Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volvo V70 2009

aikuismatkustajien suoja 32/36 (88 %)
lasten suoja 41/49 (84 %)
jalankulkijatörmäys 16/36 (43 %)
turvavarusteet 5/7 (71 %)

Volvo V70 sai tulokseksi 5 tähteä

Volvo V70:n tulokset on laskettu uuden arvosteluasteikon mukaisesti. Auto on testattu ensimmäisen kerran vuonna 2007, eikä siihen ole sen jälkeen tehty muutoksia.

Volvo V70:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Autossa on kasaan painuva ohjauspylväs. Etu- ja takaistuimilla on turvavöiden esikiristimet, edessä on myös voimanrajoittimet. Autossa on Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten takaistuimilla ja turvavyömuistuttimet kaikilla istuimilla. Auto on varustettu WHIPS-järjestelmällä, joka ehkäisee kaula- ja selkärangan piiskaniskuvammoja peräänajotilanteissa. V70:ssa on myös ABS-jarrut hätäjarrutustehostimella sekä DTSC-ajonvakautusjärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamo säilytti törmäyksessä hyvin muotonsa. Ohjauspylväs ja -pyörä siirtyivät eteenpäin, ja antoivat näin lisää tilaa kuljettajan päälle ja rintakehälle. Testinukkien lukemat osoittivat, että kuljettajan ja matkustajan polvet ja reisiluut olivat hyvin suojattuja. V70 suojaisi yhtä tehokkaasti erikokoisten ja eri istuma-asennoissa istuvien kuljettajien ja matkustajien jalkojen yläosaa. Sivutörmäystestistä auto sai täydet pisteet.

Pylvästestissä sivuturvatyynyt laukesivat myöhässä, mikä esti päätä suojaavaa turvaverhoa toimimasta täydellisesti. Tämä aiheutti pisteiden vähennyksen. Volvo oli tyytymätön auton suoriutumiseen testissä ja korjasi turvatyynyongelman. Euro NCAP suostui uuteen testiin sillä ehdolla, että kaikkiin V70-autoihin tehdään kyseinen korjaus. Volvo on tehnyt korjauksen kaikkiin tuotannossa oleviin autoihin ja on myös kutsunut auton jo ostaneet teettämään muutokset jälleenmyyjän luona. Valitettavasti turvaverhon ongelma toistui myös korjauksen jälkeen.

Lasten suoja

Testinukeista saatujen lukemien perusteella Volvo V70 sai täydet pisteet 18 kuukauden ikäisen ja kolmivuotiaan suojasta sekä etu- että sivutörmäystestistä. Etuistuimen turvatyyny voidaan kytkeä pois käytöstä Volvo-liikkeessä, joten selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käyttö on tämän jälkeen mahdollista. Asiasta varoittava tarra ei kuitenkaan ole riittävän selkeä. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia takaistuimilla ei ollut merkitty riittävän selkeästi.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jalkojen suojasta. Konepeiton suoja lapsen päälle oli enimmäkseen kohtalainen. Konepeiton suoja aikuisen päälle oli kuitenkin valtaosin huono, kuten myös konepeiton etureunan suoja.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena kaikissa malleissa. Samoin ovat kuljettajan ja etumatkustajan turvavyömuistuttimet.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Volvo
 • Malli:

  V70
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  88%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  43%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%