset

Rantaset kisasivat koko jääradan SM-sarjan

30.3.2023, klo 09.59

AL-Härmän Minea ja Jesper Rantanen olivat mukana tutusti crosskarteissa jääradan SM-sarjassa. Minean sijoitus luokassa 85-cc oli kuudes. Luokassa kilpailtiin Suomen juniorimestaruudesta. Minea ajoi kaikki kolme kilpailua.

-”Olen tyytyväinen sijoitukseen, vähän jäi harmittamaan, kun ensimmäisessä kisassa crosskarttiin tuli käyntihäiriö A-finaalissa. Ensimmäinen kausi jääradalla oli mielenkiintoinen, kun radalla oli samaan aikaan kymmenen kuljettajaa. Tykkään kyllä talvella ajaa enemmän sprinttiä kuin jäärataa, Minea iloitsi.

Jesperin ajamssa Xtrem Junior-luokassa ajettiin suomenmestaruudesta. Jesperin sijoitus luokassa Xtrem Junior-oli viides.. Ensimmäisessä kilpailussa Ylivieskassa crosskartissa oli selkeästi liian vähän kulkua. Morjärvellä ajettaviin kahteern osakilpailuun tehtiin paljon töitä. Junnuauto saatiin lähtemään paremmin ja kulkua saatiin selkeästi enemmän. Testejä ei ehditty ajamaan, sillä penkitys tehtiin juuri ennen Ruotsiin lähtöä.

-Lämmittelyradalla kävin ottamassa muutaman lähdön ja sain ne onnistumaan hyvin. Kisassa lähdöt onnistui jo Ylivieskaa paremmin ja kulkuakin oli, mutta ei riittävästi. Voimaa pitäisi saada lisää. Tavoitteena on saada Xtrem Junior kesäksi sellaiseen kuntoon, että sillä voi ajaa mitalleista. Xtrem Junior luokan viides tila SM:sä on ihan ok ja parempaan ei kyllä tuolla kalustolla pystynyt, Jesper tilitti.

Teksti: Marina Rantanen
Kuvat: Vesa Rauhala