Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen Sharan 2010

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (96 %)
lasten suoja 39 pistettä (80 %)
jalankulkijatörmäys 16 pistettä (46 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Volkswagen Sharan sai tulokseksi 5 tähteä

Volkswagen Sharanin etuturvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Varusteluun kuuluvat lisäksi kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt ja sivuturvatyynyt sekä päätä suojaavat turvatyynyt. Toisen istuinrivin lisävarusteena saatavaa sivuturvatyynyä ei testattu.

Aikuismatkustajien suoja

Euro NCAPin saamien tietojen mukaan Seat Alhambra on rakenteellisesti identtinen Volkswagen Sharanin kanssa ja molemmissa on lisäksi samanlaiset sisärakenteet ja turvavarusteet. Tämän vuoksi Euro NCAP tulkitsee, että Sharanin tähtiluokitusta voidaan käyttää myös Alhambraan.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä, tuulilasin pilari liikkui taaksepäin vain 2 millimetriä. Testinukkejen lukemat osoittivat kuljettajan ja etumatkustajan polvien ja reisien saavan hyvän suojan. Lisätestit osoittivat, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat matkustajat saavat yhtä hyvän suojan. Matkustajaa simuloiva testinukke sai täydet pisteet etutörmäystestissä. Myös sivutörmäystestissä auto sai täydet pisteet. Tätä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä ja vatsan alue saivat kohtuullisen suojan. Peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan auto antoi hyvän suojan.

Lasten suoja

Kasvot menosuuntaan istuvan 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken liike ei ollut liiallista etutörmäyksessä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois päältä, mikä mahdollistaa selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen asentamisen tälle paikalle. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän selkeää tietoa turvatyynyn tilasta. Varoitus selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käytöstä ilman turvatyynyn poiskytkemistä oli epäselvä, helposti irtoava ja huonosti sijoitettu.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi valtaosin hyvän suojan jalankulkijan jaloille, mutta jossain kohdin suoja oli huono. Konepeiton etureuna antoi huonon suojan, eikä saanut yhtään pistettä Euro NCAPin testeissä. Konepeiton antama suoja oli hyvä lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa, mutta valtaosin huono aikuisen pään todennäköisissä iskukohdissa.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste. Etuistuimilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimilla järjestelmä on vakiovarusteena 6- ja 7-paikkaisissa malleissa. 5-paikkaisiin malleihin turvavyömuistutin on saatavana lisävarusteena, mutta koska sen oletetaan olevan varusteena riittävän monessa myytävässä autossa, järjestelmä otettiin mukaan arviointiin.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2010
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Sharan
 • Autoluokat:

  Isot tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  96%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  80%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  46%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%