Tiepalvelu moottoripyöräilijän turvana

Rengas puhki, tankki tyhjänä. Mitä tehdä, kun moottoripyörä sanoo sopimuksensa irti kesken reissun? Autoliiton tiepalvelu hoitaa vuosittain lähes 70 000 avustustapausta. Kesäkaudella avustettavien joukkoon mahtuu myös runsaasti moottoripyöräilijöitä. Kaksipyöräisellä  on mukava kiitää pieniä mutkateitä, mutta ongelman osuessa kohdalle avun saaminen syrjäseudulle voi olla monen mutkan takana. Motoristin kannattaa varautua ongelmatilanteisiin ja selvittää etukäteen, mistä apua saa, jos matka katkeaa.

eeva referenssi

Lomamatkalla Etelä-Ruotsissa moottoripyörästä hajosi toisioveto. Autoliitto hoiti hinauksen korjaamolle ja meille majoituksen. Matka jatkui seuraavana päivänä.

Eeva, Espoo

Autoliiton Plus- ja Premium-jäsenyydet sisältävät veloituksettoman tiepalvelun, joka on voimassa Suomen lisäksi yli 40 Euroopan maassa. Apua voi tilata suomen kielellä joko puhelimitse tai Autoliiton mobiilisovelluksen kautta, jolloin myös paikkatiedot välittyvät suoraan Autoliittoon ja apu osataan toimittaa oikeaan osoitteeseen, vaikka seutu olisi ajajalle vieras. Ulkomailla avustetaan alle 15-vuotiaita ajoneuvoja.

Autoliiton Tiepalvelu pelastaa pinteestä ajoitpa sitten autolla tai moottoripyörällä, olipa kulkupeli oma tai lainassa – ja olitpa kuljettaja tai kartanlukija, sillä Tiepalvelu on voimassa myös silloin, kun et itse edes aja vaan istut kyydissä! Ajoneuvo pyritään ensisijaisesti korjaamaan tien päällä niin, että matka jatkuu. Jos tämä ei ole mahdollista, Tiepalvelu auttaa sinut ja matkaseurueesi perille määränpäähän.

Kaksipyöräisten taikaa Moottorissa

Autoliiton jäsenyyteen kuuluu myös Moottori-lehti, joka ilmestyy 9 kertaa vuodessa. Moottorista löydät paljon tuhtia asiaa moottoripyöräilijälle: matkakertomuksia, ajovinkkejä, koeajoja, vakuutusvertailuja ja paljon muuta!

Lue lisää Moottorin sivuilta

Moottoripyörämatkan suunnittelu

Kun suunnittelet kesän moottoripyöräreissuja, Autoliiton jäsenenä voit hyödyntää Reitinsuunnittelu-työkaluamme. Sen avulla reitin suunnittelu, majoituksen varaaminen ja aktiviteettien valinta käy helposti.

Mikäli mielit ulkomaille, voit helposti tarkistaa maakohtaiset tieliikennemääräykset Autoliiton matkailusivulta.