Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen T-Cross

Volkswagen T-Cross sai tulokseksi 5 tähteä

Volkswagen T-Crossin turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: ei saatavilla
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: etumatkustaja, takaistuimen reunapaikat

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät muotonsa etutörmäyksessä. Testit osoittivat sekä kuljettajan että matkustajan polville ja reisille hyvää suojaa. Volkswagen osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan. Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan kaikkien kriittisten vartalon osien suojaus oli hyvä ja vähintään riittävä takamatkustajalle.

Sivutörmäystestissä ja voimakkaammassa pylvästestissä kriittisten vartalon osien suojaus oli hyvä ja ansaitsi täydet pisteet.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Takaistuinten geometrinen arviointi osoitti hyvää suojausta piiskaniskuvammoilta. Vakiovarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ’Front Assist’ toimi hyvin taajamanopeuksissa, joissa monet piiskaniskuvammat syntyvät.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäystestissä tulokset osoittivat 10-vuotiasta simuloivan nuken niskalle vähäistä suojausta. Muuten suojaus oli hyvää tai riittävää sekä 6-vuotiasta että 10-vuotiasta simuloivalle nukelle. Sivutörmäystestissä kaikkien vartalon kriittisten osien suojaus oli hyvä molemmille nukeille.

Etuistuimen turvatyyny on kytkettävissä pois päältä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon järjestelmän tilasta, ja järjestelmä sai pisteet. Kaikki autoon tarkoitetut turvaistuimet saa asennettua kunnolla paikoilleen.

Muiden tienkäyttäjien suoja

Konepellin tarjoama suoja jalankulkijan päälle oli pääosin hyvä tai riittävä suurimmalla osalla pinnastaan. Jalankulkijan jaloille suoja oli hyvää, mutta lantion suoja oli vaihtelevaa.

Automaatinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee jalankulkijat ja pyöräilijät sekä muut ajoneuvot. Testeissä järjestelmä toimi hyvin jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kohdalla, ehkäisten tai lieventäen törmäyksiä lähes kaikissa tilanteissa.

Turvavarusteet­­­

T-Crossissa on vakiovarusteiset turvavyömuistuttimet etu- ja takapenkeillä. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin maantienopeuksilla muiden ajoneuvojen kanssa. Kuljettajan asettama nopeusrajoitin on vakiovaruste, kuten myös kaista-avustin, joka auttaa pitämään auton ajoradalla ja voi auttaa myös vakavammissa tilanteissa.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2019
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  T-Cross
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  97%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  81%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  80%
  100%