Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen Touareg 2004

etutörmäys 14 (88%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 33 pistettä
jalankulkijatörmäys 17 (47%)
Lasten suoja 17 (19%)

Touaregin erittäin vahva kori suojasi matkustajia hyvin. Turvajärjestelmään sisältyvät kaksivaiheiset etuturvatyynyt, etuturvavöiden esikiristimet ja turvapysäyttimet, istuimiin asennetut sivuturvatyynyt sekä turvaverhot. Lasten suojaus oli erittäin hyvällä tasolla. Jalankulkijoiden suoja ei sen sijaan ollut paras mahdollinen.

Etutörmäys

Korin muodon muutokset olivat törmäyksessä minimaalisia. Kaksivaiheiset etuturvatyynyt sekä etuturvavöiden esikiristimet ja turvapysäyttimet rajoittavat matkustajien liikettä eteenpäin törmäyshetkellä. Yhdessä vahvan korirakenteen kanssa matkustajien rintakehään ja jalkoihin kohdistunut rasitus jäi pieneksi. Osuma kuljettajan puoleisen kojelaudan joustamattomiin rakenteisiin aiheutti kuitenkin loukkaantumisvaaran molempiin polviin. Kynnyksen ja jalkatilan muodonmuutokset jäivät pieniksi, ja polkimien liike oli hallittu.

Sivutörmäys

Erittäin vaikuttavaan sivutörmäyssuojaan kuuluvat istuimeen asennetut ylävartaloa suojaavat sivuturvatyynyt sekä turvaverhot. Jälkimmäiset suojaavat myös takana matkustavia. Touareg sai täydet pisteet sekä sivu- että pylvästestistä.

Lasten turvaistuin

Etumatkustajan turvatyyny on kytkettävissä pois päältä joko itse tai jälleenmyyjän toimesta. Turvatyynyn tila näkyy sekä keskikonsolista että mittaristolta. Turvatyynyn varoitusmerkinnät löytyivät irrotettavasta kaaviosta kojelaudan matkustajan puoleisessa päässä sekä tuulilasiin kiinnitetystä irrotettavasta tekstistä. Kumpikaan ei varoita lapselle aiheutuvasta hengen- ja loukkaantumisvaarasta asennettaessa turvaistuin selkä menosuuntaan etumatkustajan paikalle turvatyynyä vasten. Vanhempi lapsi istui Britax Römer Duo Plus -istuimessa, joka oli asennettu paikoilleen ISOFIX- ja istuinten yläpuolisilla kiinnikkeillä. 18 kuukauden ikäinen lapsi istui selkä menosuuntaan Britax Römer BabySafe -istuimessa, joka oli kiinnitetty turvavöihin. Molemmat lapset olivat hyvin suojattuja, joskin vanhemman lapsen rintakehään kohdistunut rasitus jäi etutörmäyksessä aavistuksen hyvästä tuloksesta.

Törmäys jalankulkijaan

Jalankulkijoiden suoja ei ole valitettavasti auton sen matkustajille tarjoaman suojan tasolla. Aikuisen pään todennäköiset iskukohdat suojasivat jonkin verran, mutta konepellin muut osat ja puskuri ovat jalankulkijoille vaarallisia.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2004
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Touareg
 • Autoluokat:

  Isot maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  1/5 tähteä