Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen Scirocco 2009

aikuismatkustajien suoja 31/36 (87 %)
lasten suoja 36/49 (73 %)
jalankulkijatörmäys 19/36 (53 %)
turvavarusteet 5/7 (71 %)

Volkswagen Scirocco sai tulokseksi 5 tähteä

Volkswagen Sciroccon varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan yksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Etu- ja takaistuimilla on turvavöiden voimanrajoittimet ja etuistuimilla lisäksi esikiristimet sekä turvavyömuistuttimet. Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuinta varten sijaitsevat takaistuimen reunapaikoilla. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamo säilytti etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan pää osui turvatyynystä huolimatta ohjauspyörään, mikä aiheutti pistemenetyksen. Kuljettajan ja matkustajan polvien, reisien ja lantion suoja arvioitiin hyväksi. Volkswagen pystyi osoittamaan Sciroccon suojaavan erikokoisia ja eri istuma-asennoissa istuvia matkustajia yhtä tehokkaasti. Sivutörmäystestissä rintakehän suoja oli riittävä ja pylvästestissä hyvä. Myös peräänajoa seuraavassa piiskaheilahdustestissä suoja oli hyvä.

Lasten suoja

Volkswagen on hiljattain tehnyt parannuksia Bobsy G0/1 ISOFIX -turvaistuimeen, ja on lokakuusta 2009 asti tarjonnut muunnettua Bobsy G1 ISOFIX -turvaistuinta Sciroccoon. Euro NCAPin testeissä on käytetty viimeisimpiä turvaistuinmalleja, joten arviot ja tähdet eivät sovellu aikaisempia versiota käyttäviin autoihin.

Etutörmäystestissä 3-vuotiasta simuloivan nuken pään heilahdus eteenpäin ei ollut liiallista. Sivutörmäystestissä sekä 3- että 1,5-vuotiasta simuloivat nuket pysyivät hyvin turvaistuimissa. Etuistuimen turvatyyny voidaan kytkeä pois käytöstä, jolloin selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käyttö on mahdollista. Tiedot turvatyynyn tilasta eivät kuitenkaan ole riittävän selkeitä. Selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen asentamisesta ilman turvatyynyn kytkemistä pois päältä varoitetaan huonosti.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri ja konepeiton etureuna saivat täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Konepeitto suojasi valtaosin vähäisen suojan lapsen päätä sen todennäköisissä iskukohdissa. Aikuisen pään osalta suoja oli pääosin heikko.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste kaikissa Scirocco-malleissa. Autossa on turvavyömuistuttimet kuljettajalle ja etumatkustajalle.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Scirocco
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  87%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  73%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  53%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%