Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volvo XC60 2008

etutörmäys 16 (100%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 3
kaikkiaan 37 pistettä
jalankulkijatörmäys 17 (47%)
lasten suoja 39 (80%)

Volvo XC60 sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudessa ja neljä tähteä viidestä lapsiturvallisuudessa. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli kaksi tähteä neljästä.

XC60:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Kaikissa turvavöissä on esikiristimet; etuistuimilla on vielä mukautuvat voimanrajoittimet. Turvavyömuistutin on kaikille matkustajille. Koko istuin suojaa matkustajien niskaa ja selkärankaa peräänajossa tapahtuvassa piiskailmiössä. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja luistonesto, korin kallisteluja vakauttava järjestelmä, ympäriajosuoja, ABS-jarrut, hätäjarrutehostin ja sähköinen jarruvoiman jako. Lisäksi autossa oli Volvon City Safety -järjestelmä, joka ehkäisee onnettomuuksia alhaisissa kaupunkinopeuksissa.

Etutörmäystesti

XC60:n matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa: A-pilari siirtyi taaksepäin vain 3 mm. Ohjauspylväs on suunniteltu painumaan kasaan vaakasuunnassa ja poispäin kuljettajasta. Tämä tarjoaa kolarissa lisätilaa ja siten myös lisäturvaa kuljettajan jaloille. Mukautuvat voimanrajoittimet toimivat hyvin: ne huomioivat istuimen asennon ja onnettomuuden vakavuuden. Kuljettajan ja etumatkustajan polvien ja reisien suoja oli hyvä. Volvo pystyi myös näyttämään, että suoja olisi yhtä hyvä erikokoisille sekä erilaisissa asennoissa istuville matkustajille.

Sivutörmäystesti

Täydet pisteet.

Lapsiturvallisuus

Molemmat testinuket sijoitettiin matkustamaan selkä menosuuntaan. XC60 sai 3-vuotiaan lapsen testistä täydet pisteet ja menetti vain vajaan pisteen 1,5-vuotiaan lapsen suojasta. Tieto turvatyynyn tilasta jää kuitenkin kuljettajalle epäselväksi. Myös varoitustarra istuimen vääränlaisesta käytöstä oli epäselvä, eikä sitä ollut kiinnitetty pysyvästi. Isofix-kiinnikkeiden sijainti takaistuimen reunapaikoilla oli merkitty sekin epäselvästi.

Turvavyömuistutin

XC60:ssa on turvavyömuistutin kaikille matkustajille.

Jalankulkijaturvallisuus

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijasuojasta. Lisätestit osoittivat kuitenkin, että puskurin keskiosan rakenteiden tarjoama suoja oli heikko. Konepeitto arvioitiin kohtalaisesti suojaavaksi lapsen pään todennäköisten iskemäkohdan osalta. Aikuisen kohdalla suoja oli kuitenkin heikko.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2008
 • Auton valmistaja:

  Volvo
 • Malli:

  XC60
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä