Volkswagen Tiguan 2016

aikuismatkustajien suoja 36,7 pistettä (96 %)
lapsimatkustajien suoja 41,5 pistettä (84 %)
jalankulkijan suoja 30,6 pistettä (72 %)
turvavarusteet 8,2 pistettä (68 %)

Volkswagen Tiguan sai tulokseksi 5 tähteä

Volkswagen Tiguanin turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: ei

Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Volkswagen pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan. Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettaja sai hyvä suojan kaikille elintärkeille vartalonosilleen. Takamatkustajan rintakehän suoja oli vähäinen ja muiden vartalonosien suoja oli hyvä.

Tiguan sai täydet pisteet sekä sivutörmäystestissä että tätä voimakkaammassa pylvästestissä. Kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan.

Etuistuimet ja pääntuet sekä takaistuimet suojasivat hyvin peräänajon aiheuttamalta piiskaniskuvammalta.

Autossa on vakiovarusteena automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, joka osoitti testeissä toimivansa hyvin taajamanopeuksilla, joilla peräänajoa seuraavat piiskaniskuvammat useimmiten tapahtuvat.

Lapsimatkustajien suoja

10- ja 6-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin turvaistuimissaan sekä etu- että sivutörmäystestissä. 6-vuotiasta simuloiva testinukke sai etutörmäyksessä hyvän tai riittävän suojan kaikille muille vartalonosilleen paitsi rintakehälle, johon kohdistuneet hidastusvoimat osoittivat suojan vähäiseksi. Sivutörmäystestissä molemmat nuket saivat hyvän suojan kaikille vartalonosilleen.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin istuimelle voidaan asentaa selkä menosuuntaan asennettava lastenistuin. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai tästä pisteet.

Euro NCAP:n testeissä lähes kaikki turvaistuimet sai asennettua kunnolla paikoilleen. Poikkeuksena oli painoluokan 0+ (alle 13 kg) yleisturvaistuin, jonka kohdalla turvavyön lukko ja turvaistuimen pohja estivät kunnollisen asennuksen.

Jalankulkijan suoja

Tiguanissa on aktiivinen konepelti. Puskurin sensorit tunnistavat, jos jalankulkijaan on osuttu ja koneisto nostaa konepeltiä tehden näin lisää tilaa sen ja moottorin kovien rakenteiden väliin. Volkswagen osoitti, että järjestelmä tunnistaa erikokoiset jalankulkijat eri nopeuksilla, joten testi tehtiin konepelti kohotettuna. Pään suoja oli hyvä tai riittävä lähes kaikissa testatuissa kohdissa.

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja ja sai täydet pisteet. Lantion suoja oli sen sijaan heikko lähes kaikissa testatuissa kohdissa.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tunnistaa jalankulkijat. Järjestelmä toimi Euro NCAP:n testeissä hyvin.

Turvavarusteet

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin ja esti tai vähensi tehokkaasti kolareita maantienopeuksilla. Autossa on vakiovarusteena kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ja kaistavahti, joka auttaa korjaamaan ajolinjan, jos auto on ajautumassa pois kaistalta. Säädin, jolla kuljettaja voi asettaa auton enimmäisnopeuden on lisävaruste, joten sitä ei huomioitu arvostelussa.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2016
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Tiguan
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  96%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  72%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  68%
  100%