Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volvo V70 2007

etutörmäys 15 (94%)
sivutörmäys 17 (94%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 34 pistettä
jalankulkijatörmäys 16 (44%)
lasten suoja 41 (84%)

Volvo V70 sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta ja neljä tähteä viidestä lapsiturvallisuudesta. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli kaksi tähteä neljästä.

Volvo V70:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvatyyny. Autossa on kasaan painuva ohjauspylväs. Etu- ja takaistuimilla on turvavöiden esikiristimet, edessä lisäksi myös voimanrajoittimet. Autossa on Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten takaistuimilla ja turvavyömuistuttimet kaikilla istuimilla. Auto on varustettu WHIPS-järjestelmällä, joka ehkäisee kaula- ja selkärangan piiskaniskuvammoja peräänajotilanteissa. Volvossa on myös ABS-jarrut hätäjarrutustehostimella sekä DTSC-ajonvakautusjärjestelmä.

Etutörmäystesti

Matkustamo säilytti törmäyksessä hyvin muotonsa. Ohjauspylväs ja -pyörä siirtyivät eteenpäin, ja antoivat näin lisää tilaa kuljettajan päälle ja rintakehälle. Testinukkien lukemat osoittivat, että kuljettajan ja matkustajan polvet ja reisiluut olivat hyvin suojattu. Volvo pystyi osoittamaan, että V70 suojaisi erikokoisten ja eri istuma-asennoissa istuvien kuljettajien ja matkustajien jalkojen yläosaa yhtä tehokkaasti.

Sivutörmäystesti

Auto sai täydet pisteet sivutörmäystestissä. Pylvästestissä sivuturvatyynyt laukesivat kuitenkin liian myöhään, jonka seurauksena tyynyt eivät täyttyneet kokonaan. Tästä seurasi autolle pistemenetys. Volvo ei tyytynyt tähän testitulokseen, vaan etsi ratkaisun turvatyynyn täyttymisen ongelmiin. EuroNCAP suostui testin uusimiseen sillä edellytyksellä, että kyseinen muutos tehtäisiin kaikkiin autoihin. Volvo on ottanut uuden ratkaisun käyttöön kaikissa tuotannossa olevissa autoissa sekä julkaissut takaisinkutsun jo myytyjen autojen omistajille. Heitä pyydetään korjauttamaan autonsa Volvo-liikkeessä. Valitettavasti sama ongelma esiintyi myös uusintatestissä, eivätkä turvatyynyt täyttyneet kunnolla.

Lapsiturvallisuus

Testinukeista saatujen lukemien perusteella Volvo V70 sai täydet pisteet 18 kuukauden ikäisen ja kolmivuotiaan suojasta sekä etu- että sivutörmäystestistä. Etuistuimen turvatyyny voidaan kytkeä pois käytöstä Volvo-liikkeessä, joten selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käyttö on tämän jälkeen mahdollista. Asiasta varoittavat tarrat eivät kuitenkaan ole riittävän selkeitä. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia takaistuimilla ei ollut merkitty riittävän selkeästi.

Turvavyömuistutin

Volvossa on turvavyömuistuttimet kaikilla istuimilla. Järjestelmä ei kuitenkaan välittömästi kertonut kuljettajalle sitä, ketkä matkustajista olivat kiinni vöissä ja ketkä eivät, jos joku takaistuimella irrotti vyönsä kesken matkan.

Jalankulkijaturvallisuus

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jalkojen suojasta. Konepeiton suoja lapsen päälle oli enimmäkseen kohtalainen. Konepeiton suoja aikuisen päälle oli kuitenkin enimmäkseen huono, kuten myös konepeiton etureunan suoja.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2007
 • Auton valmistaja:

  Volvo
 • Malli:

  V70
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä