Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen T5 Caravelle 2008

etutörmäys 11 (69%)
sivutörmäys 16 (89%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 0
kaikkiaan 27 pistettä
jalankulkijatörmäys 3 (8%)
lasten suoja 40 (82%)

Volkswagen T5 sai neljä tähteä viidestä sekä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta että lapsiturvallisuudesta. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli yksi tähti neljästä.

Volkswagen T5 varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan yksivaiheiset etuturvatyynyt sekä turvavyön esikiristimet ja voimanrajoittimet etuistuimilla. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten sijaitsevat takaistuimen reunapaikoilla.

Etutörmäystesti

Matkustamo säilytti törmäyksessä hyvin muotonsa. Kojelaudan rakenteet aiheuttivat loukkaantumisriskin sekä kuljettajan että etumatkustajan polville ja reisille. Etumatkustajan rintakehään kohdistui törmäystilanteessa suurempi paine kuin kuljettaja rintakehään.

Sivutörmäystesti

Auto sai täydet pisteet sivutörmäystestissä. Pylvästestiä ei suoritettu, koska autossa ei ole päätä suojaavaa turvaverhoa vakiovarusteena.

Lapsiturvallisuus

Volkswagenin jälleenmyyjä voi kytkeä etuistuimen turvatyynyn pois käytöstä. Turvatyynyn poiskytkemisen tärkeydestä ei muistutettu riittävän selvästi. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia ei ollut merkitty riittävän selkeästi.

Turvavyömuistutin

Volkswagen T5:ssä ei ole turvavyömuistutinta.

Jalankulkijaturvallisuus

Sekä auton puskuri että konepeiton etuosa jäi testissä pisteittä. Kokonaisuudessaan konepeitto arvioitiin suojaltaan heikoksi.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoittesta euroncap.com

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2008
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  T5 Caravelle
 • Autoluokat:

  Isot tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  1/5 tähteä