Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volvo XC90 2003

etutörmäys 14 (88%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 34 pistettä
jalankulkijatörmäys 10 (28%)

Volvo XC90:n äärimmäisen vahva kori suojaa matkustajat erittäin hyvin sekä etu- että sivutörmäyksessä. Rakenteiden muodonmuutokset ja sisääntyöntymiset olivat minimaalisen pieniä. Rintakehän kuormitus etutörmäyksessä jäi pieneksi. Turvaistuimet osoittautuivat erittäin hyviksi ja ne täyttivät kaikki EuroNCAP-kriteerit. XC90:een voidaan asentaa kaikki erikokoiset ISOFIX-turvaistuimet. Jalankulkijoiden suoja oli tämän luokan autoille tyypillinen.

Etutörmäys

Kori kesti törmäyksen poikkeuksellisen hyvin. Jalkatilan ja oviaukon muodonmuutokset olivat erittäin pieniä. Poljinten pitkittäinen ja liike jäi niin ikään vähäiseksi. Kuljettajan ja matkustajan polvet olivat lievässä vaarassa loukkaantua kojelaudan takaisten kovien rakenteiden osumista. Kaikki turvavyöt ovat kolmipistevöitä. Kaikkien takaistuinten selkänojat ovat alastaitettavia. Testaajat antoivat kiitosta takaistuinten suunnittelulle: niitä voi käyttää vasta kun pääntuet on nostettu asianmukaisesti pystyyn. Takaistuimen keskipaikalla on istuimeen integroitu lasten korokeistuin.

Sivutörmäys

Testinuken rekisteröimät törmäysarvot olivat tasapainoisia ja EuroNCAP-testien kaikkien aikojen pienimpiä. Istuimeen asennettu rintakehää ja mahaa suojaava sivuturvatyyny sekä päätä suojaava sivuturvatyyny suojasivat kuljettajan sekä sivutörmäys- että pylvästestissä. Päätä suojaava sivuturvatyyny suojasi myös toisella ja kolmannella rivillä matkustaneita.

Lasten turvaistuin

Volvo-merkkisten turvaistuinten suoja oli molemmissa testeissä erittäin hyvä, ja turvaistuimet täyttivät kaikki EuroNCAP-kriteerit. Turvaistuimista ja ajoneuvosta löytyvät ohjeet turvaistuinten käytöstä todettiin hyviksi. Volvo XC90:n vakiovarusteisiin kuuluu matkustajan etuturvatyyny. Tämän turvaistuimelle aiheuttamasta vaarasta varoitetaan kojelaudan matkustajan puoleisesta päästä löytyvällä kaaviolla. Myös kiinteästi asennetut varoitusmerkinnät matkustajan aurinkolipan molemmilla puolilla kertovat etumatkustajan paikalle selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa lapselle aiheutuvasta hengen- ja loukkaantumisvaarasta.

Törmäys jalankulkijaan

Konepelti suojasi jonkin verran lasten ja aikuisten päähän kohdistuneissa osumissa. Puskuri ja konepellin reuna osoittautuivat kuitenkin vaarallisiksi. Volvoa kehotetaan huomioimaan jalankulkijoiden suoja paremmin.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2003
 • Auton valmistaja:

  Volvo
 • Malli:

  XC90
 • Autoluokat:

  Isot maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä