Volkswagen Touareg

aikuismatkustajien suoja 33,9 pistettä (89%)
lapsimatkustajien suoja 42,4 pistettä (86%)
jalankulkijan suoja 34,6 pistettä (72%)
turvavarusteet 10,6 pistettä (81%)

VW Touareg sai tulokseksi 5 tähteä

VW Touaregin turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja, lisävarusteena takamatkustajien paikoilla
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja, lisävarusteena takamatkustajien paikoilla
Polviturvatyyny: lisävarusteena kuljettajan ja etumatkustajan paikalla
Turvavöiden esikiristimet: kuljettaja, etumatkustaja
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja matkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan. Kuljettajan rintakehän suoja oli vähäinen.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan ja takamatkustajan rintakehän suoja oli vähäinen, mutta muiden vartalonosien suoja oli hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan ja Touareg sai täydet pisteet. Sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suoja oli vähäinen.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien sekä takaistuinten suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Vakiovarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla tehdyissä testeissä.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä sekä kuusivuotiasta että 10-vuotiasta simuloivat testinuket saivat hyvän tai riittävän suojan kaikille vartalonosille. Sivutörmäystestissä molemmat nuket saivat hyvän suojan.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Touaregissa on aktiivinen konepelti, joka nousee järjestelmän tunnistaessa törmäyksen jalankulkijaan ja tekee siten tilaa konepellin ja moottorin kovien osien väliin. Järjestelmä toimi hyvin eri nopeuksilla ja erikokoisiin jalankulkijoihin osuessa. Konepelti suojasi jalankulkijaa lähes kaikissa kohdissa hyvin tai riittävästi.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä, ja Touareg sai tästä täydet pisteet. Jalankulkijan lantion saama suoja oli huono lähes kaikissa puskurin kohdissa. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee niin jalankulkijat kuin toiset ajoneuvot. Järjestelmä toimi testeissä hyvin tai riittävästi.

Turvavarusteet

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi maantienopeuksilla tehdyissä testeissä hyvin. Touareg tunnistaa paikallisen nopeusrajoituksen ja ilmoittaa sen kuljettajalle, joka voi asettaa nopeudenrajoittimen tähän nopeuteen. Järjestelmä toimi testeissä riittävän hyvin. Aktiivinen kaistavahti varoittaa kuljettajaa ja ohjaa auton takaisin kaistalle.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2018
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Touareg
 • Autoluokat:

  Isot maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  89%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  72%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  81%
  100%