Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volvo C30 2009

aikuismatkustajien suoja 33/36 (91 %)
lasten suoja 38/49 (78 %)
jalankulkijatörmäys 9/36 (26 %)
turvavarusteet 5/7 (71 %)

Volvo C30 sai tulokseksi 5 tähteä

Volvo C30:n tulokset on laskettu uuden arvosteluasteikon mukaisesti. Auto on testattu ensimmäisen kerran vuonna 2007, eikä siihen ole sen jälkeen tehty muutoksia.

C30:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, kasaan painuva ohjauspylväs, sivuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja SIPS-sivutörmäyssuojajärjestelmä. Etu- ja takaistuimilla on turvavöiden esikiristimet, edessä on lisäksi voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten. Autossa on DSTC-ajonvakautusjärjestelmä, jarruassistentti, kuollutta kulmaa tarkkaileva BLIS-järjestelmä, WHIPS-järjestelmä, joka ehkäisee kaula- ja selkärangan piiskaniskuvammoja peräänajotilanteissa sekä IDIS-tietojärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

Ohjauspylväs painui sisäänpäin törmäystilanteessa, tarjoten näin suuremman turvan kuljettajalle. Kuljettajaa esittävä testinukke keräsi testissä täydet pisteet. Kojelaudan jäykät rakenteet aiheuttivat kuitenkin loukkaantumisriskin kuljettajan ja etumatkustajan polville sekä reisille. Sivutörmäystestissä auto sai täydet pisteet. Takaistuimelle asennettu lasten turvaistuin esti kuitenkin päätä suojaavaa turvaverhoa täyttymästä kunnolla, mikä vaikutti auton tulokseen kuljettajan päähän kohdistuvan iskun osalta. Pylvästestissä testinuken kylkiluista voitiin havaita, että rintakehän saama suojaus oli vähäistä. Etuistuimet ja pääntuet antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

C30 sai täydet pisteet puolitoistavuotiaalle lapsimatkustajalle tarjoamasta suojasta. Etumatkustajan paikalla oleva turvatyyny voidaan kytkeä pois päältä Volvo-jälleenmyyjillä, minkä jälkeen selkä menosuuntaan sijoitettava lastenistuin voidaan asentaa paikalle. Turvatyynyn poiskytkin voidaan ostaa lisävarusteena. Järjestelmä ei kuitenkaan anna kuljettajalle riittävän selkeää tietoa turvatyynyn tilasta. Isofix-kiinnikkeiden sijainti oli epäselvästi merkitty.

Jalankulkijatörmäys

Konepeiton etuosa jäi testissä pisteittä ja konepeitto sai kokonaisuudessaan arvosanaksi heikko. Auton puskuri sai puolestaan arvosanaksi kohtalainen.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena kaikissa malleissa. Samoin kuljettajan ja etumatkustajan turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Volvo
 • Malli:

  C30
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  91%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  78%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  26%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%