Volvo XC60

aikuismatkustajien suoja 37,2 pistettä (98%)
lapsimatkustajien suoja 42,9 pistettä (87%)
jalankulkijan suoja 31,9 pistettä (76%)
turvavarusteet 11,4 pistettä (95%)

Volvo XC60 sai tulokseksi 5 tähteä

Volvo XC60:n turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla, lisävarusteena etumatkustajan paikalla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä takamatkustajan rintakehän suoja oli vähäinen, mutta etu- ja takamatkustajan kaikki muut vartalonosat saivat hyvän.

Sivutörmäystestissä ja sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä XC60 suojasi hyvin kaikkia elintärkeitä vartalonosia ja sai täydet pisteet.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet sekä takaistuimet suojasivat piiskaniskuvammoilta hyvin. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä onnistui estämään törmäykset kaikissa taajamanopeuksilla tehdyissä testeissä ja sai täydet pisteet.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä 10-vuotiasta ja kuusivuotiasta simuloivat testinuket saivat hyvän tai riittävän suojan kaikille vartalonosille.

Sivutörmäystestissä suoja oli hyvä kummankin nuken kaikille vartalonosille. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

XC60:n konepelti suojasi jalankulkijan päätä valtaosin hyvin tai riittävästi.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä kaikissa testatuissa kohdissa ja sai täydet pisteet. Jalankulkijan lantion suoja oli vaihtelevaa.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee niin jalankulkijat kuin toiset ajoneuvot. Järjestelmä toimi testeissä hyvin, ja sai täydet pisteet.

Turvavarusteet

Nopeusavustin tunnistaa kulloinkin voimassa olevan nopeusrajoituksen ja ilmoittaa sen kuljettajalle, joka voi asettaa nopeudenrajoittimen tähän nopeuteen. Vakiovarusteinen aktiivinen kaistavahti varoittaa kuljettajaa, mikäli auto on ajautumassa pois ajokaistalta ja ohjaa auton takaisin kaistaviivojen väliin. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin maantienopeuksilla tehdyissä testeissä, ja onnistui estämään törmäykset kaikissa tilanteissa. Järjestelmä sai täydet pisteet.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Volvo
 • Malli:

  XC60
 • Autoluokat:

  Isot maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  98%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  87%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  76%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  95%
  100%