Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volvo S40 2004

etutörmäys 13 (81%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 3
kaikkiaan 34 pistettä
jalankulkijatörmäys 18 (50%)
Lasten suoja 38 (78%)

Volvon kori on erittäin vahva ja vakaa. Viiden tähden tulokseen S40 pääsi uusintatestin jälkeen; EuroNCAP salli uuden pylvästestin oven kehykseen tehtyjen muutosten jälkeen. Ensimmäisessä testissä päätä suojaava sivuturvatyyny osui oven kehykseen. Turvajärjestelmät ja turvatyynyt suojasivat matkustajat hyvin, eivätkä kuljettajan pää ja rintakehä osuneet ohjauspyörään. Sivutörmäyssuoja oli erittäin hyvä. Turvavyömuistuttajat toimivat S40:n kaikilla istuinpaikoilla. Molempien lasten suoja oli niin ikään hyvä. jalankulkijoiden suoja oli kohtalainen, tulos jäi vain pisteen päähän kolmesta tähdestä.

Etutörmäys

Turvajärjestelmään kuuluvat kaksivaiheiset kuljettajan ja matkustajan etuturvatyynyt, kuljettajan kaksivaiheiset ja etumatkustajan yksivaiheiset turvavyön esikiristimet sekä turvapysäyttimet. Nämä toimivat hyvin, tosin kuljettajan rintakehä kuormittui hiukan. Kuljettajan polvet vaarantuivat kojelaudan alaisten rakenteiden osumista. S40:n korin rakenne on erittäin vahva, muodonmuutokset kynnyksen, pilarien ja jalkatilan alueilla jäivät erittäin pieniksi. Kaikilla takaistuimen paikoilla on kolmipisteturvavyöt, reunapaikkojen vöissä lisäksi turvapysäyttimet.

Sivutörmäys

Sivutörmäystestin tulos oli erittäin hyvä. Turvajärjestelmään kuuluvat istuimeen asennetut rintakehää ja lantiota sekä erilliset päätä suojaavat sivuturvatyynyt. Jälkimmäiset suojasivat myös takana matkustavia.

Lasten turvaistuin

Molemmat lapset istuivat Volvo-merkkisissä turvaistuimissa selkä menosuuntaan. Nämä asennettiin paikoilleen turvavöillä ja tukijalalla. Molemmat lapset olivat hyvin suojattuina sekä etu- että sivutörmäyksessä. Turvatyynyn varoitusmerkinnät löytyivät kaaviosta kojelaudan matkustajan puoleisessa päässä sekä tämän alapuolelta kolmikielisenä tekstinä. Molemmat ovat irrotettavissa, mutta näissä oli asianmukaiset varoitukset selkä menosuuntaan turvatyynyn taakse asennetun turvaistuimen aiheuttamasta vaarasta lapselle.

Törmäys jalankulkijaan

Konepellin etureuna toi poikkeuksellisesti pisteitä jalankulkijatestissä. Myös lasten ja aikuisten päähän kohdistuvien iskujen alueilla suojaa oli hyvin, mutta puskuri on jalankulkijoille vaarallinen.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2004
 • Auton valmistaja:

  Volvo
 • Malli:

  S40
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä